Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (680)

plakát

Sedmého dne večer (1974) 

Kriminální příběh, ve kterém o práskače nezavadíš. Pan Cupák v roli ochránce přírody skvělý, v roli milovníka už to bylo horší.

plakát

Člověk není sám (1971) 

Pan Sovák v roli vyšetřovatele skvělý. Každý film s ním získává úplně jiný pohled a v tomto případě spojení s Jiřinou Švorcovou bylo docela příjemné..

plakát

Břetislav a Jitka (1974) (TV film) 

Velice působivé historické drama. Jedinou skvrnou na tomto krásném milostném příběhu je přemluvení hlavního hrdiny Břetislava jiným hercem(V.Brabec).

plakát

Peřinbaba (1985) 

Trvalo 33 let, než jsme se dočkali pokračování této překrásné, koprodukční pohádky. Pan Jakubisko prokázal veliký cit pro atmosféru a ve spojení s nádhernou hudbou Petra Hapky vznikla tato nádherná pohádka. Doporučuji shlédnout všem lidem Česka i Slovenska bez ohledu na věk.

plakát

O nejchytřejší princezně (1987) (TV film) 

Na můj vkus docela dlouhá pohádka, ale těch osmdesát minut proběhlo celkem v pohodě díky milé čarodějnici Okulárové v podání vynikající Jiřinky Bohdalové. Celkově na mě pohádka působí velice příjemně a mohli by ji dávat v televizi častěji.

plakát

Neporažená armáda (1938) 

Krásný předválečný film, ze kterého je cítít odhodlání a láska k vlasti. Z filmu bylo patrné, jak pro každého muže byla čest jít sloužit za obranu vlasti a byli ochotni tomu dát přednost i před osobním životem. Co dnes zbylo z naší statisícové armády? Pouze pár profesionálů a důstojníků pracujících v civilním sektoru. Smutný obrázek dnešní doby.

plakát

Domy z panelů (1959) (studentský film) 

Krátký studentský film režiséra Jiřího Menzela oslavuje moderní panelovou zástavbu jako bydlení budoucnosti a staví ji do kontrastu se špinavou zastaralou zástavbou center měst, která již není vyhovující pro mladou moderní socialistickou rodinu.

plakát

Jen čtvrt hodinky? (1956) 

Krátký podnětový hraný film představuje různé podoby turistiky, jež byla jedním z režimem preferovaných poválečných způsobů trávení volného času. Divákovi je průvodcem pan Vosáhlo, zastánce pasivního odpočinku, který ve snu objevuje klady výletů s turistickým oddílem.

plakát

Mezinárodní přehlídka odívání (1954) 

Reportáž ze soutěžní přehlídky uspořádané na podzim 1953, které se zúčastnilo kromě Československa také Maďarsko, NDR a SSSR. Ve filmu je v souladu se zásadami socialistického odívání kladen důraz na praktičnost a dostupnost představených modelů pro širokou veřejnost. Komentář namluvil Jiří Šrámek.

plakát

Naše dovolená (1951) 

Krátký střihový film nejen oslavuje nejkrásnější rekreační oblasti Československa, ale zdůrazňuje také větší dostupnost domácích rekreačních pobytů v novém socialistickém uspořádání a zobrazuje turistiku jako ideální způsob trávení tuzemské dovolené.