Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Hodiny (2002) 

Takový lepší ATONEMENT a nepatrně horší CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON. Svým způsobem. :-) Harris, Kidman, Streep = skvělí, skvělííí herci.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Podle mě nejlepší a charakterově nejpromakanější Leoneho špagety, takové, jaký už, obávám se, nebudou nikdy nikým naservírovány. Vlekoucí se šnek, ale bavila mě na něm každá pitomost. I ta omílaná zbytečnost války je tady v oněch dvaceti minutách výraznější než v jiných filmech. Čítankové představení charakterů za dokonale pod-kůži-lezoucí hudby. Etc, etc, bla, bla, bla...

plakát

Hokejový zázrak (2004) 

[1] Napadlo mne přepsat sem jeden komentář, který se do týhle situace hodí... Věděli jsme, že půjdeme kolem šatny Islanders a toho jsme se báli: vidět ty šťastné tváře, sprchy šampaňského, polibky přítelkyň, tu celou scénu, po které jsme oba tak moc toužili. Ale když jsme šli kolem, nic takového jsme neviděli. Přítelkyně a trenéři a maséři, technici atd. byli na vrcholu blaha, ale hráči ne. Trottier si chladil něco, co vypadalo jako bolavé koleno. Potvin si sundával bandáž z ramene. Guys kulhal dokola s černým okem a zkrvavenými ústy. Vypadalo to tam spíš jako v márnici, než v šatně šampiónů. A my jsme byli v perfektní kondici a bez zranění. Proto oni vyhráli a my prohráli. Byli potrestáni víc než my. Narazili víckrát do mantinelu, čelili více pukům, vrhali se do více srážek. Obětovali všechno, co měli. A tenkrát řekl Kevin (Lowe) něco, na co nikdy nezapomenu. Řekl: Tak takhle jste vyhráli mistrovství. Zdroj: Wayne Gretzky: vlastní životopis, dojmy po prohraném finále Stanley Cupu s NY Islanders, 1983. Stejně vystižená pointa o dřině a sebeobětování jako ve filmu a stačilo mu k tomu čtvrt stránky a ne 135 minut hebkoučkého patůsku. :-) [2] Konsekvence Hokejového zázraku: údajně přestárlá Michajlovova vysoce dangerózní pětka sbalila ze Sborné své saky paky. Charlamov se mimoto v roce 1981 vyřídil v autě. Tímto byl Tichonov víceméně přinucen začít stavět na fenomenální pětce Fetisov, Kasatonov -- Larionov, Makarov, Krutov, ještě tvrději drilované, kteří v časech své největší slávy skoro neměli osobní život a je s podivem, že vůbec stačili zplodit nějaké děti. Američani se samozřejmě podobnému výsledku již ani nepřiblížili. Na druhou stranu, takový Neal Broten tuším vyhrál Stanley Cup s NJ Devils ještě v roce 1995, kdy většina ruských protihráčů již leda tak bruslila na kačoku přilehlém své zemljance. Takže žádní přidržsráči to rozhodně nebyli, o tom žádná.

plakát

Hollywood, Hollywood (2002) 

Na HOLLYWOOD, HOLLYWOOD jsem byl kdysi v kině (!) s holkou (!!). No, nebyla moje. Původně jsme šli na hokej a nic lepšího v kině odvedle nehráli, takže není divu, že jsem se zrovna dvakrát nebavil. Vlastně jsem mnohem raději dlubal slečně do kolínka. Erhm, no to je jedno. Prostě je to slabej film. Dlouhej a absolutně spící...

plakát

Hombre (1967) 

Ač stále příliš utahaný, konečně jsem po dlouhé době viděl western s jistým přesahem a ne jenom sexy krajinkama, western, kde člověk pociťuje jistý zájem o vývoj děje a strach o život "hrdinů". Konec na bohem opuštěném, žhnoucím důlním svahu je pro daný žánr přímo ukázkový.

plakát

Hon (2012) 

Významný a strhující film, o jehož kvalitách (skoro) nelze diskutovat. Mads Mikkelsen jako man at the edge absolutně vládne, ačkoli je to samozřejmě bez oskara. Přitom mu měli dát nejmíň dva. Do každého pokoje. Než zažít pedofilní rok Madse Mikkelsena, to bych si raději přitlouk varlata ke kříži 6ti palcovými hřebíky. Američané potřebujou na ty správné emoce atomovou bombu, Dánům stačí tak pět kvalitních herců.

plakát

Hon na ponorku (1990) 

Poctivej ponorkovej thriller, který jsem viděl v roce jedna dvě, takže vím zhruba jen to, že se mi dosti líbil.. :-/

plakát

Horem pádem (2004) 

Po SAMOTÁŘI a KNOFLÍKÁŘI třetí a nejslabší "český PULP FICTION" (místy tedy spíše "český CRASH", protože rasismu je ve filmu doslova jak namrdáno). Tak či onak, Macháček, zde jednoduchý leč náruživý Sparťan, je jako vždy geniální, stejně jako je miloučká celá linka vystavěná kolem něj. Vypadá to vypadá, že adoptovaný mrňata jsou moje slabost. Celkově mi to vychází tak za tři a půl...

plakát

Horší než smrt (2007) 

Želbohu jsem to neviděl do konce, ale tu a tam jsem se doslova dusil smíchy (banánem) - because of valium, které "není až tak úplně valium".

plakát

Hořící Mississippi (1988) 

Mimořádně temný film. Jako by vás na 128 minut zavřeli do lochu, postaveného výhradně z lidské omezenosti.