Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Poslední recenze (800)

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

První série - (8/10). Britský režisér Guy Ritchie patří v současnosti k největším filmovým workoholikům současnosti. Proto se ani trochu nedivím, že po úspěchu původního filmu The Gentlemen se rozhodl exkluzivně pro NETFLIX uklohnit volné pokračovaní této konopím opředené podívané. V prvé řadě bych chtěl zdůraznit, že původní film považuju za nejlepší film roku 2019 a tím pádem byla laťka proklatě vysoko. Hned ze startu to tady odpálím - jedná se o slabšího Ritchieho a tento seriál z jeho pera zdaleka nedosahuje kvalit jeho staršího předchůdce. Nejedná se o tak údernou podívanou, protože to má zkrátka 8 dílů, které dohromady překračují 6 hodin. Tím pádem se zběsilé tempo rozmělní a není tak ostrý nářez, jak bych požadoval. Polovina z osmi dílů jsou dokonalou podívanou, ta druhá půlka už lehce zaostává a ředí výsledný říz. Režisérův dravý rukopis je tady však cítit na míle daleko a tento britský génius to dokazuje hned na několika frontách. Tou největší dominantou jsou rozhodně postavy, které si divák s přibývajícími díly víc a víc zamiluje. Nejedná se o tak blyštivé obsazení, jak v původním filmu. Ovšem dočkal jsem se hned několika příjemných překvapení. V prvé řade musím zmínit Jeho Veličenstvo, které ztvárnil Theo James. Tento britský sympaťák se proslavil především sérii Divergence a od té doby jsem ho nikde neměl možnost spatřit v plné parádě. Tady však dokázal, že nedostatkem charisma rozhodně netrpí a jedná se o velké herecké překvapení. Ještě bych chtěl zmínit roztomilého šlechtitele konopí Jimmyho. Guy Ritchie je mistr v tom, servírovat divákům nové a nové postavy přičemž jsou to po většině případů totální karikatury svého druhu. Tím pádem i The Gentlemen vítězí v bizarní prezentaci nových šílených charakterů. Po skončení seriálu mě však malinko mrzelo, že jsme se nedočkali alespoň nějakého mikro camea z původního filmu. Chtěl bych taktéž pochválit vždy spolehlivého dvorního skladatele, který opět nádherně dokresloval nóbl atmosféru. The Gentlemen jsou příjemnou nadstavbou původního filmu, která pokračuje v kvalitně nastaveném metru. Ačkoliv to není tak úderné a v závěru to nemá tak silný tah na branku, bavil jsem se u toho náramně. Kvalitních gangsterek z pera Guye Ritchieho není nikdy dost, ale možná by měl chlapec trochu vydechnout ať to není s jeho projekty za nějaký čas podobné jako s Marvelem. "It’s a job like any other. Sometimes you have your good days… and you have your not-so-good days. Yeah, sometimes you win, sometimes you watch someone get hacked to death with a machete." Nejlepší epizoda: Tackle Tommy Woo Woo (E02) 

plakát

Dokonalé dny (2023) 

