Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 055)

plakát

Láska se zárukou (2020) 

Rachael Leigh Cook? Vážně? Další z šoků, které jsem utrpěl u herců či hereček, které jsem dlouho neviděl. To se mi poslední dobou stává i v soukromí. Celou stopáž jsem si říkal, to je fakt ta herečka, jejíž něžnou tvář mám dodnes vrytu do paměti? No, je to ona, ale já si ji pamatuji snad asi jako osmnáctiletou...A co k filmu? Klasická americká hloupost plná trapnosti a předvídatelnosti a dokonce se v trapnosti utopil i Heather Graham. Jeden ze slabších snímků na Netflixu.

plakát

Příběh rytíře (2001) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Shannyn Sossamon. Tak debilní film jsem už dlouho neviděl. Že byl jeho úspěch nečekaný, to se vůbec nedivím, protože ten úspěch nechápu. První hodina nuda, nuda, nuda, druhá hodina ještě větší nuda. Kdyby tam nehráli Heath a Shannyn a nezařadil jsem si snímek do výzvy, tak bych u něj asi nevydržel. A tu jedničku dávám oběma svým oblíbencům. Zjistil jsem, že pro Shannyn to byl debut, jenž jí pomohl k dalším rolím. Budiž tedy alespoň tento přínos světové kinematografii. A Heath, ten se stal nesmrtelným díky jiným rolím...

plakát

Jurský park 3 (2001) 

Nakonec jestli ta trojka nebyla opravdu nejlepší a nejméně nudná, respektive nudná nebyla možná vůbec a herecké obsazení velmi slušné.

plakát

Ženská na vrcholu (2019) 

Není to úplná tragédie, jak by se mohlo z hodnocení zdát, ale není to film do kina nebo na osmou večer. Je to film, u kterého můžete dřímat, žehlit, prát, vařit, souložit, projíždět internet, zkrátka a dobře film jako kulisa pro jinou činnost. Povedlo se toho jen velmi málo, za to trapnosti a hluchých míst je zbytečně mnoho.

plakát

Tenkrát v ráji (2016) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Vica Kerekes. Myslím si, že to rozhodně není taková hrůza na úrovni bezmála padesáti procent. Když k tomu ještě přičtu, že hlavní roli si střihl sportovec. Kolem sebe má krásnou Vicu a Jana Budaře v další odpudivé roli. Scénáristicky by se dalo leccos vylepšit, ale za mě slušný film.

plakát

Pod vodou (2020) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Kristen Stewart. Úžasná plochá elfka, jak ji nazve jedna postava ve filmu. Fajn, může být klidně vyhublá, se sebenemožnějším účesem, barvou vlasů či jakoukoli praštěnou vizáží, ale podle mě je Kristen Stewart děsně sexy. A této klaustrofobní podoceánské depce dávám dvě hvězdičky jen díky ní, protože mě baví se na ni dívat a poslouchat její hlas. V příští výzvě jí ale vyberu rozhodně lepší snímek.

plakát

MILF (2018) 

Letní pohodovka odehrávající se v jižní Francii. Francouzky jako vždy nastavují trend, že v každém věku se lze chlubit páradní postavičkou, jež nabudí i pozdní adolescenty, aby se kolem nich rojili jako čmeláci kolem nejkrásnějších květinek. Takový film vítám, proč by měli na pánské jízdy jezdit jen chlapi ve středním věku, atraktivní čtyřicátnice mají také právo si pořádně zablbnout a poučit mladé porno nadšence, že realita je někdy v rozporu s tím, co poskytuje například pornhub.

plakát

Ten pravý, ta pravá? (2018) 

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Winona Ryder. Do setkání s pumou/levhartem/jaguárem a ostatními šelmami děsná nuda, pak mě to logicky začalo bavit a do konce již nepustilo. Zajímavá volba stylu, kdy se ve filmu objevují další herci, ale tvoří pouhopouhou kulisu pro nekonečnou diskusi dvou věčně negativních, naštvaných a pesimistických asociálů. Jsem postižený Johnem Wickem, pořád jsem čekal, kdy dá Keanu někomu nakládačku :-) A moje Winona vypadá pořád skvěle, už jí táhne na padesát, ale pořád má tu svoji jemnou tvářičku. Jen se nemusela celý film tak děsně pitvořit a koulet očima, to jí nesluší. Škoda, kdyby režisér uchopil lépe první půlku filmu, mohla z toho být i originální konverzačka.

plakát

Klec (2019) (TV film) 

Skvělé zrežírované, skvěle napsané a skvěle zahrané. Má to až divadelní přesahy, dokázal bych si Klec představit jako jednoaktovku. A z těchto důvodů je pro úspěch filmu nezbytné, aby dva hlavní představitele polodivadelní snímek dokázali utáhnout. O hereckých kvalitách Jiřiny Bohdalové se nemusíme bavit, nanejvýš bych zmínil, že si s ní maskéři museli pohrát, protože ona vypadá mnohem mladší, než jaká je skutečnost. A o Kryštofovi Hádkovi už roky tvrdím, že to nejlepší herec své generace, jenž umí zahrát jak klaďase, k čemuž vybízí jeho laskavý a klukovský zjev, ale také pěkné darebáky, o čemž jsme se mohli už také párkrát přesvědčit. A v případě Klece byl naplno využit jeho potenciál zvládnout obě protichůdné polohy na jedničku. Celkový dojem dotváří vhodná volba vedlejších rolí - Preiss, Švehlík, Dulava, Etzler a Cibulková. Potěšila mě i minirole Karla Smyczka.

plakát

Věrní nevěrní (2018) 

Další lahůdka z milované Francie. Netradiční vztahovka a vztahovky na všechny způsoby Francouzi vždycky uměli a umí. Tragikomicky vystavěný a vypointovaný příběh tří fyzicky pohledných lidí, přičemž u Laetitii Casty považuji pojmenování její postavy Marianne za poměrně kruté a nevděčné, jelikož se mi už nezdá jako v dobách své nejlepší slávy jako francouzský symbol Marianne, jenž jí kdysi právem náležel. Ale proti gustu... Každopádně kvalitní filmový zážitek....