Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 675)

plakát

Abigail (2024) 

Jako obstojná popcorn zábava do kina je Abigail dostačující, ale jako cokoliv výše nikoliv. Režisérská dvojka už u svých posledních Vřískotů a Krvavé nevěsty ukázala, že řemeslo jim není cizí a fajn thriller jsou schopni natočit bez problému, ale taky ukázali, že na cokoliv lepšího, šokujícího nebo zkrátka kvalitnějšího vyloženě ještě nemají, a to stejné platí i pro Abigail. Ta těží zejména ze své originality (banda bad guys zamčená v domě s upírkou, která si je jednoho po druhém loví - to tady ještě nebylo) a taky z přijemného hereckého obsazení, jelikož skupinka Kevin Durand - Kathryn Newton - Angus Cloud jsou všechno známé tváře a rozhodně potěší. Zábavu film nepostrádá, humor taky občas zafunguje a vlastně jsem se v kině celkem dobře bavil. To vše ale do doby, než přišlo "finále" a tvůrci doslova vyndali mozek z hlavy a měli z nějakého důvodu potřebu završit film totálním shitfestem, kde už NIC nedávalo smysl a tahali si "upíří" pravidla z klobouku jak se jim zachtělo (jednou někdo jde zabít, podruhé ne, jednou se někdo "nakazí", jindy zase ne...). Objektivně čistý průměr, kterému trochu sráží kvalitu fakt špatně zakončený závěr, kde jak kdyby tvůrci neměli vůbec tušení, jak završit celý film a vyloženě vařili z vody. Škoda.

plakát

Ad Astra (2019) 

Ad astra není onen vesmírný bratříček Marťana, Interstellaru a jemu žánrově podobných, jak by se na první pohled zdálo. Tady jde víceméně jen o smysl existence, monology a osobní krizi hlavní postavy, která řeší otázku života ve vesmíru, ve které je ale nakonec skrytá otázka života nás na zemi. Vizuálně je to vymazlené ostatně jako všechny vesmírné scifi, nabízí to svůj a zvláštní pohled na ostatní planety a hledání života, Pitt si to zahrál perfektně, ale není to film pro každého. Většinu času to mělo uspávací tempo, prázdné pohledy do nikam a akce zde bylo neskutečné minimum. Za mě je to film, na který nemá důvod koukat znova, a byť je to dobrá filozofická drtička, tak bohužel ne až tak poutavě podána, jak bychom podle trailerových očekáváních chtěli...

plakát

Addamsova rodina (2019) 

Vlastně celkem povedená pohádka, která je ale spíše pro publikum 12+, jelikož menší děti si z ní moc neodnesou a my dospělí si ji jen bez větších emocí užijeme a jdeme dál. Zábavně rozehrané charaktery rodiny jsou asi vše, na čem film stojí, humoru je bohužel méně než bych si přál a příběh je taková klasika. Neurazí, nenadchne.

plakát

Advokát (2022) (seriál) 

1. série: Lincoln Lawyer je skvělým "volným pokračováním" stejnojmenného filmu z roku 2011, přičemž už ten byl absolutní vrchol krimi-soudního žánru a tady je tomu stejně tak. Manuel Garcia-Rulfo v hlavní roli advokáta je špičkový, do role sedl prostě perfektně a klidně bych mu sežral, že je reálně právník. Celý děj kolem je poutavý, zábavný sledovat a současně dostatečně spletitý se spoustou mini-linií kolem té hlavní dějové linie a nejenže dokáže zaujmout v té vyšetřovací "omáčce" okolo, ale hlavně pak v druhé polovině, kdy se série dostává do soudní síně, je místy doslova až dechberoucí (scéna výběru porotců je top!!). Potěší napětí, trocha doprovodné akce a kromě všeho zmíněného mě tady sakra bavily všechny ty intriky, podvody a fikané přečůrávání ze všech stran, no prostě klasická soudní řežba, jak má být! Velmi dobrý výsledek a pro všechny fandy podobného žánru je tohle seriálový must-see. 2. série: Během prvních dvou dílů jsem si chvíli pokládal otázku, jestli i druhá série bude tak nadějná, poutavá a právnicky vyšpekulovaná jako ta první, ale během třetího dílu už jsem měl jasno, že bude. Nová série se nese totiž úplně ve stejně zábavném a divácky poutavém duchu, kdy je příběh postupně odhalován pomocí předkládání nových důkazů, fikaných výpovědí svědků a zas a znova úžasných právnických kliček Hallera. Potěší hlavní případ s tématem vraždy, návrat starých postav a hlavně to odsýpá na jeden nádech, takže si nemůžu na nic stěžovat a i druhá sérka je jednoduše super trefa do černého.

