Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Mysteriózní
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (6)

Život je krásný

Život je krásný (1946)

Tragédie zobrazující kterak George Baily, nepříjemnej muž se socialistickejma sklonama, hatí plány pana Pottera, pracovní místa vytvářejícího podnikatale. Pankáč ve mně říká, že bych měl nenávidět všechno, co je v tomhle filmu. Kýčovitou hezoučkost, sladce přeslazený dětský herce a hloupě sentimentální hodnoty middle class emerikn rodiny. Pankáč ve mně by na konci nebrčel. A jestli v tobě tenhle film ničim nepohnul, tak musíš bejt fakt ňák psychicky dosranej nebo se až moc snažíš bejt kůl exemplář bezstarostnosti a obrazoborectví.

Takový nádherný den

Takový nádherný den (2012)

Genealogie jako antagonista. Jedna z nejvíc troufalejch, inovativních, myslodkuřujících a dechberoucích uměleckej prací všech dob. Samozřejmě, nejlepšejší film dekády.

Sedm samurajů

Sedm samurajů (1954)

Chtěl sem napsat ňákej dlouhej koment, ale na to se můžu vysrat. Jediný co řeknu je, že: někdo chodí do kostela, já čumim na Kurosawovo filmy a Mifune je nejvíc kůl týpek, co kdy nosil tanga.

Kocour Fritz

Kocour Fritz (1972)

Někde sem čet, že Bakshi nechápe subkulturu hippíků. Ale jo, chápe, a kurevsky ji nenávídí pro její falešnost. Punk rock fuck you.

Zrcadlo

Zrcadlo (1975)

Kdyby Jatka č.5 byly přepsaný jako poezie, napsaná ňákym ruskym Waltem Whitmanem, a z tý básně by vznik film... takhle nějak by to mohlo vypadat. Zrcadlo je jeden z největších achievementů člověka všech dob v oblasti umění a kultury. Skoro kompletně abstraktní, Tarkovskij v tomhle filmu nedělá absolutně žadný kompromisy a vytváří čistě filmovej mód exprese, kterej má pramálo společnýho s konvencema vyprávění a struktury v dramatu. Nejlepší vylíčení síly a tajemství lidský subjektivity ever. Pro každýho koho zajímá, jak dalece může film zajít v pronikání do smyslu toho, co to znamená bejt lidská bytost.

As I Was Moving Ahead Occasionally I Saw Brief Glimpses of Beauty

As I Was Moving Ahead Occasionally I Saw Brief Glimpses of Beauty (2000)

Film jehož každej frame může bejt potenciální tumblr obrázek. "A film about people who have never any arguments and no fights and who love each other." V podstatě, po celej svůj život sem chtěl vidět film jako tenhle. Konečně sem to dokoukal po dvou tejdnech a přišlo mi jako bych ztratil kamaráda.