Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 056)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Je mi to velmi líto, avšak nemohu jinak. První díl mě nadchl, následně jsem si s odstupem času přečetl knihu a zopakoval první díl. Byl jsem unesen tím, jak se podařilo převést snad 90 procent z knihy velmi věrohodným způsobem do filmu a byl pln očekávání, jak se druhá a kratší část knihy povede s nataženou stopáží. A někdy kolem první hodiny jsem si kladl otázku - četl jsem jinou knihu, na jaký film se sakra dívám, jak je možné, že po tak povedené jedničce se podaří ve dvojce zničit a zprasit prakticky cokoli? Vztahy mezi hlavními postavami, ignorování některých zajímavých vedlejších postav i těch, které se ve filmu v jedničce objevily, nepochopitelné pojetí Paulovy sestry, navíc zcela zbytečně a mohl bych pokračovat dál a dál. Nadále si velmi cením, že se Denis Villeneuve pustil do tak těžké látky a nechci ho tak moc kritizovat. Nechápu však, proč měl tu potřebu téměř vše změnit, když se v prvním díle tak důsledně literární předlohy držel. Tak aspoň pochvala za výběr Florence Pugh, působivou hudbu a atraktivní vizuál.

plakát

Special Ops: Lioness (2023) (seriál) 

Největší pozitivum tohoto seriálu spočívá v zobrazení příslušníků CIA i z hlediska lidského či rodinného. To mě bavilo možná nejvíce. Kombinace zvláštní agentky a dětského onkologa nemůže vytvořit teplý rodinný krb a stabilní zázemí, děti pocházející z takového svazku jsou k politování. Není potřeba, aby byl seriál tohoto typu plný akce, střílení a kontaktního boje, naopak může poukázat na to, jak zkažený svět, ve kterém žijí, ničí lidi, kteří bojují za nějaké ideály a znemožňuje jim cokoli jako harmonický rodinný život. Ženy tenhle seriál táhnou nahoru, z mužských herců vyniká Dave Annable. Zajímalo by mě, kolik inkasoval za svých deset minut Morgan Freeman.

plakát

Asteroid City (2023) 

Utvrdil jsem se v jedné skutečnosti - Wes Anderson mě dokáže neskutečně bavit a současně mě dokáže v jiných případech neskutečně nudit. Asteroid city spadá do druhé skupiny. Kdyby sto minut Jason Schwartzman fotil Scarlett Johansson oblečenou či nahou, přinese to smysluplnější zážitek.

plakát

Jak přežít svého muže (2023) 

Překvapivě celkem dobré, rozhodně dle mého soudu neodpovídající 30 procentům. Bylo by však rozhodně potřeba odstranit některé trapné/zbytečné/otravné vedlejší postavy včetně vnitřního hlasu, vyšperkovat scénář a přidat přece jen krapet humoru.

plakát

Victoria (2015) 

U tohoto filmu existoval v mém případě vysoký předpoklad, že se mi bude líbit. Laia Costa mě okouzlila v San Sebastianu v Un amor.  Její šarm v kombinaci s nočním Berlínem nemohl zklamat. Přesto tomu tak bylo. Polovina filmu spočívající v hloupém žvanění a ještě k tomu v angličtině. Druhá polovina zobrazující hloupou a nesmyslnou akci. Tři hvězdičky jsou ještě milosrdné.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Mnohem vyzrálejší a sofistikovanější než současná hraná verze. Slavnými jmény propůjčujícími svůj hlas se to tady také jen hemží, příběh má hlavu a patu, logiku a překvapení a vynikajícího záporáka - moje první setkání s Kingpinem. Těším se na pokračování.

plakát

Spider-Man: Daleko od domova (2019) 

Spiderman se definitivně stal zábavou pro publikum základní až střední škola. Od pojetí Sama Raimiho urazil dlouhou cestu a nachází se úplně někde jinde. Nekritizuji to, považuji jej za neškodnou a nenáročnou zábavu, která spadá do aktuálního Marvel universa a navazuje na události kolem Avengers a stává se jeho platnou součástí. Na zadek si z toho ale nesednu, i kdyby se Zendaya celou dobu procházela v šatech z Malcolm a Marie.

plakát

Stockholm (2013) 

Dost zvláštní film, jenž mě zmátl už samotným názvem. Říkal jsem si pořád, kdy už ji teda sakra unese. Vždyť za ní pořád jen běhá, žvaní, dělá kraviny a balí ji všemi normálními i trapnými způsoby. Až mi došlo, že šlo o účel a netradiční pojetí Stockholmského syndromu, které mě ale úplně nechytilo za srdce.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

Rozumím tomu, že když se nějaký film nepovede, zvláště pokud vychází ze slavné předlohy, tak budou existovat snahy o úplně nové zpracování. Bohužel je ale Fantastická čtyřka nejspíše prokletá, protože tahle verze je neskutečně nudná, otravná, sterilní a po všech stránkách mnohem horší než předchozí zpracování. Přitom obsazením mohla aspirovat možná i výše. Ani Kate Mara tady vůbec nevyzařuje ničím, to se o Jessice Alba v předchozím případě říct nedá. Strašné, prakticky bezdějové a zoufalé. Já jsem navíc asi třetinu filmu nevěděl, kdo bude kým - samozřejmě kromě paní Neviditelné. Aspirující na nejhorší film od Marvel, přitom pár konkurentů bychom určitě našli.