Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (6)

plakát

Confederacy of Dunces, A (2005) 

Kniha vypráví o třicátníkovi Ingáciovi J. Reillym, který má doktorát, je sečtělý a inteligentní a všechen čas tráví ve svém pokoji v malém zanedbaném domku, kde žije se svou omezenou matkou. Za své životní poslání považuje sepsání význačného díla, ve kterém odhalí zkaženost a mravní zpustlost dnešní doby. Při jedné cestě z baru nicméně Ingáciova matka poškodí autem cizí dům a jelikož nemá peníze na náhradu škody, je Ignácius donucen hledat si práci - ačkoliv matku varoval, že to nedopadne dobře. Nedopadlo. Po několika pokusech je přijat do textilní továrny Levyho kalhoty, což je upadlý podnik před bankrotem, vedený přednostou kanceláře panem Gonzalesem. V podniku se vyskytuje také slečna Trixie, asi osmdesátiletá senilní účetní, toužící po šunce a penzi. Ignácia práce v podniku nadchne, ale cítí ji především jako svou šanci trumfnout svou přítelkyni ze studií Myrnu Minkoffovou, která se angažuje v boji za lidská práva v New Yorku. Po vyvolání vzpoury černošských dělníků, která skončí fiaskem, je vyhozen. Následně je přijat jako pouliční prodavač párků, což matka snáší velmi těžce. Boje Ignácia s matkou se neustále stupňují a když je po sérii náhod a nehod Ignácius vyfocen v novinách ležící na silnici před barem, v němž se obchoduje s pornografií, matce dochází trpělivost a chce dát syna do ústavu pro choromyslné. Ignácius však její plán včas odhalí a když se objeví Myrna Minkoffová, neváhá a utíká s ní do New Yorku vstříc novým dobrodružstvím. ukázka s filmu : https://www.youtube.com/watch?v=tRQOhRb9nWY

plakát

Rajská zahrada (1998) 

Pro mne velmi přirozená až naturalistická verze části Nového zákona, kde až na setkání se satanem( konkretně onen samosplanoucí oheň) není nic co by bylo k neuvěření. Je tam dobrý záběr na Ježíšovo ovlivnění budhismem....léčené, ne zázraky které provedl na člověku postiženém asi zákalem...popelem mu sbrousil rohovku...prostě se choval jako probuzený člověk ....Děkuji autorům za tento druh pohledu na Ježíše, který je mi tak vlastní.

plakát

I am fishead (2011) 

Kdyby takové závažné téma zpracoval třeba Michael Moore, myslím, že by takový dokument vyvolal celospolečenskou diskusi odpovídající tématu. Na druhé straně je třeba pochválit autory, že se do tohoto vůbec pustily. Pokud by se držely tématu a s konce dokumentu neudělaly agitku Václava Havla, nebály se psychopaty hledat i v současných politických špičkách...Prostě téma nemá chybu, způsob zpracování amatéry ( ne-dokumentaristy)a celkové vyznění ...3,5 hvězdy.

plakát

Inventura Febia - Omyl doktora Horna a Tajemné kontakty (2011) (epizoda) 

když jsem tenhle krátký filmík před 20 roky viděl, bylo mi jasný, že se za ním skrývá zajímavá osobnost...a vlastně jsem se nespletl....za námět a odvahu 5 hvězd....jsou adekvátní informaci, které mi film dal..dnes jsem to viděl podruhé...:)

plakát

Sunset Strip (2000) 

Tak tohle můžu..má krevní skupina...jsem zasažen.... závěrečná scéna, to setkání dvou kytaristů....jako ze života.....5 hvězd za emoce hudba k filmu : Stewart Copeland ...bubeník skupiny POLICE....jeden z nejvlivnějších bubeníků vůbec a skladatel hudby ke spoustě filmů......

Ovládací panel