Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Poslední recenze (452)

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Až mám husí kůži z toho, jak nekompromisně je animovaný Spidey natočen. Naprosto důsledná komiksová stylizace, stylová obrazová montáž, tak jak ji známe/znáte z papírových sešitů. Fandové (bez ohledu na aktuální věk) budou uchcávat blahem. Já k nim tak úplně nepatřím, proto "jen" za čtyři.

plakát

Toman (2018) 

Výborný prequel ke čtvrtému a pátému dílu TV série České století. Čím víc toho víte o událostech prvních poválečných let a vyznáte-li se v osobnostech (vesměs odporných kreaturách) tehdejší vládnoucí garnitury, tím víc si film vychutnáte. Nicméně zážitek lehce kazí poněkud přemrštěná stopáž. Ale casting prvotřídní!

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

První část považuji za takřka dokonalou. Kdyby nebylo s čím srovnávat, jistě bych takhle hluboko s hodnocením nešel, ale bohužel srovnávat musím a pokračování šlo kvalitou tragicky dolů. Mám li se rozepsat o důvodech, budu muset strašlivě spoilerovat, proto všechny kdo film neviděli požádám, aby text který bude následovat po tučných hvězdičkách, raději nečetli. Ok? Ok. ************ Odjakživa nesnáším scénáristické prasárny a podrazy. Příklad - ve Vetřelcích jsem, asi jako všichni ostatní, držel palce Hicksovi (Michaelu Biehnovi). No a co udělali s jeho postavou scénáristé trojky? Hned na začátku ji zabili a tím mi jednou pro vždy zkazili všechny reprízy Vetřelců. Teď už prostě té postavě, s vědomím že držet palce je zcela zbytečné, prostě fandit nemohu. Proto - když už měla Roxy zemřít, měla zemřít v předchozím díle, třeba po tom nekontrolovatelném pádu v závěru. Zatlačil bych slzu, stejně jako když Sam L. Jackson "zabil" Harryho, ale bral bych to jako normální hrdinskou smrt postavy, která zemřela pro blaho všech. Zato smrt Roxy v tomto pokračování byla zcela zbytečná, postava nejspíš zemřela jen proto, že ji scénáristé kvůli vlastní lenosti (či neschopnosti?) nedokázali nijak zakomponovat do nového příběhů. Nevím jak ostatní diváky, ale mě podobné scénáristické naschvály vysloveně urážejí! A má smysl se rozepisovat o smrti Merlina? Tak stupidně ho nechat zemřít, za to by si dvojice Vaughn + Goldmanová zasloužila absolvovat lekci středověké tortury v podání nějakého rafinovaného inkvizitora - sadisty. I malé dítě by Merlinovi poradilo, ať si botu opatrně (klidně s pomocí kolegů agentů) zuje, zatíží ji třeba nějakou větví a voila - mina nevybuchne! Po dnešní drsné zkušenosti se začínám modlit, aby si pánové Kolstad a Stahelski vzali z druhého Kingsmana ponaučení a třetího Johna Wicka, na kterého se ohromně těším, nezprznili způsobem, jakým se to povedlo těmto dvěma barbarům. Nechat zemřít Roxy a naproti tomu Eggsyho oženit s tou nezajímavou Švédkou (která byla do jedničky přilepena jen kvůli jednomu geniálnímu fóru a ve dvojce je tudíž její postava zhola zbytečná), je v mých očích do nebe volající svatokrádež! Víc k tématu nemám co dodat - snad jen, že si do zítřka rozmyslím, jestli nechám dvě, nebo půjdu s hodnocením ještě níž.

Poslední hodnocení (1 721)

Aquaman (2018)

27.07.2020

Wonder Woman (2017)

27.07.2020

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)

27.07.2020

Liga spravedlnosti (2017)

27.07.2020

Modelář (2020)

26.02.2020

Le Mans '66 (2019)

10.01.2020

Jak vycvičit draka 3 (2019)

31.07.2019

Shazam! (2019)

28.07.2019

Černobyl (2019) (seriál)

05.06.2019

Reklama

Poslední deníček (75)

Kdo si počká, ten se dočká!

Před lety jsem si v diskuzi "Hledám film" přečetl následující příspěvek:

 

Viking69 (hodnocení, komentáře) 21.5.2011 22:11

Zdravim .. pokousim se sehnat starsi film o chlapci ktery mel electrical powers (nevim jak to napsat spravne cesky). Jediny co si pamatuju je ze mel retizky na nohavicich aby byl uzemenej a na konci tusim po nejakym blesku o tu svou schopnost prisel.
Mam jen takovy tuseni ze to byl nejaky cinsky film .. ale nejsem si jist.
Diky za pomoc pri hledan

 

V hlavě mi svitlo, že jsem ten film kdysi viděl a dokonce jsem si vzpomněl na pár indícíí. Tak jsem milému uživateli v poště odpověděl:

 

pro Viking69 (hodnocení, komentáře, vzájemné zprávy) [přečteno příjemcem]  22.5.2011 13:31

Nazdar,

k tomu čínskýmu filmu, v hlavě mi úvízlo asi toto.

1. scéna - klučina si hraje s dětmi a ty si na něj neustále stěžují učiteli, prý je něčím píchá. Kluk musí začít nosit rukavice.

2. scéna - kluk jede autobusem a na dálku svou "elektrickou rukou" ovládá semafory, aby byla všude zelená. Řidič nevěřícně kroutí hlavou, že to se mu ještě nestalo, aby po celé trase neměl ani jednu červenou.

3. scéna - kluka zavřou do nějakýho výzkumnýho ústavu, navštíví ho tam spolužačka a společně utečou.

4. scéna - noc, Velká čínská zeď. Kluk zvedne ruce nad hlavu a začne "vysílat". Po chvíli se objeví UFO, vyleze emzák (vypadá tak trochu jako C-3PO (celej ze zlata) a klučinovi myslím vysvětlí, že je jedním z nich, proto je elektrickej. Kluk zatouží být člověkem, tak mu emzák řekne, aby mu podal ruku. Kluk to udělá a začne křičet bolestí. Když se probere, je z něj normální dielektrické ;-) dítě.

Tak a teď babo raď. Zkoušel jsem to hledat na IMDb i na Googlu, ale nenašel jsem to. Něco mi říká, že je to někdy z druhé poloviny 80. let, protože jsem to viděl někdy těsně před nebo po revoluci. Žel úspěšný jsem nebyl. Ale Čína je to stoprocentně.

Tom

 

Druhý den přišla odpověď:

 

od Viking69 (hodnocení, komentáře, vzájemné zprávy) 23.5.2011 07:43

Zdravim ... no presne .. uplne se mi vybavili novy veci. Zkusim jeste hledat s novejma indiceame Diky moc

 

Šest let ticho po pěšině, až včera...

 

od Viking69 (hodnocení, komentáře, vzájemné zprávy) 18.6.2017 15:02

Hello, tka sem po case nasel neco noveho o filmu. Jmenu se BEIBEI THE LIGHTNING

 

Narychlo jsem projel googly a imdby, ale nic jsem v rychlosti nenašel. Nicméně za pár hodin už jsem si chvilku našel a tentokrát byl úspěšný:

 

pro Viking69 (hodnocení, komentáře, vzájemné zprávy) [přečteno příjemcem] 18.6.2017 18:04

Tak už ho máme, lumpa! :)