Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (680)

plakát

Panenství (1937) 

Zvláštní atmosféra nenaplněné lásky, kdy dva starší, ale zámožní kohouti, zneužijí sociálně chudé dívky, aby získali když ne její srdce, tak její tělo. Přestože dívka dlouho odolává, nakonec souhlasí se sňatkem s jedním z nich, aby získala peníze na uzdravení jejího milého. Bohužel všechno dopadlo jinak.

plakát

Barbora řádí (1935) 

Velice příjemná a veselá předválečná komedie s úžasnou Antonií Nedošinskou. Dnešnímu filmu by moc slušelo podobné spojení dvou herců stylu Nedošinská - Pištěk. Hláška "Přineste mi spálený řízek a nedovařené brambory, abych se cítil jako doma", to je prostě geniální.

plakát

Mandragora (1997) 

Velice silné téma...smutných příběh kluků bez domova, kteří se ztratí v žumpě drog a prostituce.

plakát

Slunce, seno, erotika (1991) 

Třetí díl slavné trilogie udržel laťku vtipu a lidové tvořivosti na vesnici. Škoda, že se už čtvrtý díl nestihl natočit

plakát

Slunce, seno a pár facek (1989) 

Dvojka, která vtipem a tempem předčila jedničku. Bláznivá komedie plná facek...

plakát

Slunce, seno, jahody (1983) 

Krásný příběh ze života, kde excelují neherci a zdárně jim konkurují herci. Pan režisér Troška vytvořil nádherný, lidový obraz československého venkova

plakát

Vítr v kapse (1982) 

Kamarád do deště, Láska z pasáže, Vítr v kapse...tyto tři filmy mají hodně společného. Zajímavé je, že ve filmu Vítr v kapse zemřel jako herec Sagvan Tofi a ve filmu Láska z pasáže nechal režisér v jeho roli zemřít Lukáše Vaculíka...samotný film Vítr v kapse jinak splnil účel v té době a s krásnou hudbou Michala Davida plnil tehdejší kina.

plakát

Láska z pasáže (1985) 

Tento film mi hodně přirostl k srdci..je zajímavé sledovat, jak se z drsného Lukáše Vaculíka postupně stává zamilovaný kluk, který je ochoten pro svou lásku se během chvíle zbavit i bytu. Velice příjemně mu sekunduje Tatiana Kulíšková, která hraje velice jemným a citilvým způsobem, což tomuto filmu dodává zvláštní půvab. Škoda jen toho smutného konce.

plakát

Kamarád do deště II - Příběh z Brooklynu (1992) 

Tyhle typy komedii se mi moc líbí. Myslím, že druhý díl úspěšně navázal na první a hlavní hrdinové udrželi laťku kvality stejně vysoko. Jako vždy vynikající Karel Augusta, který do postavy padoucha dokáže dostat zajímavý nádech lidskosti a to se pak člověk na jeho působení ve filmu doslova těší.

plakát

Evangelium podle Pastýřů (1992) (TV film) 

Velice silné a působivé téma. Pak režisér Kosek velmi citlivě popsal příběh dvou mužů, které semlela doba kolektivizace. Přestože měli silní zastání v dobráckém předsedovi místní organizace v podání vynikajícího pana Třísky, nakonec ve smutném závěru podléhají.