Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (621)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Film těží především z vynikající hudby Queen, zpěvu a šoumenství jejího zpěváka. Hlavní herec zahrál výborně až na nepřirozené pohyby s cigaretou, asi nekuřák, mohli to vystříhat. K tomuto filmu se na rozdíl od Stoneova Doors a výkonu Kilmera vracet nebudu. Zde je pro mě zatím vrchol životopisného filmu o rockové hvězdě. To si radši pustím něco originálního třeba i na youtube. Více velmi dobře popsal uživatel Liborek_ tak proč to opakovat. Vzpomínka na tu dobu: Vždycky (do 1986) to byli Queen až potom jejich frontman. Albem Hot Space (paradoxně za moji Top skladbu považuji Undere Pressure asi za to může Bowie) a Works můj zájem o skupinu ochladl. Přemýšlím proč ? Možná tím že od The Game se autorsky Freddie vytratil nebo se mu nedařilo a přispíval hlavně pěvecky, což může být ta doba kdy žil hodně free. Top album jako celek Jazz (1978). Live Aid jsme vnímali i se trochu dívali, ale na starých černobílých verglech bez zvuku dostal přednost tenis a partička venku, rozhodně Queen nebyl největší tahák. O AIDS se mezi námi nemluvilo až po smrti Mercuryho, ale od Chytilové Kopytem sem, kopytem tam..

plakát

Mílaři (1977) (TV film) 

Kdo netrénoval nepochopí, možná filmařsky slabší, ale tématem daleko před dobou nebo taky již za dobou, že to může vyznít jako klišé.

plakát

Fauda - Season 1 (2015) (série) 

Opět seriál kde kromě dětí a komparsu není kladné postavy. Co tam se ve skutečnosti musí dít když toto je mainstreamový seriál. Prostě jiná kultura..

plakát

Ano, šéfová! (2018) (pořad) 

Hvězda za produkci. Tohle je opravdu o něčem jiném. Zatímco e01 představí krásnou lokaci, hlavní dva hrdinové představí sebe a je jasno. E02 je sociální výlet do duše Ostravy. Možná stojí kuchař se svojí ženou za soucit, ale naopak přestávám věřit, že mentoři jsou matka a syn. E03 nám ukáže čeho je produkce schopná. Jak ukecala nebo ošidila ke spolupráci někoho kdo to nechce a možná i někoho kdo si myslel, že přijede někdo úplně jiný a to samozřejmě neomlouvá hostitele se své hrůzy. E04 už je opravdu bizár do které se angažují všechny postavy. E05 ano je to za ***, koncept hrůzy vystřídala pohoda, ale co bylo špatně na králíkovi?

plakát

Motorband: Restart (2017) 

Přehledně udělané. Ač překvapen kam všude se tito hráči rozprchli, nedivím se, že to tak dopadlo. Neznám od nich jedinou známější skladbu. V dokumentu nezazněla ani jedna skladba s nápadem. Překvapil mě vcelku pozitivní obraz Petra Jandy.

plakát

Utøya, 22. července (2018) 

Čekal jsem něco jiného. Takhle je to sonda do duše mladé dívky vystavené mimořádné životní situaci a nemusela být spojována s onou významnou historickou událostí. Zaujalo, že to byla taková vybíjená, nijak jsem událost nestudoval a má představa byla o takovém tom běžném pokropení rychlopalnou zbraní. Vše umocňuje výborný drásající zvuk jednotlivé střelby, který v podstatě představuje postavu predátora.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál) 

Občas trochu romantiky navíc, občas neuvěřitelně nelogické, konec posledního dílu 2.série odbytý, ale stále to stačí na ***** důležitá je zábava.

plakát

Mandy - Kult pomsty (2018) 

1x* hudební podklad ala Jóhann Jóhannsson (zřejmě poslední co udělal jinak skupina Apparat Organ Quartet), 1x* za výběr herců ostatních postav, když Cage tak Wild at Heart nebo Leaving Las Vegas

plakát

Krásný únik (2017) 

Při vší úctě k Helen Mirren nezaujalo mě to. Smolně jsem viděl také nadabované což nepomohlo už vůbec. Hodně scén působilo neuvěřitelně.

Ovládací panel
10 bodů