Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Obsahy (11)

Hollywood míří do pekel

Hollywood míří do pekel (2000) (TV film)

Krátký dokument o natáčení filmu OD SOUMRAKU DO ÚSVITU s komentáři herců a režiséra.

The Doors: Dance on Fire

The Doors: Dance on Fire (1985)

Dance on Fire obsahuje živé a televizní vystoupení, reklamní klipy a vzácné nahrávky "za scénou".

Seznam songů:

Awake
Break on Through
People Are Strange (klip)
Curses, Invocations (konec)
Light My Fire (zkrácené intro)
Ghost Song (začátek, konec)
Wild Child
Black Polished Chrome (začátek)
L.A. Woman (klip)
American Night
The Unknown Soldier (klip)
Roadhouse Blues (Jim, policie, fanynky)
Texas Radio and the Big Beat (necelé)
Love Me Two Times
The Movie
Touch Me
Horse Latitudes
Moonlight Drive
Stoned Immaculate (konec)
The End („Have you seen the accident outside?“, Ode to the Grasshoper)
Ghost Song (prostředek)
Crystal Ship
An American Prayer (kousek)
Adagio
An American Prayer (kousek)
Riders on the Storm

Doors: The Soft Parade, The

Doors: The Soft Parade, The (1991)

Seznam písní:

The Changeling
Wishful Sinful
Wild Child
Build Me a Woman
The Unknown Soldier
The Soft Parade
Hello, I Love You

Divoký anděl

Divoký anděl (1998) (seriál)

Příběh začíná v jednom obyčejném argentinském klášteře, v jehož čele stojí úctyhodný otec Manuel. Právě v tomto klášteře žije od narození sirotek Milagros, které ale všichni přezdívají Cholito. Mili zbožňuje fotbal a jeho hraním tráví většinu času. Chodí oblékaná jako kluk a jejím poznávacím znamením je červená čapka a prořízlá pusa. Protože je Milagros osmnáct, musí z kláštera, který funguje jako dětský domov, odejít. Práci dostane v honosné vile boháčů Di Carlových jako služka.

Ošklivka Betty

Ošklivka Betty (2000) (seriál)

Moderní společnost ovládá kult krásných žen. Betty má smůlu. Se svými tlustými brýlemi, špatnou pletí a nemožným účesem se mezi krásky rozhodně neřadí. Betty je prostě ošklivá. Betty pracuje v módním domě Eco Moda. Je pracovitá a zodpovědná a nesporně také schopná, ale krásy moc nepobrala. Betty je odsouzena do role chytré ošklivky, kterou její krásné kolegyně neustále ponižují; cítí se osamělá a touží po lásce. Zamiluje se právě do toho nejméně dostupného muže - samotného prezidenta společnosti, syna jejího zakladatele a velkého záletníka Armanda Mendozy...

Film o filmu: Babel

Film o filmu: Babel (2006)

Filmu o filmu, který vznikal současně při natáčení Babelu, vám nabízí doslova vyčerpávající informace. Všichni, kdo se na filmu podíleli (režisér, herci, producentka, maskéři, kameramani a prostě všichni ostatní) vyprávějí, jaké to bylo točit 101 dní na různých místech světa, o problémech s natáčením silničních scén v Tokiu, o občasné neschopnosti školených tlumočníků domluvit se s lidmi v Maroku... Dozvíte se například, že představitelku hluchoněmé dívky, Rinko Kikuchi, učitelka během natáčení ve škole pomluvila, že točí pornofilm! Režisér na sebe taky práskne kdo ví co - třeba to, jak složil hold své paní na uklízení tím, že jeho svatba ve filmu je pouze věrným plagiátem její svatby z domácího videa... Film o filmu je skvělým zpestřením k filmu samotnému, Alejandro González Iñárritu vám objasní název filmu, význam střídání ticha a zvuku v japonské části filmu, ...

Feast of Friends

Feast of Friends (1970)

Film Jima Morrisona (produkce), Paula Ferrary (kameraman), Franka Lisciandra (střihač) a Babe Hilla, který produkovali The Doors. Dokument poskládán z ukázek z koncertů (zvuk však není živý, jsou použity studiové nahrávky) a záběrů ze zakulisí skupiny The Doors. Vzniklo tedy cosi jako mix "home movie" a klipu. Zazní tu písně Strange Days, Wild Child, Moonlight Drive, Five To One, kousek konce Not To Touch The Earth a 14-minutový improvizovaný The End. Jednu písničku zpívá a hraje i Robby Krieger. Jim složil svojí "hrou" na piano poctu F. Nietzschemu ("...where Friedrich begin to play the piano madly and sing madly like UÁÁÁHÁÁ, I'm crucified, inspected and ressurected and WOOOOOH! They took Friedrich to the asylum... and his mother joined him and for the next fifteen years they cried... and cried... and laughed... and looked at the sun... and everyone.":). Jim taky recituje v letadle ("Earth, air, fire, water, mother, father,...").

Přestože film vyhrál hlavní cenu v kategorii "dokument" na filmovém festivalu v Atlantě, na festivalech v San Francisku a v Santa Cruz byl odmítnut kritikou i diváky.

Doors v Evropě

Doors v Evropě (1991) (koncert)

"Přistoupil k mikrofonu. Hrábl po něm pravou rukou, prsty levé se dotýkal stojanu a vzhlédl. Reflektor mu ozařoval tvář. V ten okamžik začal existovat svět. Neznám druhý takový obličej. Je překrásný, a přece není tuctově hezký. Myslím, že je to proto, že už od pohledu poznáte, že je Bůh. Když nabízí, že za nás zemře na kříži, je to OK, protože on je Kristus." (Kris Weintraubová, 1968). V roce 1968 vyrazila skupina The Doors na turné po evropských městech - Londýn, Stockholm, Frankfurt a Amsterdam. Kromě ukázek koncertů ve filmu mluví Paul Kantner a Grace Slick, členové skupiny Jefferson Airplane, skupiny, která byla s The Doors na tomhle turné.

Seznam songů:
01 Light My Fire / Main title
02 Love Me Two Times
03 Back Door Man
04 Spanish Caravan
05 Hello, I Love You
06 When The Music's Over
07 Unknown Soldier
08 Light My Fire (II)
09 Five To One
10 Alabama Song

Rosalinda

Rosalinda (1999) (seriál)

Bohatý Alfredo del Castillo je tajně roky ženatý se svojí sekretářkou Soledad. Na Soledad si ale brousí zuby jeho švagr José Fernando. Ten dokonce ženu unese a pokusí se ji znásilnit. Alfredo svou lásku najde a v souboji švagra zastřelí. Šlechetná Soledad bere však vinu na sebe a je odsouzena na dvacet pět let do vězení. Za krátkou dobu zjistí, že je těhotná. narodí se jí dcera Rosalinda, kterou předá do výchovy své sestře Dolores. Dvacetiletá Rosalinda pracuje jako květinářka a v jedné restauraci se seznámí a Fernandem Josém, netuší však je synem José Fernanda.

Esmeralda

Esmeralda (1997) (seriál)

Jedné noci se narodily dvě děti. Chudý, ale zdravý chlapeček a druhé je holčička, která se zdá být velice slabá. Vypadá jako mrtvá a tak porodní bába Dominga spolu s matkou holčičky rozhodnou o výměně dětí. Chlapci dají jméno José Armando Penarreal. Když Dominga přinese miminko k sobě domů, aby našla vhodné místo na pohřbení děvčátka, holčička otevře oči. Vrátit děti je nemožné a tak si Dominga děvčátko nechá a pojmenuje ji Esmeralda, smaragd...

Reklama