Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Temný případ - Série 3 (2019) (série) 

Tak bohužel zatím nejslabší série ze všech řad. On ten případ je jako zajímavej, proč ne, ale nikdy v žádném díle, ba ani na konci, se nedostavil žádný (dokonce ani náznak) nějakého WOW efektu, a už vůbec ne WTF efektu. Prolínání dějových linek bylo fajn, člověk se do děje dostane razdvatři, ale to je tak vše, pak jen unylý děj, unylý příběh, unylé vyústění, které nijak nepřekvapilo. Nedoporučuju.

plakát

Temný případ - Noční krajina (2024) (série) 

Tak nevím jestli se ostatní dívali na tu samou řadu jako já, ale tato je zatím ta nejlepší, s nejlepší atmosférou, i se srozumitelným a překvapivým rozuzlením.

plakát

Temný případ - Série 1 (2014) (série) 

Původně jsem chtěl dát plný počet bodů, ale ten jsem nakonec udělil 4. řadě, kterou všichni kritizují, ale která má daleko děsivější atmosféru. Jasně, jde o vynikající detektivku, zajímavě natočenou, s drsným a ponurým dějem, ale docela mě tam sraly ty "vatové" řeči v autě i jinde, jen aby se asi natáhla stopáž, protože nijak jinak to k ději nepřispělo (a vlastně ani k proniknutí do nitra hlavních aktérů). Jednou stačilo ...

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Překrásný film, který kromě osvědčeného predátora táhne hlavně nádherná příroda, Amber v hlavní roli, skvělý původní zvuk (jen nesledujte prosím verzi s dabingem) a hlavně neskutečně nostalgický a srdcechytlavý soundtrack. Byť považuji Predátora 1 za největší kult, který nikdo nikdy nemůže překonat, tak otevřeně říkám, že dnes to vidím ku Kořisti tak 1,01 ku 0,99.

plakát

Na nože (2019) 

Skvělá kriminálka, jejíž zápletka a následné odhalení bylo výtečné. Škoda jen, že některé pasáže byly takové unylé, na druhou stranu hvězdné obsazení filmu bylo zase o to více atraktivní.

plakát

Trhlina (2019) 

Film jsem viděl 2x, poprvé před přečtení knihy od Kariky, a podruhé po jejím přečtení. A v tom je problém u spousty diváků - ten kdo knihu nečetl, tak bude docela zmaten, respektive si nemůže uvědomit další souvislosti, které se dozví v knížce. Napoprvé jsem byl také takový zklamaný, neslaný nemastný film, s několika ne zcela jasnými souvislostmi (např. zjištění o "pátém" členu expedice apod.); následně už mi spousta věcí docvakla, byť ve filmu nebyla nijak zmíněna ani naznačena. A to je onen kámen úrazu; možná, kdyby byl film o 5-10 minut delší a některé detaily by byly naznačeny, osvětleny, vysvětleny, tak by to bylo ještě o řád lepší, takhle se běžný divák utopí v nevědomosti o dalších souvislostech. Dal bych i 4 hvězdy, protože konec filmu byl daleko lepší než knižní předloha; na druhou stranu klišé ve smyslu "ztraceného inzulinu" bylo velmi okaté, a proto dávám 60%.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Krásně natočené příjemné béčko, které se nemusí za nic stydět. Po delším čase docela koukatelný film s tímto tématem od dob Přepadení v Pacifiku. Důležité zde je, že hlavní hrdina není až tak nesmrtelný, až tak nezasažitelný, byť samozřejmě některé scény jsou dost na hraně, ale pořád je to ještě s přivřením obou očí takové "realistické"... Za mě určitě doporučení ke shlédnutí.

plakát

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy (2004) 

Viděno po několika letech a musím k tomu i něco napsat. Atmosféra je od počátku skvělá, prostředí, příroda, špatné počasí, vše hraje tak nějak do noty. Taktéž anonymita vraždících mnichů je skvělým tahem, až ... až na to, že jsou to snad terminátoři, a jejich skokanské dovednosti jsou až směšné. Na druhou stranu jsou i hlavní vyšetřovatelé nesmrtelní (anebo mniši neschopní), jinak by nemohli přežít ani jeden útok (viz rozstřílené Niemansovo auto, případně pak přestřelka v podzemí apod.). To už zavánělo čistým béčkem, a když se k tomu pak přidalo ono rozuzlení v podobě "nové říše", tak pardon, to už bylo i na mě moc. Škoda, kdyby si film nesl své kvality první čtvrtiny, možná i třetiny, tak by to byla bomba, takhle je to taková jednohubka pro pobavení na víkend.

plakát

Purpurové řeky (2000) 

Někde jsem tu zahlédl názor, že se jedná o vykrádačku top filmu SEVEN; osobně si myslím, že daleko více doočíbijící je vykrádačka filmu Vraždy podle Jidáše s Ch. Lambertem. Ale to je teď asi vedlejší, i tak se jedná o skvělý film, který má svou hutnou atmosféru, brutální záběry na těla obětí i komentář o způsobu vraždění, z toho všeho jde opravdu hrůza a děs (a přitom se nejedná o horor, naštěstí). Za mě určitě parádní film, ke kterému se vždycky rád vrátím.

plakát

Noc klavíristy (1976) 

Krásný film z prostředí 70. let 20. století, které mě fascinuje. Tento příběh s kriminální zápletkou, která je vlastně vyšetřována z pohledu klavíristy než z pohledu veřejné bezpečnosti, je příjemnou změnou na poli podobných kriminálek natočených v těchto obdobích. Rád se k tomuto filmu vracím, což je asi to nejlepší doporučení pro ty, kteří o něj snad ještě nezavadili.