Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (14)

Planeta 51

Planeta 51 (2009)

Příběh animovaného snímku se odehrává na Planetě 51, jejíž obyvatelé žijí v neustálém strachu z mimozemské invaze. Obavy se naplní ve chvíli, kdy kapitán Charles "Chuck" Baker přistane na jejch planetě, kde uniká zajetí a snaží se vrátit zpátky na Zemi..

Iron Man 2

Iron Man 2 (2010)

V pokračování marvelovského komiksu se dozvíme, co se stane, když multimilionář, génius, ale také alkoholik Tony Stark, který v prvním díle sestrojil bojový oblek, v němž zachraňuje svět jako Iron Man, rozhodne zvěřejnit celou pravdu o svém alter egu. Režií byl opět pověřen osvědčený Jon Favreau a Tonyho Starka ztvární znovu Robert Downey Jr.

Noc v muzeu 2

Noc v muzeu 2 (2009)

V druhém pokračování úspěšné komedie je Přírodovědné muzeum uzavřeno kvůli rekonstrukci a exponáty jsou uloženy ve washingtonském Federálním archivu. Amelia Earhart (Amy Adams), první žena která přeletěla Atlantský oceán, má zálusk na člena ochranky Larryho (Ben Stiller). Spolu s nimi přijdou i dalšími herci z prvního dílu - Owen Wilson, Steve Coogan, Ricky Gervais...

Tetro

Tetro (2009)

Příběh zasazený do Argentiny popisuje soupeření mezi členy italské imigrantské rodiny umělců, které ji provází již po generace kvůli tvůrčím rozdílům.

W.

W. (2008)

Oscarový režisér Oliver Stone se dal na zfilmování života dalšího amerického prezidenta. Po Nixonovi se mu námětem stal George W. Bush (Josh Brolin). Republikán pocházející z prominentní rodiny Bushů byl na konci svého funkčního období podle CNN považován za nejneoblíbenějšího prezidenta v dějinách USA a proti jeho politice bylo více než 70 % americké veřejnosti.

Expres

Expres (2008)

Sportovní drama dle skutečného příběhu černošského hráče amerického fotbalu Ernie Davise, který tvrdou prací a nepřehlédnutelným talentem uskutečňuje svůj sen v době rasových problému šedesátých let dvacátého století ve Spojených státech.

Irčan

Irčan (2019)

Příběh podle stejnojmenné knihy Charlese Brandta o nájemném vrahovi Franku Sheeranovi, jenž zabil více než 25 lidí. Zabiják s přezdívkou Ir se mimo jiné přiznal k vraždě Jimmy Hoffa, což byl prezident amerického odborového svazu Teamster.

Little Game, A

Little Game, A (2013)

Snímek natočený podle francouzské hry Jeana Della a Géralda Sibleyrase pojednává o dvojici, která předstírá rozchod, aby zjistili od svých přátel, že jejich vztah nebyl nejlepší nápad.

Escape from New York

Escape from New York (2026)

Remake filmu Útěk z New Yorku režiséra Johna Carpentera z roku 1981. Snake Plissken je válečný hrdina, který je poslán na Manhattan, z něhož je vězení s nejvyšší ostrahou, aby zde zachránil prezidenta USA, jehož letadlo zde havarovalo a prezident se stal rukojmím nebezpečných zločinců.

Hoop Dreams

Hoop Dreams (1994)

Příběh dvou mladícků Arthura Ageeho a Williama Gatese, kteří se z předměstí Chicaga dostávají až do nejslavnější basketbalové ligy NBA. Začátky mají stejné, ale jejich cesty se rozdělí v prvním roce na střední škole. Ačkoli jeden chodí na prestižní školu, druhý se stěhuje zpět a chodí na věřejnou školu, která jej dostane zpátky do chicagských ulic. Po pár letech se z nich navzdory rozdílným osudům stávají stejné basketbalové hvězdy...

Need

Need (2016)

Psychologické drama o milostném trojúhleníku, do kterého jsou zapleteni psychiatrička (Naomi Watts), její manžel a její pacientka (Nicole Kidman). Pacienka se nemůže smířit s tím, že ji manžel opustil kvůli mladší ženě a proto si začíná s mužem, kterého potkala v baru. Ten je ovšem manželem její psychiatričky... Snímek je natočen podle stejnojmenného románu Lawrence Davida.

Rise of Theodore Roosevelt, The

Rise of Theodore Roosevelt, The (2016)

Oskarový režisér Martin Scorsese se ujal adaptace knihy Edmunda Morrise "The Rise of Theodore Roosevelt", za niž spisovatel získal Pulitzerovu cenu v roce 1980. Je prvním dílem ze z plánované biografické trilogie.

Provází životem Theodora Roosevelta (Leonardo DiCaprio) od narození až do zvolení 26. americkým prezidentem. Popisuje vliv rodiny v mladí, výchovu, vzdělaní, úspěchy a první kroky v politice vedoucí k jeho zvolení ve 42 letech.

Gambit

Gambit (2012)

Harry Dean (Colin Firth) se chystá ukrást obraz jednomu boháči, ale jeho plán postrádá jednu část - pomoc krásné ženy. Ideální kandidátku objeví v Nicole (Cameron Diaz). Sám je jí natolik okouzlen, že následuje série několika chyb, které narušují jeho plán.

Commanding Heights: The Battle for the World Economy

Commanding Heights: The Battle for the World Economy (2004) (TV film)

Ekonomický dokument se skládá ze tří dvouhodinových částí.

První se jmenuje The Battle of Ideas a reflektuje vývoj od roku 1914 do sedmdesátých let. Srovnává myšlenky dvou velikánů - Angličana Johna Maynarda Keynese a rakouského ekonoma Friedricha von Hayeka, které byly aplikovány nejvýznamějšími politiky 20. století.

Druhý díl nese název The Agony of Reform. Popisuje období studené války od osmdesátých let a celosvětový odklon od centrálně plánované ekonomiky k tržnímu hospodářství.

Třetí část jmenující se The New Rules of the Game provází devadesátými léty a začátkem nového tisíciletí.

Reklama