Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční

Recenze (831)

plakát

Shawn Mendes: In Wonder (2020) 

Čistě srdcovní záležitost. Kdybych Shawna již nějakou dobu nesledoval a (hlavně!) kdybych nebyl součástí The Tour, asi by mě dokument tak nevzal. Poměrně nevídané dělat dokument o někom, komu je teprve 22 let a ještě o něm jistě dlouho uslyšíme (obzvlášť, když obsah jeho tvorby momentálně zažívá obměnu a je v něm nyní znát mnohem více dospělosti), ale Tour o více než 100 zastávkách si jistě zasloužila zdokumentování (obzvlášť pasáž se zrušeným koncertem v Sao Paulo byla srdcervoucí). Po informativní stránce se toho moc neodehrálo, ale tady zvítězily emoce! "I wonder, when I cry into my hands, I'm conditioned to feel like it makes me less of a man."

plakát

Gipsy.cz: Aven Romale (2009) (hudební videoklip) odpad!

Otřesně zpracovaný videoklip a písnička se mi taky vůbec nelíbila. Bez chytlavé melodie ani alespoň tóniny, bez nápaditého textu, s typickým Gipsy.cz textem. Není divu, že písnička skončila v Eurovizi na posledním místě bez zisku jediného bodu. Nechvalný zápis pro Českou republiku. Možná kruté, ale popravdě se vůbec nedivím.

plakát

Lucie - Chci zas v tobě spát (1993) (hudební videoklip) 

Legendární píseň jedné legendární české kapely. Lucie je jedna z mála českých kapel, která dokáže spojit všechny generace a Chci zas v tobě spát je vrcholem její tvorby. Tohle je píseň, kterou si budete zpívat ať vám je dvacet nebo šedesát, ať jedete v autě nebo sedíte s kamarády v hospodě, zkrátka "je to všechno jedna velká síla" , která proudí do žil s každým slovem a každou notou. Tohle je píseň, která "opustila zoufalců ráj" a zapsala se mezi nesmrtelné. Absolutní skvost české hudební tvorby!

plakát

Kravaťáci - Krize identity (2011) (epizoda) 

Já si říkal, že tu hackerku odněkud znám. Mrknu do bia a bum: o pár let později hackuje v Silicon Valley. Jinak musím říct, že Louis si to v téhle epizodě pořádně vyžral. Obě dějové linie nejsou tak silné jako obvykle a tak dohoda bez trestního oznámení vyšumí poněkud do prázdna. Zato závěr dílu vypadá pro budoucnost Rachel a Mikea dost nadějně. P.S. Jsem zvědav, jestli se v některé z příštích epizod objeví onen záhadný 3. červen 1997.

plakát

Maniak feat. Separ - U nás (2020) (hudební videoklip) 

Místní hodnocení vážně nechápu. Ano, ten klip není úplně nejlépe provedený, jak green screen, tak lip sync. Ale sakra. Poslechněte si ten text, to je tak trefný na Česko, že nám musí být při poslechu až trapně, jak výstižný ten text je. Hlavně teda Maniakova část je naprostý strop. Dle mého jeho nejlepší počin. Co bar, to trefa do černého. Každé slovo má své místo. Takhle by měl rapový text vypadat.

plakát

Slza - Hoď tam trsa (2019) (hudební videoklip) 

Sloky jsou fajn, bridge po vzoru Eda Sheerana je solidní, ale proč zrovna tohle slovní spojení v refrénu, to mi hlava nebere. Už tomu chybí jen rým "Hoď tam trsa - Ukaž prsa." TikTok taneček nesmí chybět, ale přesto se z tohohle songu hit udělat nepovedlo. Není divu. P.S. Srovnání v komentářích s Nafrněnou není vůbec od věci.

plakát

Proč? (1987) 

Snímek Proč? se mezi tuzemskými filmy vyjímá. Proč? Protože na rozdíl od valné většiny jiných českých děl je tenhle film zkrátka jiný. Proč? Protože vypráví příběh, který by si málokdo troufnul natočit. Proč? Protože se snaží být nanejvýš autentický a zobrazuje násilí páchané ve vlaku. Sice v prostřizích, ale na tehdejší dobu to stačilo. Proč? Protože vzhledem k tomu, že zanechává stopy v paměti i v dnešní době, kdy jsme na násilí z filmů už poměrně zvyklí, tehdy to muselo být mnohem silnější kafe. A chcete ještě vědět, Proč tenhle film stojí za to vidět? Protože je v něm neskutečná plejáda mladých budoucích hereckých hvězd. A taky protože stojí za to si připomínat, k jakým dobám se jako společnost nechceme vracet. Hnusné pozadí 80. let tuhle atmosféru jen zvýrazňuje. Film Proč? byl natočen, abychom se na další podobná Proč? už v budoucnu ptát nemuseli.

plakát

Aristokočky (1970) 

Zhlédnuto v letadle Emirates na cestě z Kalkaty do Dubaje. V té době jsem si nebyl příliš jistý svou angličtinou, proto jsem chtěl zvolit něco nenáročného na děj, kde se nebude moc mluvit. A přesně - dostal jsem nenáročnou Disneyovku, ve které se hodně zpívá a já zvládám ději rozumět. Film tzv. "do počtu", který si dopřejete jako zasloužený oddych, ale když vyjdete z letadla, už ani nevíte o čem to bylo. Na rozdíl od mé druhé volby - nemluvného The Artist - bych si nebýt scrollování ve starém deníčku ani nevzpomněl, že jsem něco takového viděl. Buďme k sobě upřímní - Lady a Tramp je úplně někde jinde. A navíc, mám raději psy než kočky...

plakát

Papírový dům (Netflix verze) - Jsme tady zas! (2019) (epizoda) 

Jsou tady zas! Rio to posral a tak nám nadělil další, minimálně jednu sérii. Ťukám si na čelo, ale co jiného jsem taky mohl čekat. Zleva skepse z prvního a zřejmě ne posledního z Berlínových flashbacků (jen ať se to šustí v kapse), zprava skepse z nových postav. Lisabon, jako vážně? Skepse všude kolem mě. Ale dám tomu šanci.