Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Romantický

Recenze (350)

plakát

Śakra (2023) 

Několik dní mi trvalo, než jsem se rozhodla, jak tenhle film vlastně ohodnotit. Tygr a Drak a Klan létajících dýk patří mezi mé oblíbené filmy, takže nemůžu popřít, že Sakra mě v porovnání s nimi lehce zklamala. Donnie je ale pořád top a táhne celý film. Vizuálně taky moc pěkný, fajn hudba. Příběh ovšem trošku pokulhává a chemie mezi Donniem a Yukee Chen dost skřípe. V tomhle ohledu to prostě nemá šmrnc. Asi mi tam chyběly nějaké další výraznější a známější tváře, které by to vytáhly a dokázaly s Donniem držet krok a nejen mu přicmrndávat. Když jsem si ale vybavila pár scének, které se mi líbily nebo mě pobavily, tak jsem se nakonec rozhodla přiklonit k vyššímu hodnocení. Přeloženo.

plakát

Čung_E (2023) 

Nic moc teda, slabota. Lepší se podívat na něco skutečně JK, ne od NF. Nápad dobrý, ostatní dost pokulhává. Postavy ukřičený, přehrávající, nesympatický. Především jedna z hlavních ženských hrdinek, úplný Donnie v sukních. Fajn byla akorát Park So-yi v roli malé Seo-hyun, která mi přišla uvěřitelná. Ze začátku dost vázne i děj, skoro nic se neděje, nuda, akčnější konec už to bohužel nezachrání. S odřenýma ušima a přimhouřenýma očima 2*.

plakát

Psanci: Krvavá mise (2022) 

Ma Dong-seok opět vyráží do akce. Nejdřív trochu proškolí policajty ve Vietnamu a pak už to rozehraje na svém písečku. Tentokrát mu do klína padne případ týkající se únosů a vražd korejských turistů v jihovýchodní Asii. Přijde mi to hodně podobné prvnímu dílu. Drží se to stejného schématu a i úrovně. Ma Dong-seok opět bitkaří, kde se dá, používá nezvyklé metody výslechu a nebere si servítky. Je tam opět pár vtipných scén, kde jsem se i zasmála. Jen, co oproti prvnímu dílu decánko pokulhává, je hlavní záporák. Né že by mu to s nožem nebo sekáčkem šlo špatně, ale nemá Yoon Kye-sangovo charisma.

plakát

Vlak do Busanu 2 (2020) 

Zombie filmy moc nemusím, ale když už jsem viděla jedničku, zkoukla jsem i dvojku. O přímé pokračování nejde, postavy jsou jiné, děj se neprolíná, společné je jen zamoření Korejského poloostrova zombíky. Jednička mi přišla o fous lepší. Tady děj místy drhnul, postavy se chovaly nelogicky a některý scény mi přišly vyloženě na hlavu. Nejvíc mě ale pobavilo, že v CZ dabingu udělali z herečky Lee Re kluka :) Na jedno zkouknutí dobrý, víckrát už nejspíš ne. Slabší průměr.

plakát

A Gentleman (2017) 

Oddychová akční jízda sem tam říznutá humorem. Na Indii moc nejsem, ale tohle mi jako typická Indie nepřišlo. Nebylo to šíleně dlouhý a tanečky a zpěvánky se vyskytovaly v přiměřeném množství a na vhodném místě, takže mi to sedlo, pobavila jsem se a párkrát se i zasmála. Sidharth byl v poho a i fajnově něco předvedl, takže by to mohl být třetí indický herec, kterého si zapamatuju :)) Dvě výtky bych k tomu ale měla. První se týká zmatenýho děje v první části filmu, kdy jsem si říkala, že je hlavní hrdina snad Superman, který se teleportuje po celým světě mrknutím oka, nebo že jsem padlá na hlavu a nerozeznám od sebe dva herce, když to v jednu chvíli vypadalo, že hlavní hrdina pronásleduje sám sebe. A zadruhý mi vadila kamera při soubojích. Nebylo pořádně nic moc vidět. Z Asie jsem zvyklá na trošku jinou úroveň. Ale jinak dobrý, pro mě slušný průměr.

plakát

Nu chuo čung an (2021) 

Parádní jízda se super dvojkou hlavních hrdinů, nebo spíš jedním hrdinou a jedním padouchem. Prvně musím říct, že Donnieho někdo přebitkařil. I když i on měl šanci se několikrát předvést, má už holt svůj věk a Nicholasovy scény byly prostě nej. To, co předváděl s noži, bylo suprový. Roli padoucha si vyloženě užíval. Hezky se na to koukalo, za ty 2 hodiny jsem se vůbec nestihla nudit. Fajn příběh provázela skvělá hudba a akce všeho druhu, takže za mě rozhodně spokojenost. Přeloženo.

plakát

212: Bláznivý Wiro (2018) 

Béčková záležitost, kde i jedno zkouknutí pro mě bylo hodně. Dostala jsem se k tomu vlastně náhodou, jinak bych to ani nezkoušela, protože můj šálek čaje to úplně není. Příběh nic moc, nezaujal natolik, aby udržel mou pozornost na dvě hodiny, takže chvílemi nuda. Z postav mi nebyl sympatický nikdo, obzvlášť hlavního hrdinu měli vyměnit. Některé scény mi připomněly starý Jackieho filmy, i jsem si říkala, že proto Wiro vypadal, jak vypadal, aby mu byl podobný. Jenže Jackie je Jackie a tady se to jaksi minulo účinkem. Vtipný to nebylo, dost zajímavý taky ne, fantasy prvky mi spíš vadily, místy to působilo až uboze, jen sem tam se povedla bitkařská scéna.

plakát

The Way I Love You (2019) 

Pohodová středoškolská romantika se sympatickými postavami. Po The Perfect Husband, což se mi hodně líbilo, jsem se rozhodla dát šanci další indonéské romantice a nezklamala. Děj odsýpal, stopáž je relativně krátká, takže nebyl čas se nudit. Zazní i pěkná hudba. A i když je od začátku jasné, jak to doopravdy je a jak to dopadne, požitek z filmu mi to nezkazilo a bavila jsem se. 3,5*

plakát

Re xue he chang tuan (2020) 

Andy 2.0 :) Krátce po roli pyrotechnika v Shock Wave 2 si střihnul úlohu v dalším filmu, tentokrát dirigenta dětského sboru a tak trochu jejich psychologa. Opět skvělý výkon, film stojí hlavně na něm. O pár členech souboru a jejich problémech se taky něco málo dozvíme, ale nedostanou moc prostoru. Ten naopak dostane hudba, která se mi moc líbila. Nezazpívá si jen sbor, ale zazní i Andyho píseň. Trochu mi to připomnělo Donnieho film - Big Brother - učitel a jeho problémoví žáci, i když pojaté jinak. Zpočátku jsem se trochu obávala nízkého hodnocení, ale nakonec to nevidím tak špatně, líbilo se - 3,5 * Přeloženo.

plakát

Naui jeolchin akdangdeul (2015) 

Na tenhle film jsem se těšila přes 5 let a nakonec z toho bylo jedno velký zklamání. Prostě nuda, ani pár vtipných scének, ani Kim Ju-hyuk to nezachránili. Pro mě tam nefungovalo skoro nic a konec to zazdil úplně. Největší tragédií pro mě byla hlavní dvojice, za jedno mi nesedli a za druhý, když si tam hráli na rádoby odvážný postelový scény, chemie jaksi pokulhávala. Jediný, co mě občas zatahalo za uši, byla pěkná hudba.