Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (52)

plakát

Silvestr svobodného pána (1979) (TV film) 

Sice žádný vysoký žánr, ale silvestrovské dopoledne si bez této bláznivé jednohubky neumím představit. V tom je možná kouzlo retra, když jste ony kulisy, o kterých se zmiňuje např. Pierre, zažili (a sami jste trochu retro :-)  ).  A podle mě důkaz toho, že není malých rolí. Kdejakou blbinu tito herci zahrají naplno.

plakát

Velryba (2022) 

Neskutečný výkon Brendana Frasera. Velmi smutné. Niterné. Nepopsatelné.

plakát

Muž jménem Otto (2022) 

Možná nebudu objektivní, protože mám ráda Toma Hankse, ale film byl podle mě zkrátka dokonalý. Ano, předvídatelný, ano, hrál na city, ale to hraje každé umělecké dílo. Moc se mi líbil. Každý druhý člověk na světě je trochu morous, protože si něčím prošel. Ale Tom to dokázal bravurně zahrát.

plakát

Aristokratka ve varu (2024) 

Milý film. Na knížky samozřejmě nemá. Ale kdo četl, ví, že text pana Bočka se prostě přesně zfilmovat doslova nedá. Odhlédneme tedy od knížek a bereme je jen jako "na motivy", je film velice pěkně zpracovaný stejně jako jednička. Jen mi bylo líto linie Zdeňka Piškuly, ta je ve filmu jakoby navíc, lacině předvídatelná a nefunkční. Ale to je jen postesk, ne výčitka. Jdu si připít ořechovkou :-)

plakát

David Suchet - v kůži Poirota (2013) 

Více než 20 let učím literaturu, ale Agathu Christie jsem probírala jen letem světem... Už tomu tak nebude... Začalo to nevinně sledováním seriálu s Davidem Suchetem v roli Poirota. Vždy jsem zaspala rozuzlení, což mě vedlo k přečtení několika románů a životopisu Agathy... a od té doby je Agatha mou srdeční záležitostí a Poirot mou láskou. Tento dokument je dle mého názoru úžasný. David roli vzal opravdu poctivě a svědomitě. Nenechal si ujít jediný detail. Rolí žil a tak by to mělo být. David Suchet ve mně vzbuzuje úctu, je úžasný stejně jako Hercule. Zkrátka se oba našli. Kdo má rád Poirota, a neviděl dokument, tak šup šup, bez toho nemůžete žít.

plakát

Skleněný pokoj (2019) 

Asi jsem ovlivněná knihou. Atmosféra ve filmu je zachycena docela dobře, ale jinak mě celkem zklamal.

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Mně se navzdory jiným hodnocením minisérie líbila. Z profesního hlediska zřejmě práce kriminalistů v seriálu  obsahovala mnoho chyb (jako když se dívám na film, který se odehrává ve škole, také tam kromě lavic a žáků nic není tak jako ve skutečnosti), ale z názvu plyne, že nejde ani tak o samotný detektivní příběh, ale o postavu ztvárněnou Ivanem Trojanem, o to, že někdy stačí vykročit z komfortní zóny a podívat se na věc jinak. A mám ráda nesourodé filmové a seriálové tradice.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Po Vlastnících jsem měla trochu strach, zda Mimořádná událost nebude jen "kopie na motivy". Ale film předčil má očekávání. Líbil se mi dokonce trochu víc, možná proto, že byly na malém prostoru vykreslené pestřejší charaktery, které spojila právě mimořádná událost. Mám ráda příběhy, které mají reálný základ a jsou rozvíjené různými způsoby. V této komedii navíc bylo slepených více odkazů na skutečné události.  P. S. Zajímalo by mě, jak svou roli hodnotí Václav Kopta :-D alias strojvůdce.