Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (108)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

To co jsem chválil u prvního dílu : vizuál, CGI a hudbu - to je i u dvojky naprosto parádní. První díl jsem přirovnával k neskutečně dlouhému prologu. A za tím si pořád stojím. Každopádně druhý díl je naprosto dokonalý nářez. Ve všem. Tam kde Marvel má příšerné CGI a dementní děj má Duna prosto dokonalý CGI a skvěle napsaný scénář. Kamera je úchvaná.  Pokud bych měl říct nějakou výtku, tak snad jedině to, že jsem se tešil na větší vhled do celého toho univerza a ne jen na Dunu. To se vlastně nekoná a celý film se víceméně soustředí na Dunu (až na pár vyjímek, ale tam nejde o prohloubení univerza jako takového) Ale chápu, že si něco prostě necháváme do dalších dílů. Které snad přijdou brzy!

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Kde nechal střihač nůžky!? To je asi věta co vás napadne při sledování pátého Indyho nejvíce. Je to šíleně dlouhý. Ale jako fakt šíleně. Omlazený Indy vypadá na začátku dobře. Ale už jen ten prolog by chtěl pořádně zkrátit. To vlast e platí o všem.  Bohužel je celý film takový nijaký. A to se dá říct o všem. Příběhu. Finále. Hlavním padouchovi. Je to velká škoda. Těšil jsem se na rozloučení ve velkém stylu. A to tak nějak nepřišlo.

plakát

Renfield (2023) 

Drákula v moderní dobš z pohledu jeho poskoka Renfielda + je to brutální ERko + drákula je Nicolas Cage = to musí být pecka...? Tohle všechno zní naprosto skvěle. Ale výsledný produkt mi přišel jako kdyby si nebyl jistý jestli chce jít víc cestou hororu nebo komedie. Podobně "nerozhodnutých" filmů nebo minisérií je v poslední době docela dost. A mě to úplně nesedí. Protože potom tak nějak nefunguje ani jedna část pořádně. Akce je tady super. Krev stříká na všechny strany. Ale otázka za milion zní: je to tak zábavné, že si to pustím znovu..? Asi úplně ne

plakát

Daisy Jones & the Six (2023) (seriál) 

Miluju knihu a miluju i minisérii! Sedmdesátkový look. Drogy, sex, rock&roll! Všechno co od toho čekáte taky dostanete. Pravda, rozjezd je trochu pomalejší, ale to nic nemění na tom, že se to potom rozjede a samotné finále je pořádně hutné. Ano klidně by se dva díly daly vyhodit. Ale i tak jsem si každou minutu ve společnosti Daisy a všech z The Six užíval.

plakát

Znamení (2002) 

Viděl jsem s odstupem mnoha a mnoha let. Pamatuji si, když jsem film viděl poprvé tak jsem se opravdu dost bál. V dnešní době se jednalo o takové mrazení v zádech. Atmosféra snímku je naprosto hmatatelná a uvěřitelná. Herecké výkony jsou bravurní včetně obou dětí. I hudba je skvělá a odkazuje na klasická díla žánru. Snímek samozřejmě neměl nijak obrovský rozpočet a tka CGI nestárne úplně nejlépe. Ale v tomhle případě to nevadí. A ptáte se proč? Režisér nemá rád nadpoužívání vizuálních efektů. Co jde chce dosáhnout prakticky. Takže to co by se dnes dělalo výhradně CGI je tady reálné - kruhy v kukuřici. To co by se opět dělalo CGI je tady reálný záběr z výšky. Až když to jinak nejde sáhne po efektech. Ale i v tom případě se použije odraz třeba přes vypnutou televizní obrazovku.  Opravdu skvělý film, na který se vyplatí dívat opakovaně.

plakát

Vědma (2023) (seriál) 

Na začátku doufáte, že to dobře dopadne. Domácí fantasy to se tady moc často nevidí. Bohužel, po chvíli vám dojde, že ten kdo psal scénář asi na nečem frčí. Protože tak strašný dialogy je opravdu umění. Přidejme k tomu nesmyslné předabování slovenských herců - nebo minimálně ten dabing z celého díla tak zvláštně trčí díky jiné úpravě zvuku. Dějově absolutně nedomyšlené až dementní. To se jinak napsat nedá.

plakát

Malá mořská víla (2023) 

Protože jsem očkávání naprosto nulová tak nejsem nakonec tak zklamaný jak jsem čekal, že budu. Tolik propíraná rasa hlavní hrdinky je nakonec asi to nejmenší co vám bude vadit. Je, ale zvláštní, že představitel Erika vypajá opravdu jako animovaný předobraz.... Písničky jsou aktializovány na standart politické korektnosti, ale v zásadě to zase tak nevadí. Vizuál je... no takový zvláštní. Rozhodně nečekejte vizuální orgie ve stylu Avatar 2. Každopádně zde platí to stejné co v jiných hraných předělávkách od Disneyho. Originál je lepší, kratší a hlavné má duši. Tohle je takové prázdné, zbytečně protahované nic. Ale aspoň to není tak hrozné jako Dumbo nebo Pinnocchio. Jiné věci jako plození dcer všech různých ras s jednou matkou mohou vyvolat následné otázky dětských diváků na své rodiče.

plakát

Flash (2023) 

Film má podle oficiálních čísel 144 minut, jak se někdy uvádí u počasí reálná a pocitová teplota, tak v tomto případě je pocitová stopáž až 3x delší. Myslel jsem, že ta blbost snad nikdy neskončí. Warneři zařízly Batwoman a rovnou ji poslali do koše bez uvedení do kin. Je škoda, že stejnou službu něudělali lidstvu v případě Flashe. Opravdu šílená nuda, Ezra Miller je hrozný herec. Chudák Michael Keaton dělá co může, ale takovou kravinu nemůže zachránit. K tomu všemu přijdejme ještě naprosto příšernou kvalitu triků. Hlavně v první "epické" scéně s nemocnicí vám budou krvácet oči jak strašně to vypadá.  Tento film, měl sloužit jako restart polomrtvého DC filmového vesmíru. Lepší službu by udělala černá obrazovka s nápisem: Od teď začínáme znovu.

plakát

Top Gun (1986) 

Dlouho jsem to odkládal, a rozhodl jsem se to vidět jen proto jaký má pokračování hype. Bez toho bych si to nikdy nepustil, ale přišlo mi divné si pustit pokračování když jsem neviděl první díl... No popravdě mě minimálně na nějaký čas chuť vidět to pokračování přešla :-) Nechápu ten úspěch pvního dílu.

plakát

Shazam! Hněv bohů (2023) 

Celkem mě překvapuje docela nízké hodnocení. Čekal bych něco trochu více. Přece jen se jedná o zábavný film. A rozhodně patří k tomu lepšímu co nám kdy Snydervers nabídnul. Pokud se vám libil první Shazam tak i ten druhý ostudu neudělá. Co je podle mě ale rozhodně plus je jeden z nejlepších pruct placemntů co jsem kdy ve filmu viděl. Naprosto parádně zasazený claim z reklamy. Opravdu klobouk dolů. Film navíc obsahuje asi to nejvíc cool zobrazení jednorožců co jsem ve filmech viděl. Jo jsou to dvě malé věci, ale rozhodně potěší. Co nepotěší je v CZ verzi výběr dabérek pro Helen Mirren a Lucy Liu. Proto rozhodně, ale opradu rozhodně doporučuju titulky.