(7/10). Poetická podívaná ze Země vycházejícího slunce. Perfect Days jsou melancholickou podívanou, která zachycuje život jednoho Japonce. Člověka, který na první pohled vykonává podřadné zaměstnání, kterým je údržba toalet v Tokiu. On tuto práci však nadevše miluje, vykonává ji podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Chápe totiž, že je to služba především společnosti a v tomhle jsou Japonci úplně jinde než zbytek světa. Jeho dny mají repetitivní charakter, ale vždy se v nich objeví nějaká maličkost, která mu jeho denní zážitek umocní a zpestří. Německý režisér Wim Wenders dokázal neobyčejně zachytit život na první pohled obyčejného člověka. Kdo by to byl řekl, že si bude filmový divák užívat pohled na postaršího Japonce, která v Tokiu drhne hajzly. Velký podíl na tom má příjemná atmosféra, která celý film provází a vy se necháváte v klidu unášet na této vlně melancholie. Asijská filmografie nám už několikrát ukázala, že řemeslo má vymazlené do posledního detailu. Zde však za kamerou stál německý kameraman Franz Lustig, který se však stal dokonalým chameleonem a divák by na první pohled nerozeznal, že se nejedná o rukopis nějakého asijského tvůrce. Představitel hlavní role Kódži Jakušo dokázal prakticky beze slov zachytit divákovo srdce, který se s ním s radostí vydává na pouť jeho dokonalými dny. Perfect Days jsou snímkem, který vás svou zádumčivou atmosférou naprosto pohltí. Naučíte se nazpaměť rutinu, kterou hlavní představitel každý den prochází. Se zvukem koštěte se probouzíte do nového dne a s knihou v ruce se noříte do světa snů. Bavilo mě objevovat pomocí nepatrných nuancí další střípky, které tvořily na první pohled zářivou fasádu, která však v sobě skrývá četné praskliny. Film z ranku Patersona, který má však díky klidné a okouzlující japonské atmosféře jedinečné kouzlo."Next time is next time. Now is now."

plakát

Cat Person (2023) 

(6,5/10). Svěží mix žánrů, který z Cat Peson dělá solidní překvapení. V poslední době sjíždím ještě dozvuky roku 2023 a tento film nebyl původně plánován. Ovšem jeden vážený člen podcastu Geekec, který pravidelně poslouchám, jej měl umístěný na 10. místě, tak jsem chtěl tomuto neznámému počinu dát šanci. Vstupní atributy slibovaly zajímavou podívanou a výsledek podle toho také vypadal. Dostali jsme vztahové drama, které se s postupující stopáží krásně rozvíjí a servíruje nečekané zvraty. Snímek jemně brousí hranky problematiky randění v 21. století. Protože v dnešní době není úplně sranda jít na rande s totálně neznámým jedincem. Všude je plno teorií o vztahových podvodnících, stalkerech nebo všemožných predátorech. Tím pádem člověk už vlastně ani neví, komu může věřit a vzniká tak podivná deformace mladé generace. Cat Person s tímto konceptem důmyslně pracuje a rozehrává během dvou hodin poutavou podívanou. V jejím čele stojí méně známá herečka Emilia Jones, která mi však už v několika projektech ukázala, že dokáže snímek nést z velké části na svých bedrech. Důkazem mohou být filmy CODA nebo Ghostland. Tato britská herečka se začíná pomalými krůčky víc a víc prosazovat. Jsem velice zvědavý, jestli jí časem do klína přistane třeba nějaká průlomová role, která by jí vynesla do širokého povědomí diváků. Sekunduje jí tady na první pohled povědomý Nicholas Braun. Chemie mezi hlavními postavami je zde otřesná, což je však u tohoto filmu záměrem. Cat Person totiž ukazuje situaci, kdy chtějí být dva osamělí lidé ve vztahu. Ovšem ať se snaží sebevíc, tak ta chemie tam mezi nimi zkrátka neproudí a ani jiskřička nepřeskakuje. Vzniká z toho podivná podívaná, která se divákovi nepříjemnými pocity zarývá pod kůži a on si to nějakým zvláštním pocitem užívá. "Men are arfaid that women will laugh at them. Women are afraid that men will kill them."

Poslední hodnocení (2 708)

Nezlomní (2024)

23.04.2024

Gentlemani (2024) (seriál)

22.04.2024

Gentlemani - Evangelium podle Bobbyho Glasse (2024) (epizoda) (E08)

22.04.2024

Gentlemani - Ne bez nebezpečí (2024) (epizoda) (E07)

22.04.2024

Dokonalé dny (2023)

21.04.2024

Cat Person (2023)

20.04.2024

Lupin - 3. kapitola (2023) (epizoda) (S03E03)

19.04.2024

Lupin - 2. kapitola (2023) (epizoda) (S03E02)

19.04.2024

Lupin - 1. kapitola (2023) (epizoda) (S03E01)

19.04.2024

Reklama

Poslední deníček (3)

Nejočekávanější filmy roku 2024 podle Leeho

Pozdě, ale přece!

