Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (706)

plakát

Harry Potter a Fénixův řád (2007) 

Ani všechny ty triky nemohou překrýt primitivnost děje a jednání jednotlivých postav. Přes celý ten hollywoodský balast trčí mělkost srovnatelná s produkcí České televize pro děti a mládež, zde samozřejmě v nesrovnatelně zářivějším a dražším pozlátku.

plakát

Domov šedých motýlů (2008) 

Lehce přeceňovaný film, který více slibuje než nakonec nabídne. Ale kouknout se na to dá.

plakát

Skyfall (2012) 

Jedna z nejlepších bondovek ever. Opravdu nově redefinuje normy, jak má správná "akčárňa" vypadat. Bardem, Dench či Whishaw - ti zklamat nemohou. Jenom Craiga pořád nemohu strávit. Ten chlap má charisma žehlícího prkna a s podstatou postavy 007 se naprosto míjí. To však nic nemění na tom, že - pokud si odmyslíme Craiga - jde o akční zjevení posledních pár let.

plakát

Thor (2011) 

Nic náročné, ale překvapivě velice dobře koukatelné. Hezká pohádka pro chvíle volna.

plakát

V čem je háček? (2007) odpad!

Téma každopádně zajímavé, nicméně zpracování absolutní propadák - monolog, který by úplně stejně fungoval pro rozhlas. Vizuál úplně o ničem.

plakát

Chrám zatracených (2009) (TV film) odpad!

Nebetyčná ptákovina, jejíž studiovost a nízkorozpočtovost je neúnosná i pro TV obrazovky. A ke všemu škaredá hlavní kráska...

plakát

Expendables: Postradatelní (2010) odpad!

Scéna z kostela je milionová! Jedna minuta však nezachrání takový shit, jakým je celý zbytek filmu...

plakát

MasterChef (2012) (pořad) 

Po první epizodě se zatím dá těžko hodnotit, nicméně je možno konstatovat, že ačkoli je celá show bombastičtější (a určitě dražší) než před pár lety ta primácká varianta s Pohlreichem (Na nože!), přesto mi Masterchef nějak ne a ne sednout. Jak už píše kdekdo, vina bude dost (i když určitě ne výlučně) na straně nesympatické poroty. Určitě jsou to odborníci na slovo vzatí, ale ta jejich křečovitá snaha působit drsně spojená s arogancí typu "my jsme někdo, ty jsi nic, co nám chceš odporovat?" je trapná. (O házení jídla na zem ani radši nemluvím.) V zmiňované Pohlreichově soutěži byli porotci rovněž fundovaní, ale také i sympatičtí. A vedle této trotlovské trojky je Pohlreich aspoň vtipný.

plakát

Králova láska (2011) 

Zas až tak špatné to nebylo. Ve švech kde se potkávají dvě časové linie to někdy pěkně drhne, závěrem je Madonna zbytečně patetická, ale nutno říci, že to bylo vcelku koukatelné.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nešel jsem na nového Batmana s nějakým extra natěšeným očekáváním (vlastně jsem nešel s žádným). Přesto nelze tento nový snímek hodnotit jinak, než - zklamání. 1) Více než půlku času se proplká. Tady ne, že by film ztrácel drive, on vysloveně drhne a často dokonce nudí. Třikrát sláva za každý spásný okamžik, kdy se v záběru objeví Anne Hathaway. 2) Je paradoxní, že je tu vlastně strašně málo Batmana. Většinu času si Bruce Wayne léčí své mindráky a na to se fakt nedá moc koukat. 3) Teprve když přijde na řadu akce (které je tu ovšem žalostně málo), si člověk vzpomene, že na rež. židli opravdu sedí Nolan. Summa summarum: Natočit tento film někdo jiný, pak ano, uznale kývnu hlavou, jakože slušný pokus. Nicméně jsme si od Nolana po Temném rytíři a Počátku zvykli na úplně jinou ligu. Ta se však opravdu tentokrát nedostavila.