Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční

Recenze (831)

plakát

Alternative Math (2017) 

Geniální kraťas naprosto vystihující nesmyslnost dnešní hyperkorekní politiky přicházející zejména ze Západu. A troufám si tvrdit, že bude čím dál víc aktuálnější. Jaká věda bude následovat po biologii? Kdo ví.

plakát

L. H. (2013) (studentský film) 

Lord Hoven - legenda VŠE! Jako Matfyzák se jim můžu smát, ale zároveň trochu litovat, že u nás žádný takový kult není. Překvapilo mě hlavně věrné zobrazení skutečných událostí z novinových titulků (což nebylo příliš těžké, ale na druhou stranu to mohlo snadno sklouznout k nějakým konspiracím o L.H.). Za mě je tenhle studentský film Adama Sedláka povedený, a projevilo se (zejména ve Varech při uvedení Domestika), že tento mladý režisér má talent a budoucnost. P.S. Tak snad si L.H. nepřečte můj komentář a nepůjde řádit na Karlovku.

plakát

6ix9ine - Gotti (2018) (hudební videoklip) 

Asi jediný track od Tekashiho, který můžu. Hodně chillovej beat a hlavně druhá půlka klipu byla fajn.

plakát

Prvních 100 - Reapercussions (2014) (epizoda) 

Když se na plátně neobjevil Jaha s jeho impossible misí, bylo to hned mnohem koukatelnější! Škoda, že ukázky na další díly ukazují, že "he'll be back". Jinak Bellamyho s Octavií mám čím dál víc raději. Jediná vada na kráse této epizody je jen cesta Abby z ukřižování na kancléřku. Doufám, že to využije k odstranění té blonďaté mrchy.

plakát

Ed Sheeran - Blow ft. Chris Stapleton & Bruno Mars (2019) (hudební videoklip) 

Je to od Eda Sheerana nečekaný obrat o 360 stupňů na závěr jeho Collab projektu, ale kdybychom se na Blow koukali objektivně, je to velmi dobrá píseň. Jak by byla hodnocena, kdyby vzešla třeba z dílny Foo Fighters? Myslím, že mnohem lépe. Abych nevyzněl pokrytecky, taky mi to moc nejde od Eda přes uši, ale nemám důvod jít pod 3*. Jako pocta rockovému žánru, který Ed mohl v mládí poslouchat (vím o Damienu Riceovi a hip hopu, o rocku se v rozhovorech nezmiňoval), je Blow solidní. Navíc si můžu říkat, že jsem ji společně s pražským publikem v Letňanech slyšel poprvé live. P.S. Představitelka Stapletona by se spíš hodila na Bruna Marse.

plakát

Simpsonovi - Školní lavice a pravice (2013) (epizoda) 

Epizoda obtížná pro hodnocení. Na jednu stranu jsem se hned několikrát upřímně zasmál trefným vtipům, na druhou stranu si myslím, že by problematika konzervatismus vs. liberalismus, popřípadě republikáni vs. republikáni, neměla být takto přímo v animovaném seriálu uváděna vůbec nebo přinejmenším mohla být uvedena poněkud... objektivněji? Nebudu ji nazývat přímo útokem na děti (protože pochybuji, že by smýšlení epizody většina dětí pochopila), ale rozhodně by jí slušelo, kdyby skončila v duchu závěrečné debaty, nikoliv vítězoslavným Líziným výskokem z houpačky. Tohle totiž vážně nedokazuje, že by svět směřoval k lepšímu.

plakát

Yzomandias - Mikasa sukasa (2017) (hudební videoklip) 

Další přídavek do slovníku nesmyslných výrazů z firmy Yzomandias. Opět je to jen prázdnej text motající se kolem peněz, přidaná hodnota nulová. Co však překvapilo, byl interlude, který je zatím tím nejrozumnějším, co jsem kdy z úst Yzomandiase slyšel. To společně s kvalitním beatem vystačí na rekordní dvě hvězdy.

plakát

Hoši no koe (2002) 

Jaké by to bylo, kdyby vaše zpráva ke člověku, kterého milujete, cestovala několik let? I tuhle otázku nepřímo pokládá Makoto Šinkai ve svém anime kraťasu a jakkoliv se to může zdát cesta v čase zpátky, jedná se o sci-fi příběh. Obdivuji ten japonský cit pro estetiku a volbu barev a zvuku tak, aby do sebe vše zapadalo. Obzvlášť mě zde zaujal pianový soundrack, obsahující několik velmi pěkných melodií. Závěr mi už přišel jako příliš velké klišé, jinak mě ale snímek příjemně překvapil a jsem s ním poměrně spokojen.

plakát

Paulie Garand & DJ Wich - Livin (feat. Rest) (2020) (hudební videoklip) 

Nová Tarantinovka už v roce 2020! Neskutečně stylovej vibe, beat od Wiche a hlavně co za text vykouzlil Rest, to je radost poslouchat. Největší pecka z Paulieho nového alba. "Postavit hrad, vysadit les, položit mic - sorry, fakt ne, nasekám bars, kam jen to jde, na beatu hořím jak plamenomet, nevidím limity, nevidím zeď, sypu to - nemyslím pervitin, man, cokoli, kdykoli, kdekoli, s kýmkoli udělám bude to na beton rap."

plakát

Xindl X - Čas to zabalit (2019) (hudební videoklip) 

Na vánoční píseň velmi netradičně pojatý videoklip, jehož výhodou je, že se dá pouštět i mimo Vánoce. Ovšem lyricky to je, za Xindlovým průměrem a s tou rytmikou poměrně bojuji. Jinak po hudební stránce fajn.