Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Halloween

Halloween (1978)

Klasika, která nezklame a pořád baví. Z dýchání Michaela Myerse do masky, když pozoruje Jamie Lee Curtis za bílého dne, jde i dnes mráz po zádech. Působivý kultovní horror 70. let, který ani dnes neztrácí nic ze svého kouzla.

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

Film je bláznivý, plný násilí a Beethovena. Mám smíšené pocity, protože si všimněte jak vnímáte Alexe na začátku filmu a jak na konci. Někteří ho mají chuť zabít, tak jak si to zaslouží a některým je ho líto. Určitě tento film je jeden z nejpovedenějších a nejlepších Kubrickových děl hned po Osvícení. Ps: Hned mám radši Zpívání v dešti.

Jack staví dům

Jack staví dům (2018)

Komentář obsahuje spoilery. Trier ve filmu syrově ukazuje jak to je. Vím u jaké scény lidi odcházeli (z takového pěkného filmu!) a upřímně já nechápu proč. Je to film o sériovém vrahovi, tím pádem ve filmu nebude ukázáno nic hezkého. Existují sérioví vrazi dětí, je to hrozné, ano. Ale budeme před tím zavírat oči, jako kdyby to neexistovalo? Ti, již z kina odešli, podle mě nechápou, spíše nechtějí chápat. (Nikdo z kina u nás neodešel). Film je vyprávěn z pohledu Jacka. Vzbuzuje dojem, že si o to oběti doslova říkaly. Jackovo psychické rozpoložení je skvěle podané a reálné. Jeho filosofické myšlenky... no, unikátní, Jacku. Asi nemusím zmiňovat, že technicky je film precizně natočený (je to přeci Trier, že?). Styl sedí k postavě. Originální film, se vším všudy. Edit: Všimněte si, že když chce Jack působit inteligentně nosí brýle a má uhlazené vlasy. Když potřebuje sbalit nějakou ženu má vousy, aby působil jako rodinný typ. A když mu OCD začne slábnout (tím pádem začíná riskovat) má neupravené vlasy. https://www.youtube.com/watch?v=qB76jxBq_gQ https://www.youtube.com/watch?v=J-_30HA7rec