Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Obdivuju mytologii THE X-FILES i s celou plejádou herců, kteří ji během těch šesti skvělých (a dalších třech solidních) let symbolizovali, a ani sebeblbější nápad Chrise Cartera na tom nic nezmění. Tato closure se ale zřejmě od samého začátku nemohla povést. Chvílemi nesměle ťuká na přivřené (mytologické) dveře, chvílema se snaží rozdrásávat starý rány v dávno nefungujícím vztahu Mulder & Scully, což Akty nepostižený filmový čumil nepochopí a 50% zainteresovaných tak akorát nasere, a ani jedno filmu neprospívá. No a vezmeme-li (přísně) v potaz, že se vláda Muldera posledních X sezón nepřetržitě pokoušela zabít, vypadá děj opět jako nesmysl. _____ David Duchovny, již spíše šoustal Hank Moody než ufař Fox W. Mulder, nemá motiv (rýpání do sestry Samanthy je vyloženě trapně zinscenováno), trápí se a přehrávaj ho i ty tužky zapíchané do lustru. Gillian Anderson, ač zřejmě nepatrně horší herečka než její kolega, je lepší, jenže ani její doktorská dilemata na pozadí mě nebrala. Amanda Peet je nejvýš podprůměrná. Xzibit je - jaké překvapení! - blbě napsaný i zahraný. Billy Connolly jako sympatický (heh) pedofilní kněz ujde, s průměrným scénářem se pere jako chlap a tento souboj jako jednooký mezi slepýma vyhrává. _____ Nemíním tady křičet že je Carter zřejmě po lobotomii, jak je scénka s Bushem vykonstruovaná a trapná, takže vlastně pohřbívá celý film, atp. atp., nijak výrazně se mě tenhle fuckup nedotknul. A to je možná celkový problém filmu - polovina good old smellu je v čudu a celé to funguje asi jako chlap bez koulí. Dobrý drink je přece blbost ředit, že? Nebo jinak - dříve, když šel člověk kolem bedny a dávali tam třeba 04x01 (což je Talitha Cumi nebo Herrenvolk, mimochodem :-)), každý "Iksař" vycítil tuhle svou sladkost podle prvních pár obrázků. To bylo tenkrát. I WANT TO BELIEVE je holt přinejlepším někde mezi a vzhledem k mimořádným zážitkům, kterých jsem se dočkal v epických epizodách typu Darkness Falls, Anasazi, Nisei, Herrenvolk, Memento Mori, Two Fathers & One Son (o kolik lacinější tyto krásné epizodky asi byly) musím ohodnotit tento propad za **. Pokud nášup, tak jedině mytologický - osobně bych klíďo píďo zkousnul i prequel a nezaujatí by se tentokrát, vzhledem k obvyklé akčnosti a nesmírné dynamice těchto epizod - nechápajíce souvislosti alespoň bavili nad prima thrillerem. _____ P.S. kde vyhrabali komparzistku Veroniku Hadravou zůstává největší záhadou od doby, kdy Kuřák vyhrabal Alexe "Játěmulderezabiju" Kryceka.

plakát

Akta X - Pravda (2002) (epizoda) 

Je mi, jako kdyby mi po devíti letech umřel pes nebo tak něco. Jasný plný počet za 9 (většinou) krásných sérií, za Muldera, Scullyovou, Skinnera, Muže z Pentagonu, Pana X, Maritu, Syndikát, zelené mužíčky... a hlavně za zábavu, nad kterou lze i přemýšlet. Sem tam nás diváky vodili za nos a předváděli všelijaké držkopády, ale pořád to byla velká jízda, ne?

plakát

Akta X - Úvod (1993) (epizoda) 

Velmi kvalitní, ostatně jako celá první série. Hlavní charakterové rysy Muldera a Scully se hned zkraje hezky vybarvily. Bláznivá scéna s bláznivým Mulderem se sprejem ("X") v oregonském lijáku je prostě nezapomenutelná. Co to děláš? -- Ani nevím.

