Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (218)

plakát

A do kuchyně! (2022) 

Ti uprchlíci jsou taková zlatíčka! Kdo to pak střílí a znásilňuje, když můžou v pohodě makat v kuchyni? Sluníčkovost až na půdu škodí tomuto nenáročnému filmu, který mohl potěšit a neurazit. Takhle akorát nasere.

plakát

Akeelah (2006) 

Původně jsem chtěl dát za tři, ale klišoidnost a prvoplánovost ze snímku čouhá jak kost z otevřené zlomeniny. Chápu, že pro děti to může mít jakýsi přínos. Ale až je Akeelah, poté, co si projde pubertou, okrade v tmavé uličce, tak nadšení diváci zase vystřízliví. Pro zájemce o hlubší porozumnění doporučuji nastudovat knihu Petra Bakaláře - Tabu v sociálních vědách....

plakát

Antonyho šance (1986) 

Ryzí socialistická beznaděj - tohle by měl skouknout každý povinně před volbama...

plakát

Apostle Peter and the Last Supper (2012) odpad!

To natočilo Asylum v rámci tvorby své náboženské sekce? Kvalita zpracování by tomu odpovídala a i odhadovaný rozpočet - 750 000 USD. Na konkurenčním IMDb má film pěkných 68% (k 3.6.2015) ovšem převážně od nekritických křesťanů. V ateistické a v podstatě k misijní činnosti předurčené České republice očekávám hodnocení výrazně nižší.

plakát

Arctic: Ledové peklo (2018) 

První film, který se dal bez ztráty kvality sledovat na osminásobnou rychlost. A malá otázka spíše do zajímavostí - jak hlavní hrdina řešil chození na záchod u té zraněné, kterou táhl? Snad ji v tom nenechával ležet?

plakát

Architektura za socializmu (2008) (TV film) 

Architekturu za socialismu reprezentovaly především králíkárny pro ovčany - nostalgie mého mládí.

plakát

Ať vejde ten pravý (2010) 

Ukázková studie na téma: "Jak zmršit skvělý originál." Na to snad musí v té Americe roky studovat, protože neškolený člověk nemůže tak dokonale ubít atmosféru, potlačit originalitu a vysterilizovat dílo do nekonečné nudy. Proč?!

plakát

Aufbruch ins Ungewisse (2018) (TV film) 

https://www.lajkit.cz/zpravy/item/2077-dalsi-skvost-televizni-propagandy-film-o-rodine-ktera-utika-z-evropy-do-afriky-uhodnete-pred-kym Německá veřejnoprávní televize připravila na začátek nového roku pro diváky další propagandistické sousto. Večer 14. února odvysílala nový film Aufbruch ins Ungewisse („Cesta do neznáma“) o rodině utíkající z Evropy do Afriky. Důvodem její emigrace je politická proměna starého kontinentu, který ovládnou pravicoví extrémisté. Z kdysi demokratického Německa se stane totalitní stát pronásledující dobré lidi, muslimy a homosexuály. Rodina právníka Jana Schneidera se tváří v tvář všudypřítomnému pravicovému zlu rozhodně odjet z Evropy do Jihoafrického svazu (sic!), kde po hospodářském rozkvětu vládne politická a ekonomická stabilita. Schneider se spolu svou ženou Sarah, dcerou Norou, synem Nickem a dalšími nebohými uprchlíky nalodí na obchodní loď, která je má zavézt do Kapského Města. Pašeráci lidí ale vysadí liberálně demokratické pasažéry u břehů Namibie, a to do člunů, které jsou příliš malé... Je otázkou, koho má takový propagandistický počin oslovit. Je velmi pravděpodobné, že se stane dalším kultovním filmem německých neonacistů, kteří se u něj budou dobře bavit.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Cena zlata odhadem - 500 milionů korun, darovací daň - příliš vzdálení příbuzní - 200 milionů korun. Daňový únik velkého rozsahu (nad 500 000 Kč) bude oceněn od 1 do 8 let, a s přihlédnutím k tomu, že trestný čin byl veden v organizované skupině (s Vondráčkovou) bude trest v horní polovině rozsahu. Zlato pochopitelně propadne státu a současný premiér Rus-Nok nebo některý z jeho následovníků tento mimořádný příjem použije na financování jednotek určených k rozhánění demonstrantů protestujících proti policejní brutalitě. A na nákup gumových projektilů...

plakát

Baekdusan (2019) 

Musím přiznat, že Asylum se od posledně výrazně zlepšilo.