Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (868)

plakát

Pokrevní bratři (2008) 

Tři smradi se rozhodnou, že fragnou čtvrtého, bo se zdá mít hubu na špacýře. Nikdo ve filmu mě nebyl sympatický, nelíbil se mi ani kuštíček nizozemské společnosti a etikety zde odprezentovaný, přechod z mindsetu "já se tě bojim" na "chci tvoji krev a chci ji hned" je zde fakt o ničem. PŘESTO SE DOKÁŽE ZAŽRAT POD NEHTY JAK ŠPÍNA Z CHLÍVA, protože se ti kluci i k sobě navzájem chovají neskutečně chladně, a s žádným exekutorem činu nelze v žádném případě sympatizovat - jeden se na to snad i vyloženě těší, aniž by přitom dokázal sáhnout nějaké tenistce ze sousedství na číču, to je velice zajímavé. A poslední věta je pro celý film zhruba tak příznačná, jako Bohúšovo dědické "teď si vás kupim všechny". _____ P.S. dal bych daným frackům z placatozemě vyjet na Ukrajině, Velamosce, či Libertě trasu Hutisko - Soláň - Karlovice, aby přestali mordovat a přišli na jiné myšlenky ,-)

plakát

Poslední týden (2008) 

Líbivý nízkorozpočťák z rodiny EASY RIDER, JUNO nebo INTO THE WILD. Tedy výborný. Někdy je těch flashbacků a příbuzenských oplejtaček (no jo, umírá, já vim) až moc, naopak styl vyprávění mi seděl a že si JJ vystačí s jedním psím pohledem, to mi taky nevadilo. Intermezza typu prsatá rančerka nebo kačeří Stanley Cup jsou strašně zajímavý. A vůbec, Kanada je nelidsky krásná země a tenhle film by měly místo keců promítat všechny kanadský cestovky, pokud u nás teda nějaký operují. _____ Drobné zamyšlení mimo mísu: EASY RIDER je sice strašně starej a roztahanej film, ale koncept "motorka + muzika + tragédie + volnost + drogy" (OK, ty v ONE WEEK absentují), který v podstatě vymyslel, bude fungovat ještě tak 100 let.

plakát

Předčítač (2008) 

Takový ATONEMENT 2 + Kate v rouše Evině + trocha sexu = pořád nedostačující výsledek. A ty skoky v čase jsou značně nevěrohodné. Nemám rád Ralpha Fiennese, neumí pořádně hrát. Nehledě na to, ten film je přes palčivé téma strašný psí čumák... P.S. já vím, je to trapný, ale reklamuji ženskýho Oscara ve prospěch Meryl Streep v DOUBT.

plakát

Rallye smrti (2008) 

Vostré béčko s koulema - velkýma, špinavýma, chlupatýma koulema. Teda, dialogy tahají za ušiska, ale na trati (= naštěstí většina času DEATH RACE), na trati to je jiná! Dost okatě inspirováno videohrou DEATH RALLY od Remedy (portfolio šoférů - v obou záležitostech se vydařilo a kult Frankensteina by se neztratil ani v o 300% serióznějším snímku) a MASHED (pravidla, forma destrukce). Anderson je muž specifického talentu a do budoucna by s ním mohla být ještě sranda, pakliže si nechtíc nenasere do vlastních gatí projektem typu ALIENS VERSUS PREDATOR. (70%)

plakát

René (2008) 

Bylo by zajímavé sledovat, kterým směrem by se Rendův život špacýroval, kdyby a) nezahořkl (nebo si nenašel tenhle ještě komunistickej přehmat jako alibi) hned po tom přísným a přehnaným prvním trestu, nebo b) nebyl zbabělé, apatické a celkově šolichantské povahy. To by pak nejspíš vesele koňoval kávu a cigára s vězni kalibru Jirky Kájínka. _____ P.S. ten cover je neskutečně přitaženej za vlasy a ne moc korespondující s relativně sympaticky vypadajícím člověkem. Paní Třeštíková už Rendu asi nemá ráda. Holt neměl ztopit a "prokurvit", jak by asi sám prohlásil, tu kamerku. :o)

plakát

Rocker (2008) 

Ty seš Curtisova matka? Devět měsíců strávených v tobě, hmm, dal bych si říct... 60% [výjimečně viděno s CZ dub]

plakát

RocknRolla (2008) 

Mile šílená / šíleně milá gangsterka lepší než WANTED, avšak horší nežli THE BANK JOB. Ty kraviny kolem feťáků, teplých rockerů apod. bych v rámci snesitelnější stopáže vystříhal. Taktéž SMOKIN' ACES mě bavilo více, ne proto, že by snad bylo lepší, ale proto, že skoro nevylezlo z kasína. 70%.

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Konečně někoho napadlo převést populární a těžko překonatelnou windowsovskou hru Hledání min na filmové plátno! _____ OK, teď zhruba o 8% vážněji. Žil jsem v představách, že se Amíci jezdí do Iráku jenom opalovat, obsrývat od ničeho k ničemu, šolichat na hlídce z bodu A do bodu B, a nakupovat zvířecí porno (což podle filmu HURT LOCKER teda opravdu dělají). Když ve třetí řadě CALIFORNICATIONU o sobě jedna kurtizána prohlásila, že má momentálně kundu jak předměstí Bagdádu, pojal jsem prvotní podezření, že třeba ne-e. No a v HURT LOCKERU jsem pojal všechna další podezření. Nejlepší částí filmu je překvapivě stejně jedna taková fajná přestřelka v poušti. _____ Kathryn Bigelow podezřele vidí do chlapů. Pokud někdo jako Scorsese nenatočí podobně napínavý trhák o opožděné menstruaci, může se z toho časem stát významná voda na mlýn různých feministek.

plakát

Smrtící plavba (2008) (TV film) 

"Nemusíte být blázen, abyste mohli vykonávat tuhle práci, ale pomáhá to." Jinak mě to moc nebavilo, příliš repetetivní a uměle vyhrocený. Přiznávám, že předtím jsem o takové práci s permanentním nožem u krku neměl ani šajn.

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Sněženky to mají zpočátku rozjeto dobře, ale pak se začnou nechutně plácat v plejádě více či méně podivných situací, takže i kvalitní machr Duchoslav a můj oblíbenec Suchoš zde válej celkem zbytečně. Kdepak, na takhle depresivní a ufňukanej film je tohle jednoduše málo hluboký a velmi se divím, že na to někdo vůbec lezl do kina - moje vrstevníky to nemá moc čím zaujmout a ti, kteří se s původní studentskou veselohrou generačně svezli, budou z filmu tak maximálně zralí na mašli, protože jim skoro celý herecký ansámbl vlastně ukazuje, že jejich věková kategorie je už tak nějak v prdeli. Želbohu dost zbytečný film, nicméně na druhou stranu - ta Slovenka, co nedávala "Ř", byla moc sexy. :o))