Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Dokjeon (2018) 

Remake čínského filmu Drogová válka. Originál mi přišel celkově sice o trošičku lepší, ale i tomuhle dám 4*, protože to i tak bylo pořád dost dobrý. Od začátku do konce to pěkně odsýpalo a nebyl čas se nudit. Korejci se nedrželi přesně čínské předlohy, něco vypustili, něco si do toho naopak zakomponovali svýho a musím říct, že za mě fajn (osobní vztah detektiva k případu, záporák, vyústění příběhu). Už v půlce příběhu jsem začínala tušit, kdo je tajemný pan I, a i jsem to té postavě přála, aby to byla ona, a fandila jí :) Takže bych řekla, že rozuzlení a jak to dopadlo, se mi asi víc líbilo u korejské verze. Obsazení taky hodně slušný. I když neměl hlavní roli, nejvíc mě zaujal Kim Ju-hyuk v roli lehce šílenýho drogovýho dealera. Jeho replika I když mě lidi znají, předstírají, že ne, aby si zachránili kůži k němu seděla perfektně. A když se ho pak detektiv v podání Cho Jin-Woonga snažil napodobit, už to nebylo ono. Bohužel jeho předposlední role. Přeloženo.

plakát

Jen můj svět (2018) 

Moc pěkné, místy úsměvné, místy smutné, trošku sportovní, trošku hudební drama. Přesně tak, jak to Korejci umí. Po delší době snímek, kde se mi Lee Byung-hun hodně líbil. Vývoj jeho postavy a to, jak ji ztvárnil, bylo super. Za zmínku určitě stojí i Park Jung-min v roli autistického mladšího bratra, který válel nejen na piano, ale i tu roli skvěle zahrál. Výrazy tváře, mluva, pohyby těla... Člověk mu to prostě věří. Aby to ale nevyznělo celý smutně a nebyla z toho citová vydíračka, najde se tam pár scén, který mi pozvedly koutky. Jsou tam ale vloženy přirozeně a nenuceně, že to neruší. Smích i smutek prostě k životu patří. I když se dalo lehce odhadnout, jak film skončí, vůbec mi to nevadilo a bavila jsem se až do konce. Navíc se mi hodně líbilo, jak došlo k propojení dějových linek, které byly na začátku rozehrány. To jsem třeba nečekala. Celým filmem zní skvělá hudba a to jak klavírní skladby, tak i písničky z rádia nebo zvukový podkres. Přeloženo.

plakát

Europe Raiders (2018) 

Tuhle sérii můžu už od samýho začátku a ani nejnovější počin si se staršími kolegy nezadá. Bavila jsem se. Akci všeho druhu sem tam rozčísne nenápadný vtípek, který pobaví. Tony Leung je pořád charismatický fešák, který už potřetí rozjíždí promyšlenou, zábavnou podívanou. I když mu tentokrát nesekundují větší hvězdy, bývalý EXO, Kris Wu, konečně dostal roli, kde se mohl víc předvést, a mně se v ní prostě líbil. Celým filmem navíc zní skvělá hudba. Za mě velká spokojenost a zasloužené 4*. Přeloženo.

plakát

Zhuo yao ji 2 (2018) 

První díl fajn, takže jsem šla i do pokračování, a to hlavně kvůli Tony Leung Chiu-waiovi, kterého jsem už pár let v ničem neviděla. Je to sice o trošku slabší než jednička, ale pořád dobrý. Beru to jako takovou pohádku pro děti, takže se od toho nic extra čekat nedá. Příběh se ale jaksi stočil úplně jinam, než bylo na konci jedničky a i tady na začátku naznačeno, takže že by trojka? Celkem by mě to zajímalo ;) Tony bezva jako vždy, pěkně hlavní dvojku doplňoval a celkem je válcoval. Už se na něj těším v Europe Raiders. Přeloženo.

plakát

Leseulleo (2018) 

Pohodový snímek, který ovšem ničím nevybočuje ze současných korejských drama komedií. Podle reportáže jsem opět čekala srandovní pecku, ale vystříleli do ní všechny dobrý scény, a zbytek už jen tak plynul. Za jedno zkouknutí to určitě stálo, sportovní filmy mám ráda, Yoo Hae-jin byl fajn, ale i po několika týdnech od zkouknutí se nemůžu rozhodnout, jestli bych to chtěla vidět znova nebo ne a jaký hodnocení tomu dát, proto zůstanu u průměru.

plakát

Legenda o perlách naga (2017) 

Tenhle film byl pro mě příjemné překvapení. Čekala jsem zas další fantasy ptákovinu, takže jsem ani původně nechtěla koukat, ale ve výsledku to bylo fajn. Žádné ztřeštěnosti, ale pohodově plynoucí příběh v "barevném" prostředí a se sympatickými postavami a zvířátkem :) Jasně, má to i své mouchy, ale nic mi na tom extra nevadilo a bavila jsem se.

plakát

Dealer/Healer (2017) 

Celkem slabota. Obsazení slušný, ale příběh a jeho podání nuda. Taky mi ze začátku dost vadilo skákání v čase, dozadu, dopředu, ještě víc dozadu a zas dopředu. Navíc se to odehrává i v době, ze které se mi snímky většinou nelíbí, a tohle není výjimka. Když se děj přehoupne již jen do současnosti, bylo to fajn, jenže to film jako celek už nezachránilo. 2,5*

plakát

Noc úplňku (2006) 

Viděno s odstupem několika let a musím říct, že se mi to líbilo víc než kdysi. Asi jsem si už na asijské rysy v jejich filmech zvykla. Jung Woo-sung se sice po většinu filmu tváří jako přitroublý ňouma, ale jinak fajn příběh, hudba, moc pěkná výprava, povedený triky a souboje.

plakát

Go Away Mr. Tumor (2015) 

Daniel dnes podruhý :) Ve výsledku sice slabší, ale Daniel super jako vždy. Jinak pěkný příběh, skvělá hudba, uvěřitelný emoce, žádné přehrávání, ale štvalo mě otravný chování hlavní hrdinky a některý její představy. Ještě skousnu napodobování korejskýho You Who Came from the Stars, ale třeba střílení zombíků? Působilo to tam rušivě, zbytečně a vzhledem k tématu mi to přišlo ne moc vhodný. Ale i přesto se na to pěkně koukalo, bylo to takové barevné, dobře zahrané a v první půlce i vtipné. S hodnocením jsem se dlouho nemohla rozhodnout, ale jelikož mi její představy dost vadily, nakonec 3,5*.

plakát

Loosideu deurim (2017) 

Opět průměr, já se snad něčeho, co mě fakt zaujme, nedočkám. I když tohle patří zrovna k těm lepším filmům. Podle zdejšího hodnocení (aktuálně 57 %) jsem to čekala horší, ale šlo to. Hledat ztraceného syna pomocí lucidního snění je zajímavý námět, líbila se mi pointa, proč vlastně k únosu došlo a kdo je nakonec překvapivým pachatelem, má to slušné obsazení, jen mi pak vývoj děje přišel už trošku přitažený za vlasy. Ale konec byl zas fajn, stejně jako borcení snového světa. Potěšila i menší rolička Park Yoo-chuna z TVXQ, v delších vlasech a hučce na hlavě vypadal jako pobuda :D 3,5 * Přeloženo.