Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (30)

plakát

Sexy Jexi (2019) 

Námět pro tento film byl celkem zajímavý, ale špatně uchycený. Mohlo to jít i lépe, kdyby se na to šlo jinak. Ovšem, to nebyl původní záměr a akorát se z toho stalo jedno velké klišé. Klasická komedie na odreagování s předvídatelným dějem a průměrnými hereckými výkony. Spousta situací zde taky nedávala úplně smysl, ale komedie je od toho, aby byly situace přeháněny. Celý snímek mi přišel jako by byl udělán narychlo, jen aby z toho káply nějaké peníze. Adam Devine a jeho hraní bylo pro mě neskutečně nucené. I když je typický právě pro role v komediích, jako je tato, v téhle to na mě působilo, jako by to hrál jen protože nic lepšího nebylo. Ale aspoň se na něho hezky dívá. Film, který nikoho neurazí, ale ani nepřekvapí. Pokud nejste náročný divák, co se rád odreaguje od problémů všedního dne, doporučuji a jako bonus dostanete hezké záběry na San Francisco.

plakát

Malé ženy (2019) 

Hezké dílo, s hezkým námětem, pro ženy inspirativním. Vystupují zde 4 velice ambiciózní krásné ženy, každá v něčem talentovaná (skoro jako múzy), které jsou zároveň temperamentní a mají velice vřelý vztah s okolím. Dle mého vkusu, to bylo moc natahované. Film měl super tempo, ale sem tam ho kazily dlouhé a na můj vkus zbytečné scény. Myslím že kdyby se to trochu pokrátilo, vůbec by tomu neuškodilo a kouzlo by to ani tak neztratilo. Zároveň se mi pár záběrů zdálo moc tmavých. Prostředí bylo moc potměšilé, což byl nejspíš ze začátku záměr, ale více se mi to líbilo ke konci, kde tím světlem vynikly více barvy. Musím ale podotknout skvělé herecké obsazení a kostýmy byly opravdu krásné.

plakát

Díra (2019) 

Skvělý psychologický snímek. Ukázka jací dokážou být lidé v krizových situacích. Nikdo tam nehledí na to, jaké to je tam dole, i když tam sami byli, chtějí aby tam byli ostatní na pokraji smrti stejně, jako byli oni. Dialogy jsou tam velice bohaté, herecké výkony zajímavé a děj opravdu originální. Ovšem mě zklamal ten otevřený konec. Věděli teda ti kuchaři, pro koho vaří? Co se s tím jídlem děje? Co se stalo s tou malou holčičkou? Uvařili ji a poslali zpět do oběhu? Nebo to vyvolalo nějakou vzpouru? I když mám ráda otevřené konce, protože vám to dá prostor pro vlastní fantazii a donutí vás se nad celým filmem zamyslet, u tohoto filmu bych dala pár minut navíc. Pokud by to jelo pořád ve stejném tempu, bylo by to skvělé. Opravdová nechuťárna na zamyšlení... Když jste jednou byli tam dole, tak tím víc byste měli chápat tu hrůzu, co může ostatní čekat. Jak bylo řečeno v Knives out: "When people get desperate, the knives come out." - a to doslova.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Hned jak vyšel na tenhle snímek trailer, pod režii Taiky Waititiho jsem věděla, že to prostě musím vidět. Miluji tvorbu Waititiho, miluji jeho vedlejší role a věděla jsem, že jako všechny jeho filmy, i tento bude prostě stát za to! Pustil se do docela vážnějšího tématu pro celé lidstvo, ale způsobem kterým to ztvárnil mi to připomnělo film Život je krásný od Roberta Benigna. Je to zlehčování hrůzostrašných činů, které 2. světová válka přinesla. Z pohledu malého kluka vypadá válka jako úžasná věc a hlavně není pro něho hrůzostrašná, a to jen díky jeho matce, která ho chrání před skutečností a nechává ho ve svém fanatickém světě. Waititi v tomto snímku dokázal zkombinovat drama, 2. světovou válku a celé je to proložené vtipy. Taika jednoduše přinesl zase něco zajímavého. Jeho dlouhodobá práce na scénáři se opravdu vyplatila a celkové ztvárnění celého příběhu se opravdu povedlo. Hlavně jak dokázal krásně skákat od jednoho žánru ke druhému. Kdo miluje tvorbu T. Waititiho, bude milovat i tohle!

plakát

Sexuální výchova - Série 2 (2020) (série) 

Ne pro všechny to je jejich šálek čaje, ale můj ano! Ani jsem se u tohoto seriálu nepřemýšlela nad tím, zda to můžou druhou sérii pokazit a prostě jsem ji sjela, jak nejrychleji to šlo. A nejsem vůbec zklamaná! Skvělý seriál, který má v sobě novodobé problémy teenegarů, ohledně jejich sexuality a vztahů. Ve druhé sérii tyhle problémy se ještě více zhorší, než v první sérii a já netrpělivě čekám na třetí, která bude doufám, co nejdřív! Skvělá kombinace drama/komedie. Soundtrack taky pohladí duši všem, co mají rádi indie muziku, která je podle mě pro takovou kombinaci žánrů nejlepší volbou. Herci to tam nepřehrávají,člověk se dokáže vcítit do jejich situace a opravdu se jim to dá věřit. Taky musím podtrhnout opakovaný záběr oblohy nad mobilními domy, co se v seriálu dost opakuje. To pohladí duši všem.