S radostí Vám mým milým oblíbeným uživatelům nebo pouze návštěvníkům mého profilu oznamuji, že Vám přináším svůj další zápis. Opět se bude jednat o přehled mých nejočekávanějších filmů letošního roku. 

Rok 2023 výrazně poznamenala stávka scénáristů a herců, a proto se některé premiéry z roku 2023 přesunuly na ten letošní. Tím pádem program letošního roku praská ve švech a já Vám můžu s radostí oznámit, že letos nás čekají tyto pecky, na které se neskutečně těším:

Leden

The Beekeeper = Akčních filmů s Jamesem Stathamem není nikdy dost a premisa tohoto filmu zní jako ideální výplach mozku, který každý z nás občas ocení.

Únor

❄️Argylle = Nový film od režiséra akční série Kingsman, kde se zhostil jedné z ústředních rolí náš milovaný Zaklínač

Březen

Duna 2 = Druhý díl mé milované sci-fi ságy se po odkladu konečně vrací a já se nemůžu dočkat až budu sedět v kině a budu nasávat koření plnými doušky. 

Road House = Sportovní film z prostředí MMA, kde se objeví jeden z mých nejoblíbenějších herců Jake Gyllenhaal. Sekundovat mu tady bude irské monstrum a legenda tohoto sportu Conor McGregor

The Iron Claw = Další film ze sportovního prostředí, tentokrát však z oblasti wrestlingu. Hlavní roli zde ztvární muskulární bestie Zac Efron a točí to moje milované studio A24.  

Love Lies Bleeding = Další atypický projekt, který si pod svá křídla vzalo studio A24. Bude se jednat o lesbickou jízdu, které bude vévodit Kristen Stewart. Velkou neznámou bude její partnerka, která bude závodit v kulturistice.  

Kung Fu Panda 4 = Čtvrtý díl této pandí krasojízdy fanoušci vůbec neočekávali, ale návrat starých záporáků vzbuzuje velká očekávaní. 

Duben

🐣Monkey Man = Indický John Wick? To si nechám líbit! Dev Patel se po vzoru mnoha jeho předchůdců rozhodl, že si střihne hlavní roli v jeho režijním debutu. 

🐣Civil War = Režisér Alex Garland patří k velice zajímavým tvůrcům a má na kontě úspěšné hitovky v čele s Ex Machinou. Jsem velice zvědav, co si pro nás přichytal v novém sociálním thrilleru.  

🐣The Ministry of Ungentlemanly Warfare = Guy Ritchie patří k mým nejoblíbenějším režisérům současnosti a akční filmy jsou jeho domovem. 

🐣Challengers = Zendaya obklopena tenisovými nabíječi pod taktovkou režiséra filmu Call Me By Your Name. Třeba dojde na hru s nejen tenisovými míčky. 

Květen

🌺Furiosa: A Mad Max Saga = Mad Max: Fury Road považuju za jeden z nejlepších akčních filmů a čekání na druhý díl je nekonečné. Tak si toto čekání můžu zkrátit alespoň touto prequelovou jednohubkou. 

🌺Kingdom of the Planet of the Apes = Musím se přiznat, že jsem ještě neviděl ani jeden díl této opičí série. Ovšem jakmile jsem viděl první plakáty a ukázky tohoto volného pokračování, tak mám v plánu tento velký primátí nedostatek dohnat. 

🌺The Fall Guy = Bullet Train patřil k nejlepším filmům roku 2022 a režisér David Leitch nám tento rok přináší další nadějný projekt. Tentokrát půjde o příběh kaskadéra, kterého bude hrát sympaťák Ryan Gosling. Třešničkou, nebo možná mandarinkou na tomto akčním dortu je pak návrat Aarona Taylora - Johnsona.

Červen

☀️A Quiet Place: Day One = Další prequelová lahůdka, která alespoň trochu ukojí očekávání, která dychtivě vyhlížejí třetí díl této hororové série. 

