Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Jiná země (2011) 

Nejzajímavější na tomto filmu je ta část, kdy přibližující se planeta k Zemi o velikosti Země nezpůsobuje žádné kataklyzmatické změny. Tohle je sci-fi jak od žáka sedmé třídy základní školy, jenž právě propadl z fyziky. Dramatická část je sice trochu lepší, ale nevychází z ní nic nového/zajímavého. Způsob režie není můj šálek čaje, takže jediné, co zachraňuje tenhle majstrštyk od filmů kategorie F, jsou relativně sympatické postavy.

plakát

Vlastníci (2019) 

Kabaretní komedie, která nemá žádný příběh, žádný spád. Když už přijde nějaká scéna, po níž to vypadá, že se děj rozjede, vracíme se zpět do vyjetých kolejí stand-up komedie. Člověk se zasmál, humor to byl relativně kvalitní. Avšak od filmového plátna by očekával trochu víc.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) odpad!

Tolik financí se do tohoto snímku vložilo, tolik zvučných jmen. A výsledek? Agatha Christie se musí otáčet v hrobě. Už vidím, jak si představuje detektiva, jemuž je nejméně 60, jak běhá po střeše vlaku, nebo v konstrukci mostu, kterýžto se tváří, že co nevidět spadne. Jsem také zvědav, co by řekla na zařazení postav, které tam nemají co dělat a měly raději slavit s Poirotem Vánoce, místo sympatičtější Švédky, kterou již pět let provází Ježíš. Ale co naplat, museli nějak do filmu nacpat Penelope Cruz, jinak by to nebyl přece hollywoodský trhák. Poslední věc, kterou bych rád zhodnotil, je výkon hlavního herce. Já rozumím tomu, že ne každý dosáhne kvality napodobení Davida Sucheta, ale Kenneth Branagh se ani jednou nesnažil, aby zněl Poirot alespoň trochu belgicky. Kdyby zněl alespoň irsky, ale celé to byla jedna velká hollywoodská slátanina a jsem udiven, že nebyl zvolen držitelem jistého zlatého ovoce, i když to by si především Agatha Christie nezasloužila. Normálně bych dal takovému špatnému filmu alespoň jednu hvězdu, přeci jen, jde o poměrně zajímavý příběh (i když v tomto případě plný nepřesností). Žel Bohu, nebo spíš jemu díky, jal jsem se srovnávat s Poirotem představovaným Davidem Suchetem. A to se, přátelé, nedá srovnat. Snad jen, kdyby byl Poirot Američan. A on nejenže nebyl, ale ani k nim neprojevoval přílišnou náklonnost. Dovětek na závěr: špatný snímek korunovali čeští dabéři, kteří vybrali na hlavní roli člověka, jenž dabuje v Suchetově sérii Hastingse. Vtipněji to obsadit opravdu nemohli.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

akhle nějak si představuji druhý díl trilogie. Spojuje první a poslední část ságy, některé otázky zodpoví, jiné dá. Rozhodně si nemyslím, že to byl jeden z horších filmů, naopak z těch lepších. Že možná v něčem kopíruje 5. díl? To je fakt, na druhou stranu pouze v tom, že film spojuje 7. a 9. díl. Příběhová linie se mi velmi zamlouvá a finále osmičky bylo jedno z nejlepších, jaké si může divák přát. Myslím si, že jedinou chybou bylo zařazení nové postavy, která diváky doprovází většinou s Finnem, ale třeba se mýlím a devátý díl mě o tom přesvědčí. Naopak se super, že byl zařazen do filmu Benicio del Toro, jsem zvědav, jak se vyvine jeho příběh dál. Á propos, doufám, že nesmrtelná Phasma tentokrát z mrtvých nevstane, už jsme si jí užili dost.

plakát

Hercule Poirot (1989) (seriál) 

Líbí se mi, jak krásně lze simulovat 20., popřípadě 30. léta minulého století seriálem z let 90. Upřímně - je to dobře, protože pochybuji, že by dnešní režisér odolal všem speciálním efektům a podobným zbytečnostem, bez nichž se seriál dobře obejde. Díly, ve kterých se Poirot objevuje s Hastingsem, inspektorem Jappem a slečnou Lemonovou, jsou nepochybně lepší, protože v nich snáz najde člověk žijící mimo Británii pověstný britský vtip. Na druhou stranu spisovatelka Oliverová umí též vykouzlit nějaké slovní hříčky, které pobaví. Rád bych se zastavil ještě u jedné osoby - Davida Sucheta. Myslím, že ať bude kdokoli v budoucnu točit jakéhokoli Poirota (jakože je to pravděpodobné), nikdo ho neztvární tak dobře jako právě Suchet. Jeho přízvuk v originále je geniální, člověk by věřil, že je Belgičan. V radím vám - všimněte si těch ladných pohybů prstů. Ne každý herec tohle dokáže. I proto mu věřím každý pohyb, každé slovo a myslím si, že díky němu vznikl nejlepší detektivní seriál všech dob. A samozřejmě - veškerá čest autorce - Agathě Christie!

plakát

7 životů (2017) 

Jedno z mála sci-fi dramat, které se, bohužel, může stát skutečností. Politika jednoho dítěte už nějakou dobu úspěšně fungovala v Číně a dříve, či později to čeká celý svět. Pokud to bude vypadat podobně jako ve filmu, tak bych se nejraději té epochy lidské existence nedožil. Ale k filmu - epičtější sci-fi thriller jen těžko uvidíte, navíc zde není zcela jasné, která strana je dobrá a která zlá, jelikož v principu lze pochopit obě. Uznávám, že některé scény byly poněkud naturalistické a nemusely být, ale ani to neubírá filmu na "drajvu", při němž se člověk baví každou sekundu. Jinak tenhle sci-fi thriller potvrdil, že pondělí jednoduše stojí za ho*no.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Film, kterého si nesmírně vážím, a to za úplně všechno - herecké výkony, kostýmy, efekty, hudbu. Peter Jackson a jeho spolupracovníci tady nepokazili vůbec nic. Pro fanoušky Fantasy žánru je třetí díl Tolkienova Pána prstenů svatým grálem. Jedná se snad o jediný snímek, který trval v základní verzi přes tři hodiny a stejně se mi zdál krátký, což mi potvrdila i rozšířená verze. Jeden z nejlepších filmů světové kinematografie, ne-li ten vůbec nejlepší.

plakát

Wind River (2017) 

Skvělý příklad detektivního thrilleru s indiánskou tématikou. Příběh je poměrně spletitý a už od začátku je člověk ve velkém napětí. Na první pohled překvapivý závěr celého snímku zvýšil už tak dobrý dojem z něj. Jeden z nejlepších filmů roku 2017. Jedinou kaňkou byl pro mě poněkud prodloužený závěr, což jinde oceňuji, ale tady to tak nutné nebylo.