Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (105)

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Musim rict, ze to je fakt naslapana pecka. Thriller s napetim od zacatku do konce. Dokonale vzkriseni rozbredle serie Predatoru. Ocenuju primocarost, coz mi chybelo napriklad u noveho Top Gun Maverick. Trachtenberg musi mit ted dvere vsude otevrene, tak snad to ustoji a neprijde priste s preplacanou hovadinou.

plakát

Zátah: Vykoupení (2011) 

Totalni narez, neni co vytkout. Shlednul jsem to dvakrat a klidne bych dal i potreti. Zapletka jednoducha, souboje dokonale. Asijske obliceje a jmena jsou jeden jak druhy, ale to vam vubec nevadi, protoze jedni maji policejni uniformy a druzi ty vagusovske. To je k deji vse, akce zacina, drzte si klobouky.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Slušné, velmi slušné. Ze začátku si člověk musí zvyknout na takový velmi pomalý styl, až by se chtělo říct nudný. Ale nudný není. Graduje jen velmi pomalu. Má to temnou atmosféru a určitě to stojí za to. Jediné co bych možná vytknul je malá komplexnost a vlastně není proč to někdy shlédnout znova.

plakát

Gattaca (1997) 

Dlouho jsem přemýšlel proč mě ten film tak dostal a dodnes na něj často a rád vzpomínám. Kromě skvěle využitého potenciálu daného tématu podtrženého impozantní hudbou Nymana to byl naprosto podmanivý herecký výkon Juda Lawa. Smekám, Jude je pro takového role zrozen.

plakát

Ženy v pokušení (2010) 

Nevěřil bych, že ještě někdy dokážou Češi natočit výbornej film! Takle jsem se už dlouho nenasmál.

plakát

The Wire - Špína Baltimoru (2002) (seriál) 

Komplexní nářez. Smekám. Nečekejte žádný falešný americký komerční humus, tohle je poctivá práce postavená na poctivé předloze. Perfektně zobrazuje realitu všedního života, boj, který nelze vyhrát. Herecké výkony neznámých herců mě zcela přesvědčily. Nejprve jsem se seriálu bál kvůli jeho nevlídné tématice, ale nakonec nelituju ani jedné minuty, kterou jsem u něj strávil. P.S. Nenechte se zlomit v první půlce druhé série, trpělivost se dobře zúročí.

plakát

Noční Show Craiga Fergusona (2005) (pořad) 

Tohle je totální nářez. Craig je velmi, velmi zábavný. Jde vidět, že se na každou show pečlivě připravuje a pracuje na sobě. Je moderní a zaměřuje se na mladší diváky. Umí se skvěle přizpůsobovat svému hostovi. Show je správný úlet. Není to žádná trapná škrobená reprezentativní suchařina jako u senilního Lettermana.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Quentine, teď jsi mě dostal. Nikdy jsem tě moc nemusel, ale tentokrát se klaním. Dlouho jsem podléhal obecným kecům o tom jak je to morbidní a nechutné (a přitom není) a projekci jsem proto odkládal. Chyba! Je to skutečně velmi těžce zařaditelné dílo. Obsahuje výsměch, ironii, pohodu, inteligentní humor, násilí bere s nadhledem. Je to velmi kvalitní. Líbí se mi scénář, plné barvy, kostýmy, masky. Herecké výkony jsou také fantastické! Laurentová, Fassbender, Waltz, Pitt, Krugerová jste fakt borci!!! Quentine jen tak dál, vykašli se na Kill Billa 3 a tvoř takle dál.

plakát

Město bohů (2002) 

Vynikající atmosféra. Na to jak drsné téma tenhle film zpracovává se jedná o úžasnou a chytlavou podívanou. Hluboce smekám před tímto mistrovským kouskem a řadím mezi absolutně nejlepší filmy světa.