Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (230)

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Ostře sledované UFO (2024) (epizoda) 

První díl mě nedachl, viděl jsem v tom jakousi parodii na Akta-X lemovanou  podivným humorem. Macháček byl před seriálem největším důvod se na to podívat, nyní nemám důvod v seriálu pokračovat.

plakát

Einstein a bomba (2024) 

Tento dokument má dle mého názoru smůlu, že vyšel relativně nedávno po monstrozním zážitku v podobě Oppenheimera. Jedná se však o velice přínosný snímek, se kterým si můžete doplnit znalosti ohledně tohoto génia. Uděluji hodnocení oscilující okolo šedesáti procent. Jo a výbuchy nečekejte...

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nevím, čím začít. Když jsem přicházel do kinosálu, věděl jsem, že mi za „pár“ reklam věhlasný a elitní režisér Chris Nolan naservíruje kvalitní podívanou. Ovšem, co jsem nevěděl byla skutečnost, že budu svědkem struhující podívané, jež uběhala strašně rychle, byť stopáž filmu byla 3 hodiny (člověk si toho prakticky ani nevšimne).  Základy o projektu Manhattan a co se dělo poté jsem měl díky četným dokumentům, mému všeobecnému  přehledu typického intelektuála, a především pak díky dokumentu "Začalo to v Los Alamos", avšak zde je třeba tučně podhrnout – jen základy. Film nás totiž zavede ne jenom do tajemné vesničky, kde se uskutečnil první test, zavede nás do nitra života samotného fyzika, jeho přátel, či spíše geniálních spolupracovníků nebo nám ukáže i  (pro tehdejší dobu „mccarthismusu“) kontroverzní aktivity vědce před jeho slávou. Film nadchne snad všechny věkové kategorie, skvělý Cillian Murhpy v hlavní roli, úžasná sondáž do života vědce a v neposlední řadě i exceletní hudba skladatele Göranssona (kterého jsem předtím neznal) u vás zanechá filmový zážitek z kategorie „magnum opus“. Pro mě určitě nejlepší film roku 2023

plakát

Muž jménem Otto (2022) 

Nejdříve shlédnout originál "Muž jménem Ove" TEPRVE PAK tento nepodařený slaďák. Pokud chcete na tento film jít jen proto, že tam hraje Tom od Hanksů, pak Vás čeká slátaniny, která jen v malém měřítku zachovuje autenticitu knížního originálu. Nebrat.

plakát

Kocour v botách: Poslední přání (2022) 

Po delší úvaze jsem dospěl k závěru, že pro děti je tento film fajn zážitek a pro nás dospělé motiv k rozjímání nad životem, respektive jeho křehkostí a neustálým přemýšlením nad smrtí. Bohužel po stránce herců, jsem tuto pohádku viděl s polským dabingem, čili hlasy Banderase a Salmy nemohu posoudit, byť tuším, že to musela být v originálu pecka! Co se týče příběhu, poutavý, nápaditý, na spin-off nečekaně vydařený!

plakát

Poslední závod (2022) 

Sličný, opravdu sličný film, který si mě především získal díky dechberoucím záběrům krásných Krkonoš. Velmi chytré prolínání 2 diametrálně odlišných dob, které však velmi dobře do sebe zapadají. Dávám plný počet hvězdiček, co je, jak jistě víte v mém případě není obvykle. Delikátní záležitost!

plakát

Vstupenka do ráje (2022) 

Byť se jedná o film zaměřený pro něžné pohlaví, s Juliou Roberts a Georgem Clooneym jsem se bavil. Příjemně prostředí rajského Bali doplněný směsicí humoru těchto dvou ikon. Pro mě pohodička. :)

plakát

Kleo (2022) (seriál) 

Jsme svědky velice dichotomické Netflix série. Na jednu stranu výborný příběh šílené Kleo, její od raného věku lemující patálie skrz šedý svět východního Německa a sympaťák, byť s obrovskou dávkou neohrabanosti a malérů Sven Petzold. Na straně druhé, zbytečné scény kung-fu bitek, létajících talířů a podobných skopičin. Sérii i přes tyto zbytečné vsuvky určitě doporučuji!

plakát

Chirurgové - První služba (2005) (epizoda) 

Seriál má prozatím výborně vykreslené postavy a je vskutku vtipný. Ostatní seriály z tohoto prostředí bývají spíše telenovelního rázu, jde v nich hlavně o ty melodramata. Tohle je jiný svět.

Ovládací panel
9 bodů