Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (452)

plakát

Zmizelá (2014) 

Lidi, věřte mi, film je opravdu skvělý, jděte na to! Jediná výhrada - měl jsem pocit, že film měl skočit ve scéně, kdy osoba XXX zamykala dveře, tj. cca 10 minut před koncem. Mám pocit, že otevřený konec by rozuzlení příběhu přidal na síle. PS: Affleck velmi dobrý, Pike... FANTASTICKÁ!

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Nejsou to čisté čtyři, nečekané množství luxusních hlášek si však zaslouží, abych přivřel očičko. A kdo by se divil? Hláškující mýval, škrábající se ve slabinách, to je podívaná, která se i v hollywoodských blokbusterech běžně nevidí!. Jen ti záporáci nemuseli být tak tragičtí :( , proto nemohu známkovat plnou palbou.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Přítel Karel se mě asi týden po projekci zeptal, jestli už jsem napsal komentář. V záchvatu upřímnosti jsem ze sebe vysoukal asi toto: "Nevím co bych měl napsat? Možná: Píchal bych Emily Blunt! Píchal bych Emily Blunt!". A s několikatýdenním odstupem paradoxně cítím, že právě Emily Blunt, kterou jsem měl dosud jen za tuctovou holywoodskou kvočnu s hezkou tvářičkou, pro mě byla největším překvapením. Neboť od Limana či Cruise tak nějak očekáváme, že natočí slušnou akční pecku, ale že by dokázala přesvědčivě zahrát akční hrdinku i na pohled křehká Emily, to mě lehce šokovalo. Když si k přesvědčivým hercům (ano, i Cruise!) připočteme nadupaný děj a opulentní vizuál, máme tu akční pecku roku. Dávám zasloužených 100 % a těším se na další projekci (na kterou si s sebou, pro sichr, vezmu sadů froté ručníků...)

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

POZOR, komentář obsahuje SPOILER! Úchylnější z nás by jistě přivítali aspoň nějaký full frontal (miluji tě Astrid, ale nech si to pro sebe!), ale jinak pokračování obsahuje v podstatě vše, v co fanoušek jedničky doufal - spoustu roztomilých dráčků, humor i pro dospělý doprovod, minimum nových postav (rozmnožení postaviček totálně zabilo obě pokračování Doby ledové) a v neposlední řadě nečekanou smrt jedné z hlavních postav, v animácích pro celou rodinu jev nevídaný! Verdikt: 80 % (deset procent strhávám za písničku ala Disney).

plakát

Metallica: Through the Never (2013) 

Před dávnými časy, v naší Galaxii, žil jeden mladík, který prošel zajímavým hudebním vývojem. Přes normalizační cajdáky typu Holky z naší školky či Profesor Indigo, začal s nastupující pubertou čím dál více tíhnout k tvrdší hudbě. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let, přes tehdy populární domácí rockové či metalové skupiny (Kern, Arakain, Titanic, později třeba Törr), dospěl k proslulým zahraničním kapelám - Metallica, Sepultura, později drsné deathmetalové grupy jako např. Napalm Death, Obituary, Suffocation, Cannibal Corpse, aby následně v druhé polovině devadesátých let, okouzlen světem filmu, začal koketovat nejprve s orchestrální filmovou hudbou a poté s hudbou klasickou. Přestože je dnes po hudební stránce úplně někde jinde než před čtvrt stoletím, s lehkou nostalgií vzpomíná na dobu, kdy se škádlil s přáteli depešáky, neboť mezi metalisty a depešáky panovala svého času stejná rivalita, jako mezi fotbalovými příznivci Sparty a Slavie. Nechal si tehdy narůst dlouhé, opravdu dlouhé vlasy (až po prdel), i v největším letním parnu nosil černé kalhoty, černé tričko a černý kožený křivák, protože správný metloš by se do jiného vohozu prostě neobléknul! Trvalé následky v podobě nebezpečně řídnoucí kštice mu nyní nezbývá než přehlížet, každý si přece musel projít nějakou formou puberty. Ale přestože je onen mladík dnes mužem v nejlepších letech (čti: osmatřicetiletý stařec) a primárně poslouchá zcela jinou hudbu, nenechal si ujít možnost vrátit se o více než dvacet let nazpět v čase a vyrazil do kina na 3D film Metallica: Through the Never. A udělal moc dobře, neboť kvarteto amerických heavymetalových mágů řádilo jako zamlada! Jediné co se mu příliš nezamlouvalo, byla násilně naroubovaná dějová linka se zfetovaným Dane DeHaanem, naštěstí nezabírala víc než cca čtvrtinu stopáže. A zbytek, zbytek byl čirou ódou na metal, na Metallicu, legendu mezi legendami! Verdikt: chvilkového návratu do svého mládí rozhodně nelituje. A 3D koncert Metallicy doporučuje i Vám!

