Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Nedokážu popsat nadšení a vzrušení, které mě doprovázelo, když jsem si usedal před stříbrné plátno.. Slyšel jsem mnohé o novém Batmanovi, některá média dokonce mluvila o nejlepším filmu všech dob.. I když to asi neni uplně nejlepší jít do kina s velkým očekáváním.. Ale musím říct, že mě Temný rytíř opravdu zaujal. Sice nesouhlasim s výrokem "Nejlepší film všech dob", ale rozhodně nejlepší ztvárnění komiksového příběhu! Občas jsem jen zíral, protože Nolanovy efekty a záběry byly místy skvostné. Do popředí se dostal již mnohokrát zmiňovaný Heath Ledger v roli Jokera a musím s obrovským uznáním říct, že líp to snad už zahrát nemoh! A určitě by měl získat Oskara in memoriam.. Tohohle člověka je vážně škoda :(. Ale i Bale zahrál výborně a chraptí, jako nikdy. I Aaron Eckhart, kterého jsem viděl poprvé ve filmu Děkujeme, že kouříte, kde mě velice zaujal jako talentovaný herec, ani zde vůbec nezklamal! Některé záběry jsou možná až moc nadnesené, jako když najede v plné rychlosti do zdi a otočí se s motorkou.. Ale proč ne, vždyť je to přece jen komiks ;). No, abych to zkrátil, úžasná podívaná a obrovský zážitek, nejen pro fanoušky komiksů! Možná mohl film skončit o něco dříve, třeba, když se oběvil two-face - nemuseli ho hned zabíjet :), ale zase bychom přišli o spoustu výborných záběrů, jako výbuch nemocnice... Možná, že Temný rytíř zůstal lehce za mými očekáváními, ale to bylo způsobeno hlavně masovým ovlivněním z řad médií..sám nevím, co jsem přesně očekával.. ale určitě jsem více než spokojen a nemohu dát nic jiného než ***** a v duchu Nolanovi tleskám! Doufám, že třetí díl se objeví co nevidět!

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

jednoznačně Tarantinovo nejlepší kousek, kultovní zážitek a jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ne-li nejoblíbenější! Doporučuju vidět víckrát. Slyšíš mě ty jeden vidláku? Ještě sem s tebou hochu neskončil, tvá prdel pozná středověk!

Noc v Roxbury

Noc v Roxbury (1998)

Hehehe, Noc v Roxbury, to je prostě něco! :) Příběh o dvou niemandech, kteří chtí vlastní klub.. ale to podání a skvělý jednoduchý humor tak skvěle naservírovaný. Tenhle film je pro mě prostě klasika a úžasně se při něm bavím! "Hej Djui, šaháš mi na zadek?" "Pane, z místa, kde právě stojim je to prakticky nemožné!" "Znam tvý triky!!" Klasika! :)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Nedokážu už popsat, jaký pocit jsem cítil, když jsem na stříbrném plátně poprvé viděl Pána prstenů.. Bylo to něco neobyčejného, netradičního a naprosto uchvacujícího. Byl jsem doslova vtažen do děje a vychutnával si každý okamžik. Děj plný napětí, dobrodružství a dramatu! To co se povedlo Peterovi Jaksnovi je naprosto uchvacující, natočit něco tak mimořádného a složitého si zaslouží největší poklonu, přece jen ztvárnit úplně jiný fantastický Tolkienův svět.. Nevím, co bych více dodal, celá trilogie Pána prstenů mě naprosto uchvátila a obohatila a když mám někdy zbytečných 9 hodin (jakože poslední dobou vůbec) tak si rád udělám prstenový marathon :D

Poslední skaut

Poslední skaut (1991)

Tak tohle je bezkonkurenční záležitost!!! Neskuteně vtipný film, skvělé fórky, suchý humor a dokonalé stěry...Tenhle film mě nikdy neomrzí. Starý mrzutý vyřazený detektiv co hýří nepřebernou zásobou hlášek... "Tvoje stará je tak tlustá, že jí fotku na řidičák dělali z vrtulníku"

Smrtonosná zbraň

Smrtonosná zbraň (1987)

Mel Gibsen a Danny Glover tvoří úžasnou dvojku v podání dvou charakterově naprosto odlišných postav, kteří působí na plátně neuvěřitelně vtipně. Navíc nejde jen o hříčku humoru, ale i zajímavý a velice akční příběh!

Batman začíná

Batman začíná (2005)

Christopher Nolan se rozhodl ztvárnit to, co předcházelo, než si světem nespokojený miliardář oblékne netopíří oblek a začne bojovat proti zlu, které vidí všude kolem. Ztvárnění Batmana jako člověka, kterého zmítají vášně, touhy, chuť po pomstě, LIDSKOST.. Originální nápad a znovuoživení legendy ve třpytivém kabátě! Bale hraje parádně a Nolan si vysloužil (nejen tímto filmem) zařazení mezi top 10 režisérů (jaká pro něj asi čest :) )

Matrix

Matrix (1999)

Naprosto úžasný film! Příběh, kde zapojili bratři Wachowski svoji fantazii a také názory, určité myšlenky o světě a osudu... Jednička je skvělá! Rozhodně nejlepší!

Blbý a blbější

Blbý a blbější (1994)

Tenhle film je pro mě srdcovka, byly časy, kdy sme byli s bratrem schopný si ho pouštět každej den po škole a když jsme jeli na dovolenou, byli schopni ho celej zpaměti odvyprávět.. :) Je to jedna z nenapodobitelných a jedinečných komedií a já to prostě žeru :) Jen se blbě schání originální dabing z kazety (na DVD vyšla jiná verze dabingu a ta stojí za h*vno.. ) proto hledejte pečlivě..

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Absolutní bomba!!! Árný na ně!!!!!!! :-))) Jeden z mála filmů, kde je dvojka lepší než jednotka... Je to trochu paradox, ale viděl jsem tenhle film (a ne jednou) mnohem dřív než jednotku... Ale je to parádní!!!