Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (680)

plakát

13. komnata - 13. komnata Pavla Fischera (2020) (epizoda) 

Velice krásný a profesionálně natočený dokument. Normálně dokumenty nesleduji pravidelně, ale u tohoto jsem se pohodlně usadil, uvařil si dobrou kávu a pozorně sledoval příběh rodiny, kterou nerozdělila ani smrt jejich milovaného dítěte. Pan režisér dokumentu zvolil velice jemný přístup vyprávění a i jeho zásluhou řadím tento dokument mezi ty nejlepší, co jsem viděl.

plakát

Obrazy, pohádky a sny (2017) (TV film) 

Velice profesionálně natočený dokument, po dlouhé době jsem měl pocit, že sedím naproti panu Šlechtovi a dychtivě poslouchám jeho vyprávění. Nádherný dárek k jeho kulatému jubileu.

plakát

Cawdor a Fera (1985) (TV film) 

Nemůžu absolutně souhlasit s názory na tento film. Už jen to, že podkladem filmu je antická tragédie, staví tento snímek mezi pět nelepších filmů, které pan režisér Adamec natočil. Nádherná kamera a podmanivá hudba, která celý film provází, dotváří výbornou atmosféru filmu. I při malém množství herců pan Adamec bravurně zvládl scenář Jiřího Bednáře a výkony všech herců, a zvlášt Josefa Somra a tehdy osmnáctileté Soni Novotné, byly skvělé. Škoda jen, že tato vynikající herečka dostávala později do konce roku 1989 už jen malé, nevýrazné role. Ale přestože v dnešní době už nehraje, má se dobře.

plakát

Poslední píseň (1924) 

Originál byl při revoluci roku 1945 požárem zničen, nový dublnegativ byl sestaven z jedné neúplné kopie, která se později nalezla

plakát

Nezlomené (2017) 

Celý tento silný příběh sledujete se slzami v očích. Je opravdu neskutečné a smutné, co se může v některých zemích dít a lidé za to nejsou potrestáni. Děkujeme režisérkám filmu za tento dokument, i když i pro ně toto natáčení muselo být hodně těžké.

plakát

Čosi viac ako slová (1990) (TV film) 

Krásný a československému divákovi dlouho opomíjený film. Pan režisér Dekanovský citlivou formou nahlíží do nejpopulárnějšího druhu sportu - kopané, ale pohledem hluchoněmých sportovců. Ti, přestože mají vztah ke sportu, cítí, že společnost je nepříjímá tak, jak by si zasloužili, proto nedodržují životosprávu a někteří z nich se snaží řešit své problémy i sebevraždou. Naštěstí do jejich řad přichází nový trenér, který se zkraje dívá na jejich hru skepticky, ale postupně získává k nim vztah a jeho svěřenci zase ztracenou důvěru a sebevědomí. Je moc dobře, že tento film opět našel cestu na televizní obrazovky a věnuje se tématu, které jsem do dnešní doby ve filmu neviděl.

plakát

Hráč (1978) (TV film) 

Nádherný filmový dokument o ikoně litvínovského a československého hokeje Ivanu Hlinkovi. Komentář namluvil Jaromír Hanzlík

plakát

My z konce světa (1975) (seriál) 

Nádherný československý seriál z prostřední horské chaty, kde tráví své příběhy Jurko, Gábina a jejich kamarádi a přátelé v čele s dvěma krásnými bernardýny Barykem a Barym. Při nádherné hudbě nostalgicky vzpomínám na dobu, kdy se seriál natáčel a já byl o něco málo mladší, než Jurko