Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (353)

plakát

Hlava Medúzy - Hlava Medúzy (2021) (epizoda) 

Opět v nejistém očekávání a s obavami po zkušenostech s většinou novějších krimi seriálů české produkce jsem čekal, jak se zprvu zdařilý a uvěřitelný příběh vyvine - a opět byly mé obavy na místě, bohužel. V jistém místě (někde mezi polovinou a druhou třetinou) jsem přestal chápat jak chování jednotlivých postav, tak vývoj kriminalistických dedukcí. No a závěr, ten byl úplně marný, i když musím uznat, alespoň překvapující.

plakát

Cesta bez návratu (2017) 

Od dobře našlápnutého začátku, plný očekávaného napětí, přes rozpačitý a místy nelogický průběh, až po naprosto předvídatelný konec bez pointy - bylo to 1,5 hodiny marného očekávání... Škoda!

plakát

Čas beznaděje (2014) 

Dle mého je to jasně alternativní záležitost - snaha o vyjádření beznaděje hlavní postavy vsugerováním beznaděje velmi trpělivému divákovi v křesle... Na to však současný divák, obklopený vesměs akčními scénami a nejméně jedním střihem co 20 sekund, není připraven. I já, ztělesněná tolerance, jsem s tím měl co dělat - jako zábavu nedoporučuji. Snad jako příležitost k zamyšlení, ale jen ve vhodném rozpoložení.

plakát

Odsouzena za vraždu (2007) (TV film) 

Předloha nabízí celkem slušný příběh, ale tohle zpracování bylo velmi slabé.

plakát

Tokarev (2014) 

Slátanina prvního stupně. Nechápu, proč tu roli Cage vzal.

plakát

Podraz (2011) 

Neztrácejte, prosím, čas koukáním na tento film. Jen nechápu, co tam, propánakrále, dělá Bruce Willis?!

plakát

Gentlemani (2019) 

Podle mne nemá cenu tento film nijak rozebírat - chce to vidět. Pro mne to byla nádherná symbióza všech součástí filmového umění a divák se musel zákonitě dobře bavit. Prostě herecký, režijní a scenáristický koncert...

plakát

1917 (2019) 

Za mne jeden z nej válečných filmů, nová forma kinematografie moderní doby. Dějově nic objevného a přesto téměř naturalisticky dojemné. Použití pár klišé v několika scénách tomu vůbec neublíží, neb ta právě stvrzují pravdivost scén a situací, které v civilním životě vůbec nemůžeme zažít a snad ani pochopit, jen je přijímáme "tak nějak to halt bylo". Mrzí mne jen ta scéna s "hajzláckým" německým pilotem - tu si mohli dopustit. Komplexně, perfektní kamera ve spojení s úžasnou výpravou (detailní, promyšlené a reálné scenérie). Mírně napínavé a současně lehce dojemné krmení oka v tom nejlepším slova smyslu.

plakát

Ani ve snu! (2016) 

Vždy se pokouším ocenit snahu a odvahu autorů jít do něčeho nového. Jenže když se to nepovede, co potom. U snímku mne držela jen zvědavost, o čem to má být a jak to dopadne - prostě čekání na pointu. Ale nedostavila se. Anebo jsem něco nepochopil? A jestli toto mělo být odrazem života současné mládeže a jejich postojů k životu, k cílům a takové ty podobné řeči, pak je mi nové generace spíše líto...

plakát

Bitva u Midway (2019) 

Tak jsem se na ten film těšil, ale i obával po zkušenosti s "novým" Pearl Harbor či Red Tails, nicméně, věřil jsem v Emmerichovy schopnosti - to jsem ale neměl. Nejenže jde o naprostý průměr, co se uchopení scénáře týká, ale u historicky podloženého snímku by se neměly dít tak okaté technické a faktické přehmaty, jako tady. Pro mne téměř katastrofa. Mé dvě hvězdy jsou zcela subjektivní - jedna za mé oblíbené téma a druhá za oblast.