Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Kam orli nelétají (1968) 

Ani na takhle vykopávkovej film NEUVĚŘITELNĚ cool vejbuchy a scenérie nezmění nic na tom, že je to ve skutečnosti jedna velká, velká, velikánská hovadina. Bohužel, WHERE EAGLES DARE je přesně jako škaredá děvka pomáhající si tunou mejkapu. Na druhou stranu, koukalo se na to dobře. Alespoň první dvě hodiny. Plus mám neodbytnej pocit, že z "Orla" čerpali herní vývojáři při vyvíjení 3d akce RETURN TO CASTLE WOLFENSTEIN, která, a to je celkem srandovní, trpí ke konci zrovna takovým zašmodrchávacím stereotypem jako film.

plakát

Kanibalové (1980) 

Rovnou přiznám barvu - nebýt všech těch připosraných komentářů, kašlal bych na ten film! Jste každopádně měkké žaludky. :-) Co se mi ale někam "zarylo" byla ta praštěně optimistická hudba při znásilňování. No jo, Italové. Tři hvězdičky a škoda zvířátek, které se připletly těm taliánským buzerantům před kameru.

plakát

Kauza CIA (2006) 

Robert De Niro jako režisér je znatelně "nevytočený", a ačkoliv v THE GOOD SHEPHERD / KAUZA CIA nic vyloženě neposral, tesat do mramoru jej z odstupem času rozhodně nikdo nebude. Rád bych tady vypíchl, že jsem koukal na českou verzi, dabérsky často shodnou s některými dabéry seriálu Akta X, která shodou okolností tu a tam zpracovávala totožné téma. Ale zatímco když v Aktech X jakýsi nepojmenovaný US pohlavár promlouval k mladému "Kuřákovi" v tom smyslu, že komunismus je bezpochyby ten nejhorší systém, kterému jsme byli kdy nuceni čelit, rochnil jsem se jako fanda všech Cold War záležitostí blahem, kdežto tento film mě nezastihl emocionálně na větvi ani jednou. Matt Damon - dobrý, minirole pro mistry De Nira s Pescim - dobrý, zato konec zmatený, podvyužitý a prostě... špatný. Film bez koulí, zde poprávu omarkovaný bleděmodrou "kostičkou průměrnosti".

plakát

Kdo se bojí Virginie Woolfové? (1966) 

Tak vtipné a zároveň tak sžíravé. S hodnocením ale výš nepůjdu - jednak ten film nezanechá vůbec dobrý pocit a jednak je až příliš dlouhý. Překvapivě dobrá práce s kamerou v černobílé ódě na ironii, sarkasmus a černý humor nejtvrdšího kalibru. Černobíly film s černočernou duší. :-) Ústřední dvojice mi trochu (dost) připomněla Bohdalku a toho jejího poslušného amanta ve filmu UCHO, vysoká teatrálnost zase kratší, divácky stravitelnější, i když ne tak kousavě humorný CAT ON THE HOT TIN ROOF.

plakát

Kick-Ass (2010) 

Letní krutonářez jak mraky, a snad ještě větší rokenrol, než loňský BOAT THAT ROCKED. Matthew Vaughn nechal papuče, Barbaru Streisand a normalitu doma, a natočil nejen kurewský nářez, ale díky cca dvěma souložím (z toho jedna na popelnici - to se u nás za hospodou dá dělat taky... just saying) a třem masturbacím taky kurewský nátěr. Klidně si zhňahňá dohromady supertvrďasy a supermamlasy, zvlhčovací scény a parodii zvlhčovacích scén, westernového Ennia Morriconeho a punkrockerku Joan Rettovou, a ono si to úplně kliďánko funguje. Podobný kulturní galimatyáš jsem si takto na plné kule užíval snad jen u Falloutích veleděl svého kamaráda Martina Brzáka, publikujícího pod přezdívkou Skaličan, v hodnotných a nadčasových povídkách "Felout" nebo "Teplometní granátníci" 1 a 2, kde se na scéně postupně objevil Vyvolený, heterosexuální Enklávani, homosexuální Enklávani, bukkake miny, gaykoni, Pamela Anderson, a Chuck Norris, tou dobou migrující do Mexika. _____ P.S. ta scéna, kdy 11ka likviduje barák s bossem (může to být v commentu komiksovýho filmu vůbec spoiler?), je největší masňárna, co jsem viděl za hodně hodně dlouhou dobu. _____ P.P.S. - a teď zvážněme - Chloe Moretz je veliký talent.

plakát

Kill Bill (2003) 

Kamarád kdysi kdesi napsal, že nejlepší PC hra, kultovní FALLOUT 2, je takový KILL BILL herní scény. Jestli to myslel vážně, beru to jako hrubou a vážnou urážku, páč KILL BILL je nudný kýč na facku a ani dvojka není o mnoho lepší. A je mi poměrně jedno, že nad filmem KILL BILL smočili svý talentovaný pacičky Quentin Tarantino, Ennio Morricone nebo Michael Madsen...

plakát

Klub rváčů (1999) 

Viděl jsem po letech znovu a, jak to jen říct... překvapivě to nejhorší od Finchera (ne, VETŘELEC 3 to rozhodně není, béé béé béééé). Ještě, že "subjektivně nejhorší" u tohoto režiséra pořád znamená "velmi koukatelné", ačkoliv KLUB RVÁČU není myslím nic jiného než cool natočená veliká, veliká, VELIKÁ pitomost. :-)

plakát

Klub sráčů (2000) 

NECH TOHO, PERRY! ZABEJVÁM SE VZNEŠENĚJŠÍMA VĚCMA JAKO... [STŘIH, VIDÍ DÝZU] MOPEDY! ALKÁČ! PAŘBA! VIDÍM JÍ PODPRDU!!! --- [1] V pubertě jsem film považoval za zdařilou komedii, dnes jej považuju za geniální parodii. [2] Českou verzi s opravdu mnoha "inovativními slovíčky" musím chtě nechtě hodnotit jako zajímavou a rozomilou. [3] Je to prostě sranda jak hovád, vím, že by za dané sračkovité substance neměla, ale je, a já jsem přesně ten pravdomluvnej týpek, co vám to klidně řekne (a ještě dodá, že nemá rád Forresta Gumpa a nenávidí větší část hrabalovských filmů). --- KOZY VZHŮRU, BAZI. DÁVEJ POZOR, MĚCHUŘINO, TY PLATNĚ NEJSOU ŽÁDNÝ BÉČKA :-)

plakát

Kluci nepláčou (1999) 

Interesantní nízkorozpočťák o tom, co se stane, když se jeden nebo dva křehcí lidé dostanou mezi bestie - mění se role. Zlo ani dobro není, je jenom strana A a strana B. Alespoň na 118 minut tohohle filmu.

plakát

Klukoviny Toma a Jerryho (1990) (seriál) odpad!

Tom and Jerry Kids Show mě nasralo už jako děcko => dnes jasný ODPAD za parazitaci, která je jak vidno všude.