Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (32)

plakát

Temné kouty (2015) 

Velmi působivý film na zajímavé téma. Občas mi jen vadilo ztrácet se v tom, co je zrovna retrospektiva a co současnost, ale děj měl napětí až do konce.

plakát

Velký skok (2011) 

Ne u každé komedie se musí člověk chechtat a za břicho se popadat. Jsou prostě komedie komické i jen situacemi, které dokáže život přinést. Za mě prostě dobrá oddychovka, nic náročného a ženským u toho možná i ukápne slza a podívají se na pár pekáčů budech...

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) 

Zase jedno peklo, kde chce mít čertice církevní obřad.... zase jeden hlavní hrdina, který vypadá jako neduživé nedochůdče... zase pohádka s paní Bohdalovou (i když nic proti ní, ta tam ještě byla celkem fajn). Dějově mi tahle pohádka přišla o chlup lepší než O zakletém králi, ale i tady si s tou pointou nějak nevěděli rady - šutr chvíli funguje, nefunguje a aby to šlo vyřešit, tak zase funguje a nefunguje.... ale jak už tu někdo poznamenal, absolutní dno to nebylo, to pro mne stále znamená Slíbená princezna

plakát

O zakletém králi a odvážném Martinovi (2018) (TV film) 

Přijde mi, že toto a Řachanda jsou díla z podobného pytle - použité efekty nebo podoby postav z kdečeho a tady ale tedy i poněkud chaotický děj s takovou nemastnou a neslanou zápletkou a podivně vypointováno. Osobně i když Žito jako nic moc, tak od téhle pohádky jsem odešla před koncem k mytí nádobí radši.

plakát

Bůh s námi - od defenestrace k Bílé hoře (2018) (TV film) 

Jako člověk milující dějepis a historii jsem byla zvědavá, ale nezklamaly mne jen kostýmy. S těmi a s maskami si tvůrci vážně vyhráli. Ale pak jsem měla už zatraceně problém udržet pozornost, protože to celé působilo spíš jako filozoficko-umělecké pojednání o myšlenkových pochodech středověkých osobností. Někdo tu použil slovo psychedelické a v tu chvíli mi přišlo, že to přesně toto slovo vystihuje. Škoda, tahle zvláštní historická látka si zasloužila formát historického filmu s dějem, ne tohle... psychedelické rádoby cosi.

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Měla jsem tu možnost být pak na pár přednáškách (ano, byly dvě :-)) pana Mareše (titulaturu teď nevím), co šéfuje pražské mordpartě a troufám si tvrdit, že je strašně dobře, že se tvůrci tohoto seriálu do spolupráce s ním pustili a vzniklo z toho něco, na co je radost koukat a co hlavně třeba i ukáže mladé (nejen) generaci, jak to s tou naší policií je, jak co dlouho trvá při vyšetřování, s jakými problémy a byrokracií se musí policisté potýkat... a přitom jsou tam i lidské příběhy a super vykreslené charaktery postav, napětí, humor (ten soudní lékař je boží)... Kdykoli se ráda podívám znovu.

plakát

Inspektor Max - Hračka (2018) (epizoda) 

Proboha to jsou ty ženské slepé nebo na co je ten inspektor balí? Mně připadá jako trapný seladon, který zapomněl, že stárne a hraje si na puberťáka.... charisma nemá ani co by se do náprstku vešlo...

plakát

Teorie tygra (2016) 

Teda já doufám, že většina českých žen tenhle model manželství nevyznává, i když nedělám si iluze, že žádné takové nejsou. Ale bylo to trochu prostě vytažené do extrému. Jinak jsem si ale pana Bartošku asi znovu zamilovala, tady se mi moc líbil.

plakát

Řachanda (2016) 

Tak jsem v české pohádce viděla hobity, Gladriel, trola z Harryho Pottera a zelené Avatarky a ... a marně hledala dějovou linku. Nejhorší je, že si toho všimli i děti, že se tam nějak pořád nic moc neděje, jen je to jaksi slátané z nějakých rádoby humorných gagů. A pro děti se přece pohádky točí ne..? Ne, vážně, tohle byla taková ne úplně řízená improvizace, která ani nebyla moc vtipná a už vůbec ne pohádkově poetická. Korunovaná navíc FIonou....

plakát

Co se děje v trávě (1980) (seriál) 

I dnes se ráda podívám třeba na Termita :-) A kupodivu se to moc líbí i dceři, tak třeba bude i další generace, které se tohle animované dílko líbí. :-)