Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Star Wars: Odboj (2018) (seriál) 

Na sérii je hodně znát, že je dělaná pro děti a tím i dost jednoduše. Pokud se v díle něco odehraje, často to divákům jedna z hlavních postav znovu převypráví - snad aby to pochopili úplně všichni. To může být vzhledem k cílovému publiku možná pochopitelné, ale minimálně pro starší diváky je to celkem otravné. Jinak série působí sympaticky, dobře funguje mikrokosmos stanice Colossus, postavy by mohly být charismatičtější, ale na poměry nových Star Wars jsou zde hlavní protagonisté celkem povedeně vykreslení a dá se s nimi sžít. Dokonce postava Poea, která tu má spíše okrajovou roli, zde funguje mnohem lépe než ve filmové trilogii a konečně díky Resistance jsem si oblíbil i BB-8. Celkově série dává nahlédnout trochu běžnějšímu životu ve Star Wars universu, v dobrém se vrací k závodům k Epizodě I, které jsou důležitým koníčkem v životech obyvatel stanice Colossus, a objevují se tu zcela nově i vesmírní piráti. U těch je znovu znát jistá "nedospělost" série, když vesmírem cestují s plachtami a jejich předák vypadá jak Davy Jones z Pirátů z Karibiku. Ale i to se dá prominout a nakonec to může působit i velice příznivě, když se série nebere až tolik vážně a přibližuje universum mladším divákům. A to vše ve zdařilém vizuálu, která se naštěstí vůbec nepodobá té 3D animaci předchozích sérií Clone Wars a Star Wars Rebels. Jen ti stormtroopeři by nemuseli být tak nablblí a střílet vždycky úplně vedle.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Patosu musí být tak akorát a v tomhle filmu ho bylo fakt strašně moc. Navíc minimálně první půlka působí, jako by ji člověk už párkrát viděl. Dlouho jsem taky očekával scénu, kdy se v obraně bude muset hlavní postava chopit pušky, a ta nepřišla. Třetí hvězdu dávám za uchopení skutečného příběhu, který si zaslouží zpropagování.

plakát

Legenda o sovích strážcích (2010) 

Tohle je takový antifašismus (nejen) pro děti. Poselstvím a výtvarnou stránkou snímek míří vysoko, sráží jej však velice šablonovitý příběh. Škoda.

plakát

Steve Jobs (2015) 

Steve Jobs vytvořil první počítač. Sebe.

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) 

Pokud představa vašeho ideálního večera zahrnuje shlédnutí Šestého smyslu přerušovaného četbou drsnějších pasáží Sophiiny volby, bude se vám líbit i tenhle film.

Ovládací panel
4 body