Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (271)

plakát

Psí vojáci (2002) 

Na papíře tenhle film vypadal dobře, ale po jeho skončení jsem byl docela zklamaný. Škoda, že Neil Marshall právě Psími vojáky začínal. Natočit to později, když už je filmově vyzrálejší, dopadlo by to jistě lépe. Atmosféra byla slušná jen na začátku. Řev vlkodlaků se mi zamlouval, jejich masky a neprůstřelná kůže už však nikoliv. Herci nevýrazní, stopáž mohla být určitě kratší. Následující filmy z dílny Neila Marshalla jsou naštěstí o třídu lepší.

plakát

Sanctum (2011) 

Klaustrofobnost z Pádu do tmy Sanctum tolik nedosahuje. Škoda. Kde víc ji očekávat než ve filmu o zatopených jeskyňářích. Nemůžu říct ale, že bych se nudil. Snímky o přežití v jeskyních je jako šafránu. Můžeme být rádi alespoň za tohle. Nějaké to napětí si film přece jen udržoval. Po dokoukání filmu jsem se přistihnul, že o zdejší jeskyni hledám nějaké bližší informace... A nalákáním Jamese Camerona v úvodních titulcích člověk nesmí začít věřit na zázraky.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Další z mnoha zbytečných blockbusterů, od něhož se tolik čekalo. Jako by to ani nenatočil Favreau, ale někdo jiný. Trailery možná ukazovaly, že se žánry westernu a sci-fi dají kombinovat, film samotný už však nikoliv. Naprosto tam chybí to komediální odlehčení, ale to je zbytečné zmiňovat. Craig s Fordem mi nevadili a na Olivii Wilde se dívalo dobře. Lituju však Rockwella, že hrál tak dementní postavu. Nelogičností je ve filmu, jak máku, a závěr plný klišé také výsledný dojem nevylepšil. Celkem slabota.

plakát

Dluh (2010) 

Zpočátku je Dluh dobrý špionážně-psychologický thriller. Herecké obsazení navíc nadstandartní. Po jeho zhlédnutí jsem se ale nemohl ubránit smíšeným pocitům. Odehrávat se celý snímek za Studené války, dopadlo by to daleko lépe. Události ve Východním Berlíně mi připomínaly Mnichov nebo televizní Hon na zločince. Tam jsem vyloženě problém neměl. Ten nastal až v posledních patnácti minutách, které tak trochu degradují všechno to dobré.

plakát

Warrior (2011) 

Ze sportovních dramat mě ještě nic tolik nezasáhlo. Vážně. Warrior nabízí doslova emocionální žně. Grandiózní závěrečné minuty s písní, u které mě mrazí ještě teď. Herecké trio je famózní. Daleko lepší zážitek než u Fightera a Wrestlera. Na porovnání s prvním Rockym si troufnu až po čase, ale tenhle film má na to, stát se v novém miléniu jeho následovníkem.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

Carpenterova klasika si o prequel určitě říkala. Otazníků kolem norských polárníků bylo dost. Výsledek mě příliš nepotěšil, ale ani nepřekvapil. Atmosféra a napětí žádná sláva. Všechno takové očekávatelné a bez šťávy, ale snad ještě v mezích průměru. Mrzí me, že se herecké obsazení tentokrát neobešlo bez ženské přítomnosti Ještě že tu a tam zazněla ta norština. Dojem mi vylepšila závěrečná scéna, na kterou tak dobře navazuje verze z roku 1982.

plakát

Rande naslepo (2010) (pořad) 

Shánět si svého partnera do televizního pořadu může jen exibicionista a ještě k tomu zoufalec, říkám si. Moderátor Miloš Knor ale hláškuje, co to jde, a to je také důvod, proč už ten díl dokoukám do konce.

plakát

VIP Poker Show (2009) (pořad) odpad!

Raději si stokrát zahrát pokera na Facebooku, než marnit čas u téhle šarády s "celebritami" v hlavní roli.

plakát

Hvězdný reportér (2008) (pořad) 

Někdy je skutečně lepší si o dění ve filmovém světě raději přečíst pár článků na internetu. Tak dementního moderátora jsem snad ještě neviděl...

plakát

Sportovní noviny (1994) (pořad) odpad!

Totální výsměch všem fanouškům sportovního dění. Výsledky jsou leckdy nepřesné, reportáže často již několik dní staré, spousta druhů sportů naprosto opomíjena a neznalí moderátoři do kamery přečtou úplně vše, co jim redakce špatně napíše. A Borec na konec? Občas pobaví, jenže to je ale zoufale málo...