Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční

Recenze (831)

plakát

Jako v bavlnce (2020) 

Wow, tak teď jsem vážně nasranej! Ale jako fest. Představte si, že máte ten nejúžasnější sex s tou nejvíc sexy šťabajznou co znáte, už už se blížíte do finále, ale asi 30 vteřin před erekcí poklidně vstane z vašeho klína a řekne, že už musí jít domů. A vy ještě půl hodiny poté sedíte v gauči, emoce vám kolují v žilách a koutkem oka hledáte tu nejlevnější věc v místnosti, kterou byste mohli v klidu rozmlátit. Tak nějak takhle se právě cítím. Pro lepší představu, ale nejspíš se SPOILERY: Dvě namyšlené, arogantní a bezpáteřní lesby, které patří na samotné dno morálního žebříčku společnosti (a možná i toho filmového, no joke) tentokrát šláply vedle a místo zazobané bezmocné babičky bez rodinných příbuzných, ze které za státního dozoru vyždímají všechno jmění do posledního centu, narazí na milovanou maminku chladnokrevného mafiána, který je pro ni ochoten jít (v případě našeho mafiána spíš šplhat) přes mrtvoly. Jenže od produkce Netflixu přece nemůžeme čekat, že to mafie těm bezpáteřním kundám hezky rychle vytmaví, ale naopak, ty svině přežijí nemožné, z jedné z nich se během lusknutí prstu stane expertka na vloupání, boj se "kde se tam ksakru vzaly" sebeobrannými pomůckami na krátkou vzdálenost a medicínu (protože na začátku je z ní pouze dokonalá právnička, to by bylo na kariéristickou lesbu, co si žije svůj americký sen, málo), ze všech sraček se vyhrabe bez citelného poškození její elegance, a nakonec je celou americkou společností právě ONA považována za tu nejvíc úspěšnou hrdinku, která je přece "lvice", co si jde za svým cílem, o všechny se hezky stará, a ve finále je ona tou, která bude všemi oplakávána. Ano, naprosto dokonalý příklad, jakým Netflix ohýbá vnímání morálních hodnot a kurví (nejen!- z osobní zkušenosti) mladým pohled na svět. "Je mi u prdele, že jsi mi z mámy, kterou nade všechno miluji, málem udělala zeleninu, všechno ti odpustím a vyděláme spoustu prachů, super, budeme se mít naprosto úžasně, protože na tom jediném záleží." Ne, argument "vždyť nakonec stejně chcípla" opravdu není dostačující a kdo mi řekne, že si nevšiml neustále všudypřítomného Deus Ex Machina převažující na straně hlavních antihrdinek, ten by se měl, stejně jako režisér J Blakeson, jít léčit. Ne, tohle mě vážně nasralo!

plakát

Simpsonovi - Serfsonovi (2017) (epizoda) 

Vaření z vody pokračuje i ve 29. sérii, kde se Simpsonovi už poněkolikáté vracejí do středověku. Tentokrát si berou do parády aktuálně oblíbené Hry o trůny, nesmrtelnou sérii Pána Prstenů a uvidíme i něco z Narnie či Shreka. Avšak epizoda postrádá ten starý dobrý šmrnc, obzvlášť s novým dabingem Lízy. Rosolová krychle, ledový muž, brácha Montgomery, zbytná křidélka atd....prostě to není ono.

plakát

Simpsonovi - Čtyři chyby a jeden pohřeb (2013) (epizoda) 

Hodně random historky různých postav, kteří se sešli na pohřebu jiné random postavy. Ve finále tak jediné, co je na téhle epizodě bezva, je její Couch scene vzdávající hold Pánovi Prstenů.

plakát

Scary Movie 4 (2006) 

Je to zvláštní, ale Scary Movie 4 byl pro mě v dětství nejoblíbenější díl ze všech, do té doby čtyř dílů série. Jsem si poměrně jistý, že dnes bych stejný názor nezastával, ale ke čtyřce mám pořád trochu větší osobní pouto než k ostatním dílům. Možná to bude tím, že jsem ji viděl nejvíckrát, možná tím že Saw byl tenkrát (možná ještě společně s Kruhem) jediný horor, který jsem viděl, zkrátka mi pořád spousta hlášek zakotvilo v paměti a v rámci prokrastinace či na odlehčení večera si pár povedených hlášek někdy pustím. "Říkala mi, že se jí zombie hrabal v odpadcích. Den na to ji našli nezvěstnou."..."Ezechieli, Ezechieli, dáš si závod?"..."Kdo zas toho blba pustil z vězení?" "Jeho bratr, šerif." Edit: Po letech od prvního zhlédnutí, kdy už jsem viděl Milion Dollar Baby, Zkrocenou horu apod. si všímám více parodií, ovšem některé jsou sem vecpané opravdu na sílu. Přece jen už to je 4. díl.

plakát

Simpsonovi - Marge za mřížemi (1993) (epizoda) 

Obsahuje "věšteckou" scénu s nakažlivou nemocí z Číny. Jinak je to ale poměrně normální epizoda, humor v soudní síni a právník Lionel Hutz zkrátka ničím extra nepřekvapí.

plakát

Simpsonovi - Malý génius (1990) (epizoda) 

"Vyměním hmotnost tenisáku na osmém měsíci Jupitera z mojí housky za hmotnost ptačího pírka na Neptunu z tvojí svačiny."..."Vyměním tisíc pikolitrů svýho mlíka za pintu tvýho."..."Ty Barrte, dám ti svůj koláč, když mi vypočítáš..." - "Vlez mi na záda." Ano, géniové umí být často pěkně otravní.

plakát

Bush - Glycerine (1994) (hudební videoklip) 

"Spread yellow gunk on my pancake heart, country churned girl in my grocery cart. I paid for her dreams, she taught me to cry like watery knives, like rain from my eyes. I can't believe you're not mine. I can't believe you're not mine. Margerine. MARGERINE" (Simpsons S19E11)

plakát

Avril Lavigne - Give You What You Like (2015) (hudební videoklip) 

Produkce písničky je dost průměrná, ale situaci zachraňuje klip se skvělým příběhem. Není to ta stará Avril, jak ji všichni dobře známe, ale (skoro) každý umělec holt někdy dovrší třicítky a hudebně vyspěje. Obě nejnovější alba (2013, 2019) si v mém playlistu přece jen možná najdou své místo. Za mě palec nahoru.