☀️The Bikeriders = Po odkladu z minulého roku se v červnu dočkáme motorkářské podívané. Této krasojízdě gangu bude vévodit Austin Butler a Tom Hardy. Výskyt tohoto herce na obrazovkách je nemalým svátkem podobně jako u zástupkyně opačného pohlaví Jodie Comer.

Červenec

🏖️Inside Out 2 = Pixar překvapil oznámením pokračování jednoho z jejich největších hitů. Prvotně jsem byl skeptický, ale s přibývajícími informacemi se začínám víc a víc těšit na emoce během puberty. 

🏖️Deadpool & Wolverine = Pokud se nepodaří Marvelu tímto filmem přilákat fanoušky zpátky k jejich značce, tak už jim nepomůžou ani noví Avengers. Očekávám šílenou zábavu, ze které bude prýštit fanouškovské nadšení. Nedovolím si tipovat, jaká camea nás čekají. 

🏖️MaXXXine = Závěrečný díl této hororové trilogie. První díl patřil nejlepším hororům toho roku. Jsem zvědavý, jak si povede závěrečný díl po slabším druhém díle. Milované studio A24 u toho nesmí chybět. 

Srpen

🌾Kraven the Hunter = To samé jako u Marvelu platí i pro SONY a jejich Spider-Man universe, kde se snaží postupně představovat vedlejší postavy, které by se pak teoreticky možná spojily do Sinister Six. Pokud pohnojí podobně jako kariéru Jareda Leta také tu Aarona Taylora-Johnsona, tak nad nimi nadobro lámu pavoučí hůl. 

🌾Borderlands = Vypadá to podobně šíleně jako loňské Dungeons & Dragons, takže to může skončit velkým průserem, nebo příjemnou podívanou. Videohry moc nehraju a tato nebyla výjimkou. 

Září

Říjen

☂️Joker: Folie à Deux = Joker odstartoval vlnu odlišných a více dospělých komiksových filmů. Věřím, že by do dalšího dílu mé srdcovky režisér Todd Phillips nešel, kdyby mu to nedávalo smysl.  

☂️ The Wolf Man = Další film do takzvaného Monster Universe. Režisér velice povedeného The Invisible Man se chopí i dalšího projektu z tohoto vesmíru. Tentokrát si vezme do parády velmi známého chlupáče. 

☂️Smile 2 = První díl tohoto hororového hitu byl velice úspěšný a neméně kvalitní. Snad se mu druhý díl kvalitou alespoň přiblíží a nepůjde pouze o marketingový tah, který se sveze na vlně popularity.  

Listopad

🍂 Gladiator 2 = Není potřeba představovat legendárního režiséra Ridleyho Scotta a už vůbec ne jeden z jeho nejznámějších titulů Gladiátor. V listopadu se všichni lidé dozví, co ho k pokračování vedlo a jestli si zbytečně pošlape odkaz. 

🍂 Moana 2 = Tento rok bude ve znamení pokračování populárních značek. Moana k nim nezpochybnitelně patří a studio Disney to moc dobře ví. Dwayne Johnson se po dlouhé době za někde objeví, což je změna, kdy ho bylo všude plno a pak po tvrdém pádu nebyl skoro nikde. 

Prosinec

🎄Mufasa: The Lion King = Nejsem fanouškem hraných předělávek známých animovaných značek. Pokud však jde o originální doplňující příběh, který pouze vychází ze značky Lvího krále, tak jsem tomuto projektu velmi otevřený. Zvlášť, když je krále režisérského křesla Barry Jenkins, který dělal Moonlight

🎄Karate Kid = Jsem velkým fanouškem seriálu Cobra Kai, který vlastně vzdává poctu všem Karate Kid filmům. Přítomnost legendy bojových sportů Jackieho Chana tento bojový kruh krásně uzavírá. 

🎄Sonic the Hedgehog 3 = První dva díly byly ideální rodinnou podívanou a nevidím důvod, proč by měl být třetí díl výjimkou. Na Vánoce je to naprosto ideální volba a letos nám vánoční náladu bude nadělovat Ježeček. 

Nejočekávanější filmy roku 2024 podle Leeho