Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

DO-RE-MI (1998) (pořad) 

Sabina Laurinová byla plynule na vyfackání, ale díky Pavlu Trávníčkovi mělo DO-RE-MI někdy docela příjemnou atmosféru. Sometimes, just sometimes... Negativní pocity jinak samozřejmě převažují a dneska bych už na to nekoukal ani kdyby mi darovali ještě jeden pár očí.

plakát

Dotek Medúzy (1978) 

Chlápek, jehož mozek byl jakýmsi amatérským vrahem rozčísnut po podlaze, ne a ne rozhoupat se do pekla anebo do nebe. Zázrak? Prokletí? To spíš. ___ Slovo, který hledám je... těžkotonážní. Fakt jsem se bál - a to se prosím většina "Medúzy" odehrávala za bílého dne. Těžko to dusno popsat slovy. THREE DAYS OF A CONDOR je oproti THE MEDUSA TOUCH naivní pohádka pro nezletilce, a ačkoli je Redford bezesporu kvalitní herec, Burton zde vyloženě připomíná, že jsou "herci" a "Herci". 80% a **** nikoli z nostalgie. Najde se další sedmdesátková perla?

plakát

Dracula (1992) 

Veskrze nechutná záležitost, jíž "dominuje" Coppolovo snad nejhorší možné uchycení napínavé knižní předlohy, která se nemohla a nemusela spoléhat na poněkud přebujelé triky s kamerou, a krajně nesympatický, silně přehrávající herecký ansámbl (ač se na place střídaly samé takzvané hvězdy). Coppola je machr na barvičky, vizuálno a eye candies všeho druhu, ale při vší úctě k němu nemůžu hodnotit vejš než hodnotím - ta nevěrohodnost až komiksovost mě vyloženě urážela. Ale zpátky ke klasickému dilematu kniha vs. film - četl jsem část knihy celkem pradávno a to ještě v originále, ale mám neodkladný pocit, že např. to nejlepší z postupného odhalování skutečné povahy Draculova hradu bylo ve filmu trestuhodně odbyto, pokud ne úplně přeskočeno. Nasrat.

plakát

Drahý strýčku Hitlere (2010) 

Vážený a milý Vůdče, mám nápad jak vyhrát válku. Stačí k tomu prostěradlo a jemný písek, myslím, že je to zrealizovatelné. Mein Führer, zatímco jste osvobodil Sudety, ušila jsem vám ponožky. Hey, Führer, pusťte "fau cvaj" na ta židovská sršní hnízda! Hitlere, Hitlere, chci s tebou mít árijské dítě. Vůdče, jsem sice židovka, ale přísahám, že mé smýšlení je německé. Hitleřisko jedno, naval mi tátu... Přes perly tyto a jiné je to strašně rutinní, nepřekvapivý, uondaný dokument, k němuž běží dobové obrázky, sem tam obarvené jako ty nejkrásnější kartinki z Rus.

plakát

Drákula: Neznámá legenda (2014) odpad!

VAN HELSING pwned, pwned hard! Nikdo už podruhé tak kvalitně nezprzní tuhle story.

plakát

Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu (1964) 

Stalo se, co jeden můj kamarád předpověděl a podruhé se mi to líbilo podstatně více, hlavně kvůli těm drobným (satirickým, historickým, sexistickým) nuancím, ale přesto je FALLOUT (ten Black Islí) o celé dva chluby lepší vynález. :-)) Jinak řečeno, na některých partech jsem vyloženě ujížděl (Scottův proválečný plukovník, Sellersův von braunovský Hitlerovec; ostatní Sellersovy role mě až tak nebraly) a na scénách... na scénách vlastně taky: "I'm so sorry" telefonát Dimovi, Coca Cola automat, Mein führer! I can walk! ... Kurva, to je ťažká satira. :-)) A ne že bych se nějak vyžíval ve sledování citronových šklebů, ale opravdu moc rád bych viděl někde zaznamenanou tu dobovou kontroverzi. Není divu, že to za vlády JFK nepobralo sošky. :-))

plakát

Drive (2011) 

