Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (77)

plakát

Svět podle Daliborka (2017) 

No, tak po shlédnutím přemýšlím, co jsem to viděl vlastně. Dokument? doufám, že néé. Hranej dokument? snad. Tragikomedie? asi. A jestli jo, tak byla peckovní :))). Touto jakousi inscenací se snažil Klusák žánrově netradičně zobrazit lidi typu Daliborek...a řek bych, že jich úplně málo mezi námi nebude. Grády tomu přidávají postavičky z jeho okolí - matka a hlavně otčín a jejich hlášky. Zároveň ale nakonec kdesi vzadu ho může mí člověk svým způsobem i rád. Sám o sobě není zjevně nějaký agresivní psychopat. Spíš až jaási snad i naivita z něj vyzařuje. Svůj podíl má i jeho okolí, které ho formovalo. Takový Daliborek podle světa.

plakát

Dokud nás svatba nerozdělí (2017) 

... a teď roztočíme vrtulníky lásky pro Pierotka!!... :D Fajnová komedie, dobře jsem se pobavil. Prostředí mi bylo blízké, neb jsem se takových "super" svateb taky účástnil..takže těm průserům rozumím :D.

plakát

Masaryk (2016) 

Příběhy, historické události, scény, dialogy, zpracování ..co se mě dotkly. Silnej film.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Tak jsem očekával asi nečekané. Film ve své podstatě pěknej. Milá vánoční pohádka. Pěkně zvolený exteriéry, pěkná atmosféra, ústřední dvojice fungovala, celkem vtipné vtipy a hlasky odkazující se na křesťanské reálie a mohl bych pokračovat dál v tom, co se povedlo... Ale. Nějaké mouchy v tom sledování jsem chytil. Dějová linka je némlich to samý jak v jedničce a příběh se časem vytrácel. Čert s andělem pořád někam jen pobíhali, do něčeho naráželi a stále víc se jen špičkovali a vtipkovali na svůj účet až to strhávalo na sebe pozornost od děje ... ničím to nepřekvapilo a svým způsobem i nudilo. Zlo v podobě těch třech zlodějů nebylo očividně dostatečně potrestáno a musím říct, že mě přkvapilo to věšení chudé holky převlečené za mikuláše na hák. Přišlo mě to až nepatřičně násilný. Nepatřičně do této pohádky. A pak taky mě trochu vadila neustálá nutnost pomoci od dalších svatých. Dyť to byl anděl néé, tak snad zvládne taky něco vykouslit sám néé?:) A pak taky pro mě trochu nelogický, jak se anděl s čertem tvařili, když potřebvali získat jabko z dílny. To snad pro ně nemůže být neřešitelnej problém zvlášť, když ho zjevně moooc potřebovali...a ták. No, film moc fajn, ale tááááák velká pecka, jak se z něj dělá, to není. 70 %.

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Vetchej byl dobrej. Geislerová dobrý. Ale ta holka mě připadala, jak kdyby se té kamery a vše co je za ní, bála. A kdo proboha vymyslel ten text k postavě?:) Některé rozhovory nepřirozený, strojený...

plakát

Tenkrát v ráji (2016) 

No toto? O filmu jsem se dozvěděl, když jsem takle jel dodávkou na Břeclav a v radiožurnálu zaníceně mluvil Vávra o tom, jak to filmování je boží a jak ten film dobrej, jak se na něm krásně pracovala a bla bla. Tak jsem si řek, námět zajímavej, zajdu na něj. Mno. Mohla mě varovat recenze Spáčilové, která film nazvala dokonce čirým zlem, zmateným, zpatlaným filmem... :O. Ale na recenze já přece nedám:). No ale... nepletla se. S podobnými dojmy jsem odcházel také. Tolik nejasností, zmatečností mnohdy zapřičiněných katastrofálním střihem, nejasnost prostoru a času, děj něděj se strašně vlekl, absence (jakýchkoliv - i blbých) dialogů, vykreslení motivací, vztahů, charakterů se jen tak nevidí, no. Takžé... 15 % za pěkný záběry Českýho ráje.

plakát

Američan (2010) 

Jak jsem od filmu nic neočekával (náhodou jsem na něj přepnul v telce), tak mě přijemně překvapil. Naladil jsem se na něj. Ačkoliv svým námětem by sváděl k tomu, očekávat nějaký akčnější snímek, tak mě v konečném důsledku bavila ta jeho komornost a i určitá melancholie?....Každopádně pro mě fajn podívána...75%

plakát

Zmizelá (2014) 

Uf, to byla jízda:). David přináší filmařsky dokomalý, atmosférický, podmanivě chladný snímek.Kdyby přitlačil trochu víc na depresivní pilu chladnokrevnosti, bylo by to pět hvězd a jeden z nejlepších filmů poslední doby. Výborné postupné dávkování fincherovské atmosféry. Celé dvě hodiny a půl hodiny dokonale orámoval první a poslední záběr, které trefují hřebíček na hlavičku změny, kterou to v člověku zanechá.

plakát

Vojtěch (2015) 

Ne, NE. Tohle je opravdu nenutné. Nenápadítý, bez šťávy.

plakát

Poslední noc v Římě (2010) 

Jedna místnost, jedna noc, dvě nádherný ženský. Komornost. Smyslnost. Něžnost. Řím. V březnu jsem ucítil vůni a vlahost letního nočního vánku od pobřeží, vnímal jsem to mámení podlehnout letnímu dobrodružství, které se vymyká zavedeným kolejím jejich životů. Snímek si s lehkostí pohrává s poetičností, která mě nenudila ani chvilku. Zde hodně lidí vnímá film jako nějaký soft porno.....erotika má svoji hloubku, nemyslím, že by nahota byla nějak prvoplánová. Škoda závěru, tam už se to trochu nadstavovalo, protahovalo. 80 %