Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (73)

plakát

Americká krása (1999) 

Poezie obyčejného života, fantastický herecký balet všech zúčastněných, satira tak trefná až je to odporné, silný osobní film, krása která nadnáší lidskou duši jako vítr igelitový pytlík. Rozhodně jeden z nejlepších filmů všech dob.

plakát

Amy Winehouse - Rehab (2006) (hudební videoklip) 

Člověka až děsí jak suverénně si Amy Winehouse řekla o svůj osud. U uměleckého hlediska nemám k písni námitky, ale jako silný odpůrce drog ji nemůžu ani slyšet.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Připadala jsem si jako pošťák, který dostal epileptický záchvat a vysypala je na něj hromada vánočních přániček - v úmorné a nekončící křeči a ještě k tomu jsem pořád měla před očima kýčovité adventní obrázky. Vizuálně někde mezi levnou televizní inscenací a reklamou na Heru. Zajímalo by mě, jestli si Strach uvědomuje, že na sice točí katolické agitace, ale přitom není schopen dát Vánocům hlubší význam než jim přisuzuje průměrný hedónista - posílání ohyzdných pohlednic, konzumace cukroví, dárečky, opulentní ozdoby a rozněžňování se nad koledami. BTW - od kdy je kolednictví tak lukrativní povolání, že stojí za to zmlátit konkurenci a riskovat tím zatčení?

plakát

Aqua - Barbie Girl (1997) (hudební videoklip) 

Mě osobně to připadá vtipné.

plakát

Balerína (2016) 

Hlavní hrdinka je sobecká oportunistka, která nic neví, nic neumí, ale dostane všechno, co chce, protože si omotá ostatní postavy kolem prstu. Já, že bych jí měla fandit? Raděj ne.

plakát

Batman a Robin (1997) 

Musela jsem to vidět dvakrát, abych se ujistila, že to opravdu není geniání komedie. Arnold Schwarzenegger natřený namodro - tomu se budu smát ještě roky...

plakát

Batman se vrací (1992) 

U filmů je Batman se vrací bychom neměli zapomínat, že se jedná o dílo fantazie a rozvernosti, a tudíž se na ně musíme dívat se smyslem pro nadsázku. Celý snímek je jedna velká estetická hra s divákem – můžeme jí dopředu opovrhovat, můžeme se vysmívat její jinakosti, můžeme si u ní (obrazně myšleno) zakrýt oči a opakovat si: "jetoblbostjetoblbostjetoblbost...". A nebo můžeme přistoupit na její pravidla a užít si ji. Burton nám totiž nedává chvíli k oddechu a doslova na nás chrlí své režijní nápady, obrazové a slovní žerty. Postavy dělají výrazná a stylová gesta, celé herectví je přemrštěné, dialogy jiskří jako prskavky na ozdobeném stromečku a dábelská hudba Dannyho Elfmana kombinuje hrdinské famfáry se sladkými tony, které jakoby utekly z nějakého vánočního koncertu a které se vloudí na scénu v těch nejtemnějších momentech. Dá se říct, že Batmanovská série měla tímto temným a pro slabší povahy těžko rozdýchatelným filmem výborně nakročeno a může jen litovat, že z ní v dalším díle Joel Schumacher udělal nechtěnou komedii.

plakát

Beyoncé: Single Ladies (Put a Ring on It) (2008) (hudební videoklip) 

Konečně klip, který netvoří několik choreografických pásem, ze kterých ve střižně vytvořili "soubor těch nejlepších momentů". Ne, Beyoncé se nemusí schovávat za zbytečně komplikované a drahé videoklipy, protože má talent a umí výborně tančit. A v jednoduchosti je přece kouzlo. Škoda, že ta písnička má tak dementní text, mohla jsem dát 5*.

plakát

Cesta do nemožna (1904) 

Vše, co se stane před odletem do vesmíru do vesmíru je o ničem, ale boužel to schramstlo cca třetinu filmu. Technicky lepší než Cesta na měsíc (hlavně velký pokrok v kolorování), ale brutálně zdlouhavé.