Někde mezi čekováním ČSFD a zapínáním PowerDVD jinak zásadně racionální (!) uživatel Ještěřák "went a little funny in the head, you know, just a little funny", a začal si myslet, že se jedná o srbský šlágr jménem BĚLEHRADSKÝ FANTOM, kde bude za přispění retro atmosféry lítat v Zastavě po Bělehradu hafo Jugošů s gunama, a pojedou udělat bububu a tytyty Josipu Brozi Titovi. Hovno a ne Jugoši! Jde o nefalšovaný lyrický krvák, ve kterém je místama správně americky slzavo a vlhko až lepivo. (S celkem nula brunetkami a jednou zrzkou; jediná vlaštovka ovšem jaro nedělá!)

plakát

Duel (1971) (TV film) 

LEHCE SPOILEROIDNÍ. Slovy cynika: je jasné, že jak fyzika, tak logika slaví ve filmu DUEL velký úspěch; 1) Těžko náklaďák z padesátek nebo šedesátek, byť strašidelný skoro jako komunisti na prvním místě ve svobodných volbách, rychlostně a jízdními vlastnostmi trumfne modernější osobák, byť řízený polekaným truhlíkem. 2) Neukázat šoféra trucku je mazanost. Neobjasnit jeho kamikadze mentalitu je hovadina. _____ Ryze divácký pohled: po dlouhé době jsem opět drápnul film s opravdu ďábelským gripem, kdy jsem časomíru tlačil očima směrem doleva, ať si to prostě trvá a trvá. Přitom si raný Spielberg vystačil s pár dolary, benevolentními zákony státu Arizona a dvěma herci, z nichž jeden svůj ksicht nikdy neukáže a druhý budí dojem absolutního poseroutky, který by měl kumšt přežít v urbanizovaných sférách Ameriky, natož mezi tvrďáky, hadojedy a kovboji. Spolu s JAWS a SAVING PRIVATE RYAN je DUEL nejnapínavější režisérův film, co jsem zatím viděl (snímky ze sorty "Spielbergovy ucajdané humánní eposy pro celou rodinu" mě nechávají chladnými asi jako prostitutku maďarské forinty). _____ Který úhel pohledu já sám považuji za relevantnější patrně napoví počet udělených stars. _____ P.S. pořád se nemůžu ubránit dojmu, že na závěrečnou explozi už Spielbergovi prostě nezbyly prachy. Dobře že tak. _____ EDIT PO UHERSKÉM ROCE: jsem blbec. Ta cisterna byla přeci prázdná jako hlava palestinského teroristy, to dá rozum, jak jinak vysvětlit onu baletkovitost trucku na cestách :-))

plakát

Duel Frost/Nixon (2008) 

Velmi dobrá dobová chuťovka. Psát k filmům z loňské hollywoodské líhně, že oplývají nadupanými hereckými výkony už mě přestává bavit a ani FROST/NIXON v tomhle není výjimkou. Rád bych podotknul, že jsem si (nejen) během interview vychutnával každičký dialog, což tady koukám ne všichni dost dobře pochopili (Nixon samozřejmě plácal páté přes deváté záměrně, aby se vyhnul jednomu slovu a sice "Watergate", oulala). Já sám oplývám pár kamarády-cvoky, kteří budou na tomto filmu nepochybně ulítávat, srovnávat každý prd se skutečností, atp. FROST/NIXON je stuff pro decentní intelektuály informačně vykleštěný do dostatečně koukatelné podoby, ale na to, aby si odnesl nějakou tu sošku, je zřejmě až příliš mrňavý/upozaděný a taky v něm nikdo nechcípne nějakou epickou smrtí, že...

plakát

Duchové z Titaniku (2003) (TV film) 

Umírněný, nevtíravě dojemný dokument, který neopakuje stokrát řečenou pravdu (případně spekulace), nýbrž přichází s novým a zajímavým fragmentem smutné skládanky TITANIKU.