plakát

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) (2020) 

Dlouho jsem byla na drátkách, co si o tom filmu myslet. Film začal skvěle, úžasně se vyvíjel, pak přišel konec a já byla zklamaná. Líbilo se mi to vizuálně, líbila se mi v tom moc Margot Robbie (byla úžasná), příběh byl plný napětí, spousta fightů a ani jsem si neuvědomovala, jak rychle těch 109 minut uběhlo. Ale smrt E. McGregora? Celou dobu drsný zabiják, co má pod palcem celé město a potom je zničený během sekundy. Měla jsem od toho filmů větší očekávání, už jen kvůli traileru. Ale znovu jsem jen naletěla, jako moucha na med. A to nemluvím o některých bojových scénách na začátku, kde to na mě působilo hodně křečovité, tak že jsem jim moc nevěřila. Je to dobré... soundtrack vás naladí skvěle na atmosféru drsných emancipovaných žen, ale chtělo to lepší závěr. Ten závěr podle mě zkazil celkový dojem.

plakát

Gentlemani (2019) 

Skvělý akční film plný napětí, zvratů a komedie. Celý film byl pojatý v klasickém anglickém stylu, hlavně kostýmy a zároveň v tom jsou luxusní auta a zbraně. Guy Ritchie si s tím krásně pohrál a líp už to snad nešlo natočit! Celý příběh je domýšlený do nejmenšího detailu a celkový film je geniální s retrospektivními prvky. Snímek doplňovali skvělí herci, kteří buď hráli trochu vážnější roli tvrdého ganstera anebo spíš bavili diváky (Hugh Grant a Colin Farrell v tom byli perfektní). Ideální pro lidi co si potrpí na pořádný akční film s docela brutální zápletkou a pořádně ostrým slovníkem!

plakát

Orange Is the New Black - Série 1 (2013) (série) 

Dlouho jsem měla tenhle seriál na seznamu a konečně jsem se k tomu dokopala. A zklamání mi to nepřineslo, páč jsem stihla celou sérii během dvou dní. Líbí se mi psychologický vývoj postavy kterou ztvárnila Taylor Schilling. Nebyl velký, ale za tak krátký časový úsek se to dá pochopit. Ostatní herečky, jako například jako Natasha Lyonne, Uzo Aduba, Kate Mulgrewová byly úžasné a z Pabla Schreibera s arogantním, oplzlým chování mi bylo pokaždé zle a i z jeho kníru, takže hodnotím kladně. Moc se mi líbilo, jak se postupně každý díl zaměřil na příběh někoho jiného a mi se dozvídali, jak se vlastně dostali do vězení, mezitím se odehrávalo i to, co postavy momentálně zažívají v osobním životě a ještě do toho byla zařazena příběhová linie přímo z věznice. Ale příběh Piper byl trochu předvídatelný. Z ohromné odvážlivky, která by udělala cokoliv pro svou ex-přítelkyni se rázem stane slušná žena v domácnosti... Hned jak se ve věznici setkala se svou ex bylo jasné, že se vrátí do starých kolejí. Spousta zvratů a nechutných scén, ale co si budeme, v jiných věznicích to bývá i horší. Doufám že se příběh nebude v dalších sériích táhnout a nebude předvídatelný a nudný, ale naopak plný překvapení.

plakát

Manželská historie (2019) 

Moc krásný film se silným příběhem, který vás přímo vcucne do L.A. a cítíte se úplně, jako byste byli vy ta kamera.Krásná práce s kamerou, střihy, kostýmy a zabarvení společně s rozlišením obrazu působilo opravdu útulným, rodinnou atmosférou. Včetně hereckých výkonů, které byly doprovázeny dlouhými nesestříhanými scénami, což nabylo dojmu vetší důraznosti těchto scén. Rozhodně stály za to scény kdy Scarlett Johansson mluví s Laurou Dern, nebo hádka Adama Drivera a Scarlett. S. Johansson a A. Driver dokázali v té scéně přímo perfektně vystihnout chování člověka pod dlouhodobým tlakem, kdy neví, co cítí a najednou se cítí, jako by se vše hroutilo. Myslím si, že jejich rozvod byl ještě jeden z těch příjemnějších, kdy obě strany mají ještě rozum a nenechají se ovlivnit penězi, ani pocitem výhry. I když ty sumy za zařizování všech těchto formalit bylo poněkud hrozivé. Avšak musím podotknout, že jsem na konci čekala nějakou větší katarzi,která by mě více překvapila.