Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Horor

Recenze (48)

plakát

Rovnodennost (2020) (seriál) 

Vypadalo to nadějně, ale vyklubala se z toho jen nelogická honička za přízraky. Nic oslnivého, ale dokoukat se to dalo - hlavně tedy proto, že jsem stále čekala nějaké zajímavé rozuzlení. Konec tomu ovšem nasadil korunu.

plakát

Bridgertonovi - Série 2 (2022) (série) 

Druhá série se mi líbila o poznání více než první a to se často nestává. Možná to bylo tím, že jsem už věděla co očekávat nebo možná tím, že hlavní hrdinové nebyli tak šíleně přeslazení jako v první sérii. Každopádně ač nejsem příznivcem romantických filmů a tohle je jeden velký čajový dýchánek, tak za mě dobrý.

plakát

Capitani (2019) (seriál) 

Průměrná detektivka. Jinou Lucemburskou detektivku neznám, tak nemám srovnání. Dost podobná německému stylu. Hodně rozvláčné, lehký nádech tajemna. Nijak mě to neoslnilo.

plakát

Černý krab (2022) 

Nejsem zrovna moc trpělivá a tohle se fakt hodně vleklo. Nevíte co se stalo, kdo bojuje s kým, nic... Pár lidí se klouže po ledě a vy tušíte, že není žádná dobrá a špatná strana, prostě válka. Motivace v podobě setkání s dcerou je také dopředu jasná. Kromě depresivního pocitu v duši mi to nic nedalo a to byl začátek hodně slibný.

plakát

V zajetí démonů (2013) 

Když jsem se přenesla přes český překlad názvu a rozhodla jsem se horor shlédnout, tak jsem si celkem nadávala, že jsem to neudělala již dříve. Za mě špičkový horor, žádná tupá krvavá řežba, ale horor s nápadem, příběhem, sympatickými hlavními hrdiny, atmosférou, prostě nic co bych mohla vytknout.

plakát

Příchozí (2016) 

Tak tohle se mi opravdu líbilo. Ano, nebylo to dokonalé, ale herecké obsazení i výkony, námět, zpracování, hudba, vše na jedničku... tohle bude jeden z mých oblíbených filmů, na které se časem určitě podívám ráda znovu.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Seriál, jaký bych od naší produkce asi nečekala. Krimi se zajímavým nápadem a tak trochu severským strohým zpracováním. Spoustu toho nechává na divákovi, mrazivá atmosféra téměř hmatatelná. A skvělý Trojan...

plakát

Nejhorší spolubydlící (2022) (seriál) 

Některé z případů jsem znala už z dřívějška, ze sledování různých epizod na YT o sériových vrazích, nicméně tady to mělo rozhodně lepší spád i zpracování. Na sériové vrahy a podobné zajímavé případy jsem ulítlá, takže za mě super dokument. Jen je to pořád jen dokument, žádná extra pecka...

plakát

Bridgertonovi (2020) (seriál) 

Dlouho jsem tápala co si o tomhle seriálu myslet. Trvalo mi, než jsem mu dala šanci, ale na konci mi bylo líto, že už je konec, což se zase tak často nestává. Sice pořád tápu, proč obsazení bylo zvoleno právě takto (každý druhý černoch, což je pro toto časové období samozřejmě mimo), ale nakonec jsem dospěla k závěru, že přece nejde o žádný historický dokument, ale prostě o červenou knihovnu s nápadem a chytlavým zpracováním. Pokud si chcete u něčeho odpočinout a vypnout mozek, nenajdete asi vhodnějšího kandidáta.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Satira se vším všudy, super znázorněná a záměrně přehnaná paralela k dnešní době, která je všechno, jen ne vtipná (a ani vtipnou být nemá). Na konci zůstane mrazivý pocit, protože snad všichni si uvědomujeme, že právě takhle náš svět vypadá a kometou může být cokoliv. Dávám jen tři hvězdy, protože námět super, zpracování také, ale nechytlo mě to tak, aby to mělo patřičný efekt.