Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (120)

plakát

Domek z karet - Série 3 (2015) (série) 

Třetí série je rozhodně scenáristicky nejjednodušší a proto se nejsnáze sleduje. Navíc oplývá nejvíce silnými momenty a někdy až brutálními zvraty. Politika je mnohem tvrdší než kdy dřív a kvůli tomu ubývá taková ta každodenní atmosféra všednosti a uvěřitelnosti. Zábavnost to v sobě rozhodně má, ale kvůli zaměřenosti na mezilidské vztahy, někdy až mafiánské tendence a prudké zvraty, se nevyhneme klišé. A klišé já nemám rád. Spíš ho nenávidím, nebudeme si lhát. A to podle mě třetí sérii nejvíc ubližuje. Přesto je skvělá a mne u ní poprvé vyšlo hodnocení na pět hvězd. Zvláštní. Asi jsem prostě jen konzument závislý na hollywoodském přístupu k divákovi. Ale některé pomalejší díly, jako byl ten s těmi budhisty nebo úplně poslední, byly prostě perfektní, takže si to určitě zaslouží!

plakát

Domek z karet - 39. kapitola (2015) (epizoda) 

Takovýho záporáka nám z Francise udělali… Ještě štěstí, že nám jako náhradu tvůrci dali Claire, která dobře udělala, že se na něj vykašlala. Fandím jí a doufám, že mu dá pěkně na hubu. Ale abych se nezakecal: perfektní, místy až magický poslední díl! Těším se na čtvrtou sérii!

plakát

Domek z karet - 38. kapitola (2015) (epizoda) 

Tak to jsem zvědavý, jaký happyend nám tvůrci v posledním dílu vymyslí. Zatím to na něj ale nevypadá.

plakát

Domek z karet - 37. kapitola (2015) (epizoda) 

Francis není až takový lidumil, jak se doposud zdálo a kvůli tomu přijde o hodně hlasů. Navenek sice působí sympaticky a jako dobrý kandidát na prezidenta, nicméně jeho vlastní tým včetně jeho ženy mu přestává věřit. Teče mu do bot, ale jistě to zvládne. Zajímavý díl.

plakát

Domek z karet - 36. kapitola (2015) (epizoda) 

O dost pomalejší díl než ty předešlé, plný sentimentálních výlevů všech hlavních postav, které jsem někdy musel doslova přetrpět. Pro mě zatím nejhorší díl série. Nějaká témata se nám ale více, či méně uzavřela, tak doufám, že v posledních třech dílech se to pořádně rozjede.

plakát

Domek z karet - 35. kapitola (2015) (epizoda) 

Z Francise se stává čím dál větší dobrák, který, světe div se, má opravdové svědomí. Holt břemeno vládnutí z něj udělalo zase člověka. Ale na jak dlouho?

plakát

V srdci moře (2015) 

Je to příběh o jedné odporné společnosti, která je ve filmu chvílemi oslavována, chvílemi odsuzována a já si říkám, proč něco takového vůbec někdo točí. Nejhorší je, že V srdci moře občas sice zakopává o nějaké to ekologické poselství, ale většinu času se prezentuje jako hrdinský epos "hodný Homéra". Ron Howard na jednu stranu "uvědoměle" a bez "sluníčkářských" příkras ukazuje, že jsme prostě "nadřazený" druh, který pro své pohodlí a luxus musí zabíjet druhé, ale na stranu druhou nás nutí velryby litovat a soucítit s nimi. Celý závěr je pak už jen o hraní na city, nepřináší nic nového ani žádné rozhřešení, ale hlavně, že si dědula popláče. Nakonec jen obsadit Hemswortha, aby přišlo do kina dost fanynek, a je vystaráno že. Celkově je to dost nuda a efekty jsou jak z filmů od Asylum. Tři hvězdy dávám za špinavou atmosféru, masky a pěkný scenérie.

plakát

Domek z karet - 34. kapitola (2015) (epizoda) 

Osmý díl se hodně zaměřuje na Franka a blížící se hurikán. Ne, není to hurikán u něj doma, ani někde v jeho kalhotech, ale opravdu se blíží ohromná bouře třetí až čtvrté kategorie, které Francis musí čelit a jelikož má s plaváním proti proudu zkušenosti, tak pravděpodobně zvítězí.

plakát

Domek z karet - 33. kapitola (2015) (epizoda) 

Nejdojemnější epizoda ze všech od první série až po tento díl, který i z nemilosrdného Franka vraha dělá opět člověka. Budhistická mandala a mniši, kteří ji stvořili, aby ji vzápětí zničili, tomu všemu dodávají ještě silnější kouzlo.

plakát

Domek z karet - 32. kapitola (2015) (epizoda) 

Přesouváme se přímo do Moskvy, což je super, ale nekonečné tlachání toho pomateného homosexuála mě moc nebavilo, což mi vynahradil až skvělý závěr, který odhalil nebezpečné rozdíly mezi Frankem a Claire. Těším se na jejich další rozepře.