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Matně si vybavuji, že posledním českým filmem který ode mě dostal plný počet, bylo Pupendo. A voila, po pouhých jedenácti letech tu máme opět snímek, který si své diváky opravdu, ale opravdu zaslouží. Mádlova režijní prvotina pochopitelně není bez chyb, na druhou stranu vše je vykompenzováno úžasnou formou, na své si kupodivu přijde i filmový estét, neb v některých scénách se dočkáme velmi pěkných kamerových záběrů (kluci blbnou v parku, na asfaltce či při západu slunce, a posledně jmenovaná scéna je opravdu skvěle nasnímaná!). A když se k opravdu povedené formě přidá i výtečný obsah, výsledkem je filmové překvapení roku! A chvála nekončí, musím smeknout i před castingem. Od dob Toma Holého jsem neviděl v českém filmu tak dobré dětské herecké výkony, přičemž pochválit musím celou ústřední trojici, tedy nejen oba chlapce, ale i mladou slečnu - všichni své role zahráli tak uvěřitelně, že jsem normálně zíral! Můj verdikt - jasných pět hvězdiček. Za nadšení a hravost tvůrců, brilantní herecké výkony celého ansámblu (tedy nejen dětí, ale i dospělých) si ode mě maximální hodnocení určitě zaslouží. A ještě dodám, že tenhle film si zaslouží i všechny peníze utracené za vstupenku, neváhejte tedy a jeďte k moři.

plakát

LEGO® příběh (2014) 

Všechno bohužel boží není. Budu patřit k menšině, ale závěr mě dost zklamal. POZOR, SPOILER! Možná by mě nezklamal, kdyby a) nebyl hraný ale animovaný; b) když už byl hraný, proč, proč zrovna Will Ferrell?!? Ovšem až na závěrečnou desetiminutovku se jedná o opravdu mimořádně vydařený a zábavný animák. Dávám zaloužené čtyři hvězdy. PS. Spory o nejlepšího představitele Batmana jsou nyní pasé, nejlepším Batmanem není ani Michael Keaton, ani Christian Bale, ba dokonce ani Pete Holmes z videí CollegeHumor, Lego Batman je všechny hravě strčí do kapsy!

plakát

Noe (2014) 

Netuším jestli je chyba ve mně či Aronovském, ale příběhy které pan režisér vypráví, mě absolutně míjejí. Noe není výjimkou. V případě tohoto filmu ovšem nevidím problém ve způsobu vyprávění, průšvih je tentokrát skrytý zcela jinde. Nebudu spekulovat nad tím, kde protagonisté sehnali textil, kvalitní kované nádobí či třeba železné pláty na výrobu masivní pece. Nejsem historik. Ovšem i jako laika mě vyloženě iritovala dokonale čistá pleť a naprosto zdravý chrup "těch hodných", či třeba skvělý milimetrový sestřih titulního hrdiny (někde ve Starém zákoně asi bude zmínka o vynálezu elektrického stříhacího strojku na vlasy...). Podobné nesmysly mi dokáží projekci natolik zprotivit, že jsem měl co dělat abych film dokoukal. Mizerný zážitek z projekce jen podtrhla prachbídně provedená konverze do 3D. Jen kvalitní výkony většiny herců mi brání, abych šel v hodnocení ještě níž.

plakát

Pompeje (2014) 

Po dlouhé době jsem vyrazil na modrý film. A čeho se mi dostalo? Nikterak překvapivě tuny klišé, černobílých charakterů, totálně nevěrohodné romantické linky a příšerného naturščika v hlavní mužské roli. Takovou kombinaci "kvalit" nezachrání ani ucházející Donald Sutherland a slušné triky. Známkuji za dvě, a to především za občasné vtipné momenty, byť se ne vždy nutně musely krýt s tvůrčím záměrem.