Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 056)

plakát

6 underground: Tajné operace (2019) 

Dlouho jsem neviděl tak perfektní začátek filmu, jejž by zdobila natolik dlouhá akce. Po Anně se jedná letos o druhý akční film, který se mi hodně líbil. Náramně mi sedl do nálady, vyhovovalo mi mezinárodní složení týmu, samozřejmě obzvláště moje milovaná Mélanie Laurent a ačkoli já nejsem stavěný na akční humor a hlášky, v tomto případě jsem se bavil a smál. Z mého pohledu výborná akční zábava a chci dvojku :-)

plakát

Rebeka (2020) 

Nečetl jsem ani román a neviděl ani Hitchcockovu verzi, takže nedokážu posoudit a porovnat, ale tato verze se mi líbila. Lily James se mi líbila, Armie Hammer se mi líbil a Kristin Scott Thomas se mi tuze líbila, ta předvedla naprosto excelentní výkon, té ta role sedla neskutečně. Nemám moc co vytknout ani delší stopáž nevadí, atmosféra je vybudována umně, exteriéry i interiéry nádherné.

plakát

Daria (2020) 

Já jsem na debuty vždy velmi hodný. V tomto případě jsem ale upřímně rád, že takový snímek v českých podmínkách vznikl, anebo že se o takový žánr alespoň někdo pokusil. Myslím si, že na to máme stejně jako ostatní evropské národy a temný krimi thriller by nám slušel. První třetina byla výborná, bylo to rozehráno skvěle, ale pak se to nějak začalo kazit a rozpadat do více témat, někdy až moc bláznivých a kdyby to nezachránil závěr alespoň uspokojivým vysvětlením, zůstal by ve mně pocit šíleného chaosu, zmatku a rozplizlosti. Jaromír Nosek zase jednou v kladné roli, Klára Miklasová půvabná a pánově Schmitzer, Dobrý a Lichý potěší vždy i v sebemenší či sebevedlejší roli.

plakát

Klaus (2019) 

Pěkná španělská variace na začátky Santa Clause. Mistrně vystihnutá atmosféra prvních dvaceti minut - to bylo vystřiženo jako z nějakého depresivního hororu ve stylu Silent Hill. Postupně se z toho pak stává pohlazení na duši - v období listopadu, pandemických opatření a blížících se vánočních svátků ideální volba.

plakát

Budiž světlo (2006) 

Rozumím nominacím na Zlaté maliny, určitě by všichni filmoví fanoušci mohli klidně spát, pokud by tento snímek nevznikl. Nominace pro Dannyho být ale nemusela, myslím, že zrovna jeho postava bavila nejvíce - nebo lépe řečeno vůbec nějak bavila. Vánoční atmosféra na nás dýchne, ale s rukou na srdci - dívat se na film, jehož celá zápletka spočívá v soupeření o vánoční výzdobu?!

plakát

Téměř dokonalá tajemství (2019) 

Chtěl jsem napsat, že nedokážu pochopit když Evropa vykrádá Evropu, že tohle je přece parketa našich amerických přátel, ale zjistil jsem, že těch verzí existuje několik - francouzská, španělská, polská a chystá se na nás i česká... Námět absolutně chytlavý a před dvaceti až třiceti lety nemožný, dnes vysoce aktuální aneb jak nám mobily ničí vztahy. Jako první jsem viděl původní italský snímek a to byla pro mě bomba, Němcům však nechci upírat, že by se mě stejně silně nelíbila tato verze, kdybych ji viděl dříve. Proto dávám taktéž plný počet a jsem klidnější, když vím, že Němci nemají zapotřebí vykrádat Italy, že jde o evropský trend chopit se této osvědčené látky.

plakát

My tři, nebo nikdo (2015) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Leïla Bekhti. Výzvu mám ze dvou třetin splněnu a moje rozporuplné pocity byly převáženy na stranu pozitivna zase díky mé milované Francii. Velmi milý a originální snímek, od začátku jsem si říkal, vždyť je to smutné, proč se musím smát? Záhy jsem pochopil, že jde o hořkosladký, tragikomický film, jenž se snaží některé vážné věci odlehčit nebo podat úsměvným způsobem. Se zájmem jsme na závěr sledoval, že se jednalo o zobrazení skutečných událostí, nešlo tedy pouze o fikci na pozadí skutečných historických událostí. Film tak nabízí mix sociálního dramatu, politické angažovanosti a hlavně základních hodnot jako je láska, rodina a přátelství.

plakát

Santa Claus (1994) 

Když se nad tím zamyslím, nevidím příliš mnoho rozdílů mezi Santa Clausem a Vánoční kronikou, ačkoli oba filmy dělí od sebe více než dvacet let. Úroveň obou je přibližně stejná, subjektivně mi jako Santa Claus více vyhovuje Kurt Russell než Tim Allen. Možná i proto, že celý film bojoval s předsudkem, že Santa Claus nemusí vypadat jako obtloustlý děda, Tim Allen si to panděro více hýčká...

plakát

Vánoční kronika (2018) 

Další průměrný film od Netflixu oděný do vánočního hávu. Neurazí ani nenadchne, možná ale chytne částečně za srdce. Věřím, že Kurt Russell si natáčení parádně užil. Jeho role mu opravdu sedne a patří k tomu lepšímu z celého snímku. Dvojka má být údajně lepší i díky spojení s jeho starou dobrou parťačkou Goldie Hawn.

plakát

Na vlásku (2010) 

Vizuálně přenádherné a dějově z toho bratry Grimmy hodně cítím, což přebíjí vše americké. A Locika je nejkrásnější princezna, líbí se mi mnohem víc než Elsa a Anna, ale asi jsem zaujatý, protože poslední rok je Ledové království všude kolem mě i proti mé vůli. Pěkný pohádkový zážitek.