Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Akční
  • Hudební

Oblíbené seriály (10)

Vikingové

Vikingové (2013)

I tohoto seriálu jsem se tak trochu bál. Avšak nebylo proč. Příběh se nám skvěle rozjíždí a od počátku je cítit velmi silný tah na bránu, co se týká napínavosti a dramatičnosti. Opravdu, tento seriál mě úplně pohltil a jednoduše jsem musel sjíždět jeden díl za druhým. Krásná severská příroda a místa natáčení doplnují celou atmosféru filmu v tajuplné vikingské mytologii. A postavy? Exkluzivní (jak psychologickým vývojem, tak hereckým podáním): Ragnar, Rollo, Auslaug a...samozřejmě, kdo by si nezamiloval Lagerthu, kterou skvěle ztvárnila Katheryn Winnick. Normálně by pro mě bylo mínusem zjednodušení historických faktů a zrychlení celé vikingské historie, ale naopak tato časová dynamika nabídla prolnutí nejzajímavějších postav a události, což v celkovém výsledku vyznívá přímo fantasticky.

Drsný šerif

Drsný šerif (2012)

Když jsem stanul před prvním dílem, nevěděl jsem, zda-li to sledování nebude jen ztrátou času. Opak byl pravdou. Díl od dílu mě celý seriál pohlcoval víc a víc. Proč? Hned z několika důvodů. Krásná příroda Wyomingu doplněná o příjemnou hudbu. Od kriminálních případů (které jsou bez zbytečných technologických hloupostí, jež můžeme vidět v mnoha kriminálkách) až po velmi napínavý příběh (zejména od druhé série). Velmi zajímavě se jeví také psychologický vývoj postav, kdy čas od času člověk neví, jestli je to postava kladná či záporná. Walt, Branch, Vic a další. Výběr a rozmanitost herců skvostně zapadá do celé mozaiky. Jako neskonalé plus zde působí chvílemi velmi mysteriozní atmosféra a není divu, část příběhu se odehrává na indiánském území s domorodými obyvateli, což nám nabízí nejen různé podivuhodné případy. Největším zklamáním pro mě bylo zjištění, že náhle byla zrušena čtvrtá série. Ale po několika měsících o to více na mě zapůsobila skutečnost, že čtvrtá série přece jen bude...a kvalitou nešla nikterak dolu než série předešlé. Hodně dobrý počin. Doufám, že si jednou přečtu také knižní předlohu.

Da Vinciho démoni

Da Vinciho démoni (2013)

Konečně jsem se dočkal. Seriál z prostředí renesanční Florencie. Vždy mě fascinoval historický vývoj tohoto města, který je samo sebou spjat se šlechtickým rodem Medici. Historické interiéry považuji za autentické, a tak už jen zasadit velmi dobře vystavený příběh, kde středobodem je Leonardo da Vinci, který na mě působí velice reálným dojmem. Aby ne, celkově je film inspirovaný skutečnými událostmi a osobami (v čemž pro mě možná vidím jedinou slabinu celého počinu...seriál se dle mého mohl daleko více držet právě historických faktů). At tak či onak, na tuto historickou podívanou s napínavým příběhem, se vždycky rád dívám a také nadále budu dívat. Vždyt, kde jinde před námi tímto způsobem ožívá sám Leonardo nebo Givovanni di Medici?