Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 056)

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

Thriller se vším všudy, bohužel všechna překvapení a zvraty už jsme nesčetněkrát viděli někde jinde, takže zkušeného diváka neohromí. Přesto především díky výbornému tandemu Kendrick-Lively jde o zábavnou podívanou, která rozhodně nenudí. Všichni a všechny ostatní jsou pouze do počtu, tyhle dvě mladé herečky ovládly celou stopáž.

plakát

Studená válka (2018) 

Kombinace Polska a Francie to je něco pro mě, vždy, za všech okolností a ve všech souvislostech. A Studená válka je jedním slovem nádhera. Dějově minimalistické, obrazově bohaté, herecky přesné, režijně bravurní. Závěrečnou minutu bych mohl sledovat hodiny. Láska v Polsku, láska v Paříži v dusivé době, kdy pro něco minimálního musíte udělat maximum. Dechberoucí a srdcervoucí zároveň, Joanna Kulig umí zahrát děvku i femme fatale a vlastně obojí současně. V Cannes umí vždy ocenit mimořádně kvalitní evropský film. Pawlikowski opět na Oscara!

plakát

Pepa (2018) 

Nečekal jsem vůbec nic a dostalo se mi mimořádně příjemného překvapení. Naprosto obyčejný film o obyčejném českém Pepovi, kterému se v životě zase tak úplně nedaří a orgastických zážitků aby u něj člověk pohledal. Výborný Michal Suchánek a svěže napsané komediální drama. Nerozumím, proč tak slabé hodnocení na ČSFD.

plakát

Úsměvy smutných mužů (2018) 

Neviděl jsem zatím všechno, ale pro mě prozatím jednoznačně nejlepší český film roku 2018. Sice jsem nikdy s chlastem problémy neměl a nedokážu posoudit autentičnost, ale v ní spatřuji největší klad celého filmu - působí zatraceně autenticky, uvěřitelně a realisticky. Skvěle napsané (údajně velmi dobře zvládnutá knižní adaptace), skvěle natočené a mimořádně zahrané - Švehlík je adept na Lva a ve vedlejší roli podle mě exceluje Ondřej Malý, trochu mě mrzí, že ačkoli je Plesl na plakátu, ve filmu se nám moc neukáže. Francouzský host Franěk potěší taktéž. Duškova postava je složitá jako je možná složitý on sám, k tomu nemám jednoznačný názor. Tisicerý dík za to, že v ČR takový film vznikl.

plakát

Matky na tahu o Vánocích (2017) 

Není to takový sešup kvality jako v případě Táta je doma, ale sešup to je. Humoru je poskrovnu - díky alespoň za osvědčenou scénu s nakupováním, i když jde o recyklaci prvního dílu. Zapojení matek-babiček funguje pouze u Mily Kunis, ostatní dvě linky jsou nudné a trapné. Pokud by měla vzniknout trojka, musí se vrátit ke kořenům a rozbalit pořádnou jízdu naštvaných matek a ne se pitvat ve sladkobolných, ufňukaných vztazích mezi matkami a dcerami, kde jedna křivda přebíjí druhou.

plakát

Přání k mání (2017) 

Jedna hvězdička za Vítězslava Jandáka, který je tak trochu parodií sebe samého. Čekal jsem úplně něco jiného a ne zběsilou dětskou honbou za přáním ve stylizovaném a překombinovaném bezčasí. Hodně nepovedené s minimálními pozitivními střípky. A neměl jsem nějak výrazně pocit, že by se jednalo o vánoční příběh.

plakát

Miss Hanoi (2018) 

Milé překvapení, slušná krimi v čele s pohlednou Vietnamkou a hulvátským a rozevlátým Davidem Novotným. Příběh se mi líbil, rozuzlení pro mě nečekané, od Zdeňka Viktory se mi líbil už jeho pařížský literární počin, takže mě nezklamal ani tentokrát, když se pustil do filmové látky a vůbec ne jednoduché. Za mě pozitivní dojmy, přestože by se dalo najít ledacos, co skřípe nebo nefunguje stoprocentně.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Dnes jsem viděl tři filmy a všechny byly na tři a půl hvězdičky, ale všem jsem z různých důvodů zvedl hodnocení směrem nahoru. Chata na prodej mě oslovila nápadem-námětem-myšlenkou, přestože ji lze označit za prazvláštní snímek. Ačkoli mám moc rád Bárdos i Voříškovou, jejich postavy mě iritovaly, Chýlková s Vávrou se ztráceli a prostor si tak zabrala nejstarší generace - Synková jako typická "prudící" babička a nejlepší role Kačer, který si vystačil s cca třemi větami. Film, který vybočuje, a proto je fajn, že vznikl.

plakát

Paní ze školky (2014) 

Zábavná a netypická komedie, která není úplně komedií, ale jak je správně uvedeno v profilu, vykazuje vážné prvky. Úvodní zápletka je vtipná, a pak je rozvíjena freudovsky a ubírá se tam, kam se ubírat má. Bavil jsem se dobře a zavzpomínal na své období ve školce, ačkoli jsem měl své vychovatelky moc rád, vychovatelku v podobě Karoliny Gruszky bych si přál zažít, i když se nedivím, že to pak může mít na muže podobné následky jako na hlavního protagonistu. Hodně potěší naprosto skvělí Krystyna Janda a Marian Dziedziel ve vedlejších rolích.

plakát

Správní chlapi (2016) 

Film tohoto typu jsem hrozně dlouho neviděl a sedl mi do nálady-nenálady. Je to asi na tři a půl hvězdičky, jenže Gosling a Crowe jsou moji oblíbení herci, navíc jsem se od srdce několikrát zasmál a celkově na mě film zapůsobil pozitivně, tak proč nezvednout hodnocení směrem nahoru...