plakát

Aljaška v plamenech (1994) 

Jako malému děcku mě mě to přišlo "hustý", popřípadě "fascinující". Vám ne?! :)

plakát

Alles Gute (2009) (seriál) 

"Kdybys nebyl blbej, nestal by ses Hitlerem!" Teď si ještě na noc pustit Orlíky a můžeme jít krásně volnomyšlenkářsky složit hlavu na polštář. Tlučící se Santa s Ježíškem - slovensky komentovaní - nemají chybu.

plakát

Alvin & the Chipmunks (1983) (seriál) 

Celkem náhodou jsem tuhle věc jednou viděl a myslím, že to byl celkem prima seriál pro smrkáče.

plakát

Americká krása (1999) 

Kde selhává rodinná terapie, tam nastupuje Sam Mendes, jehož kariéru bych bral - i když JARHEAD byl trochu nuda, nevidím za ním většího přešlapu. Rozkošná rošťanda Thora Birch má nádherný poprsí! Mmmuc!

plakát

Americký zločin (2007) 

Rozhodně je to obsahově cenný film z kategorie "déčko pro celou rodinu", akorát je to místy příliš zmatené a hlavně, duchové mrtvých holčiček a sorry-ování s k pomodlení zaťatýma pěstičkama týhle matky roku do vážného filmu s údajně věrohodným skriptem ze soudní síně prostě nepatří, to se na mě pane O'Havere (kdo to sakra je?) nezlobte. _____ Jestli klučina z IDI I SMOTRI potřeboval na place dětského psychologa, kohopak asi využily zde se mihnuvší dětičky po čas svých největších "chuťovek"? _____ Při filmu jsem si hned několikrát vzpomněl na BOYS DON'T CRY, takže výsledná katarze bude asi v něčem obdobná (dále též na KLANSMAN, AMERICAN BEAUTY, SCHINDLER'S LIST).

plakát

Andělé a démoni (2009) 

PROROCTVÍ 1: Tento popcorňák se pyšní ze všech pitomých a nudných příběhů tím úplně nejpitomějším a nejnudnějším. Vážně je natočen podle knihy? Spálit. ___ PROROCTVÍ 2: je miloučké, že úroveň filmu jde strmě nahoru. Lze nicméně úspěšně vyrukovat s tím, že daný rádoby skandální blábol, srágor a maglajz nelze úspěšně udržet po 138 minut. Mimochodem, opět nelidská stopáž. Copak popcorňáci nepotřebujou jít vyčůrat vychlemtané litry Coly z papírového kelímku? Jsem divný, když mi vadí, že film otevírá příliš mnoho dveří a odpovědi, které se do diváka snaží vsoukat, jsou neuspokjivé nebo rovnou směšné? ___ PROROCTVÍ 3: Absolutně nevýrazní herci - i Hanks. Pojímám podezření, že nejlíp to zahrálo ono vylouplé oko na podlaze. ___ PROROCTVÍ 4: Překvapivě tomu filmu nechybí spád, nepočítaje začátek a konec, který jsem stejně vypnul, protože začínal zpátky debilnět. Howard není žádné režisérské tele, ale 138 minut délky je prasárna. Vzhledem k velebanálnímu tématu prosím zredukovat asi tak na 38. :-) ___ PROROCTVÍ 5: Je s podivem, že tak šikovný režisér, jako podle mě Ron Howard bezesporu je, pravidelně každý druhý film posere nebo kývne na sebevymazanější předlohu. Možná občas potřebuje zaplatit šesti adoptovaným keňským dětem nové botky a sobě nové potahy do svého Porsche Carrera, nevím. Pokud ale bude každý jeho druhý film podobná mastnota jako FROST/NIXON, prosím, ať si klidně točí i banality pro popcorňáky. Alespoň příště ušetřím na trafficu. :-) ___ (40% a dvě hvězdičky - a to ještě možná rozhazuju hvězdičkama)