Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (317)

plakát

Gumídci (1985) (seriál) 

Jako dítě jsem se na to vždy hrozně tešil. Stoupo, víš co tě čeká? Šutromet!

plakát

Ptáci (1963) odpad!

Je to děsivé asi jako příjezd vlaku do nádraží. Je-li pravdou ta legenda, údajně lidé uskakovali před plátnem. Při sledování ptáků má divák chuť rovněž uskočit, či lépe někam utéct, aby tu šeď a nicotu nemusel protrpět až do konce ... celé to čpí naprostou laciností, nulová atmosféra, nulové triky, nulový spád, nulový děj, jen semtam plácání černých křídel a posedávání černých ptáků, které je asi tak děsivé jako sousedovic andulka na útěku. Nejpřeceňovanějsí odpad ever.

plakát

Psycho (1960) odpad!

Horor? Thriller? To jako vážně? Tohle by uspalo snad i člověka na perníku. I když pomineme anti-výkony protagonistů (o hercích nebo dokonce režii se mluvit nedá), je to celé tak utahané, že ani ona slavná scéna již ze zcela otupělého diváka nevymáčkne nic než otrávené "hmmmmmmmm". Jediné, co je na filmu zábavné, je kouzlo nechtěného - dialogy jak od Eda Wooda. Bohužel ani toho není dost na to, aby se tahle zpatlanina dala brát alespoň jako guilty pleasure. 5%

plakát

Spalovač mrtvol (1968) 

Neokázalé, civilní, mistrovské herectví Rudolfa Hrušínského mne nepřestává fascinovat. Ať už jde o pana Kopfrkingla, policajta Kalaše, doktora Radostu, Švejka, doktora Gruntoráda, dědka France, starýho Prepsla nebo doktora Meluzína, přestože se stejnou nehybnou mimikou a stále stejným ksichtem, tam to postava JE. Pokaždé jiná, a je tam kompletně, dokonale, třebas s komplikovaným charakterem, osobní historií, zkušenostmi, bolestmi i vášněmi.... Za mne asi nejlepší český herec všech dob. A v tomhle filmu se podobně dokonalých výkonů sešlo více, od Hertzovy režie přes psychotickou kameru až nebo distopickou hudbu... jeden z nejdokonalejších a nejvíce zneklidňujících filmů - o tom, co se v nás běžných malých křivácích ukrývá, a co naše zbabělost dokáže vypustit na povrch.

plakát

Prolomit vlny (1996) odpad!

Přehrávající herci, otřesná obrazová kvalita a děj táhnoucí se jak smrad mezi mumlajícími a řvoucími vyšinutými pošuky. Prostě klasický trier, takové styloblbské lynchování neperverzního diváka.

plakát

Návrat idiota (1999) 

Tohle mi nějak uniklo. Moc nemusím Lišku, připadne mi že to jeho pitvoření je pořád na jedno brdo, nějak si nevybavím roli kde se netváří jako kdyby neuměl do tří počítat. Takže tahle podivná rádoby empatická obdoba kazeťákového blba z pupenda mi tedy smysl nedává.

plakát

Páni kluci (1975) 

Jeden z nejhorších odstrašujících příkladů genderově nevyváženého dětského filmů, který by v 21. století měl být pouštěn už jen studentům gender studies jako dokonalý příklad všeho špatného. Naprostá nevyváženost dětského kolektivu ve filmu a zcela pasivní role jediného ženského objektu prakticky vylučuje možnost toto závadné dílo pouštět dětem bez rizika vážných škod na jejich vývoji.

plakát

Týden podle Jaromíra Soukupa (2018) (pořad) 

Nechcete být ve vleku zednářských a iluminátských manipulací? Pěkně zavřít okna před chemtrails, zapnout týden a můžete se dozvědět Pravdu. Jen by mohl někdy připomenou Aštara, to je moje jediná výtka. 99%.

plakát

Kauzy Jaromíra Soukupa (2017) (pořad) 

Je to takový kříženec Leonarda Davinčchi a Bédy Trávníčka, tenhle Jaromír Soukup. Vševědoucí a praktický rádce pro slušného Čecha.