plakát

Advokát - Série 2 (2023) (série) 

Během prvních dvou dílů jsem si chvíli pokládal otázku, jestli i druhá série bude tak nadějná, poutavá a právnicky vyšpekulovaná jako ta první, ale během třetího dílu už jsem měl jasno, že bude. Nová série se nese totiž úplně ve stejně zábavném a divácky poutavém duchu, kdy je příběh postupně odhalován pomocí předkládání nových důkazů, fikaných výpovědí svědků a zas a znova úžasných právnických kliček Hallera. Potěší hlavní případ s tématem vraždy, návrat starých postav a hlavně to odsýpá na jeden nádech, takže si nemůžu na nic stěžovat a i druhá sérka je jednoduše super trefa do černého.

plakát

After: Polibek (2019) odpad!

To si snad dělají srandu. Pokud tohle nebyl nějaký prank, tak se všichni asi posrali. Absolutní odpad filmové tvorby s herci, kteří mají autismus, a scénáristou, který se na papír vysral a pak podle toho natočil film. Škoda slov, tohle v kinech bylo jen na nalákání cílové skupiny publika, a to vlhkých 13tek, co si o tom budou další den povídat v družině a žasnout nad zdejším hlavním hercem, který se chová, jak kdyby ho v dětství přivazovali k topení a znásilňovali. Odpad, odpad a ještě jednou odpad, a to jsem k filmům většinou ještě mírný, ale tohle je prostě děs. Nulová nápaditost, všechny klišé teen dramat, šablonovitý příběh a místy až trapný pokus o vážnost filmu.

plakát

Agent (2022) (pořad) 

Netflix vytasil hooodně povedenou show, kdy skupina soutěžících plní několik úkolů, ale jeden z nich je skrytý “agent” snažící se je nenápadně sabotovat. Je to soutěž plná nápadů, vychytralých intrik, zábavných úkolů (útěk z vězení, lovení pokladů, bojovky v džungli…) a rozmanitých soutěžících, kde nic není jisté a kde jsou lži a překvapení na denním pořádku. Má to spád, tempo i zajímavé lokace a celkově jde o hodně odpočinkový seriál a dobře strávených 10 hodin. Supr!

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Konečně!! Při mém maratonu parodií jsem musel testnout 5 podprůměrných snímků, abych konečně narazil na klenot. Nielsen válí a tohle je přesně ta role, ve které ho chci vidět. Humor je perfektní, nekompromisně dementní a nespočetněkrát jsem se válel smíchy. Jackpot!

plakát

Agresivní virus (2014) (seriál) 

1.serie: zpočátku napínavá, tajemná atmosféra se zajímavým nápadem, později spíš survival “apokalypsy”, takový lehký nadprůměr, potěšilo to, ale že bych si z toho uplně sedl na zadek, to ne. Plusem je školník Finch a Samvěd Křepelka z LotR, který se mi tady dost líbí. Zajímavý taky německý záporák, ale hlavní “zombie” je docela k smíchu. Bohužel celkově postavy jsou takové jednoduché, bez hlubšího prokreslení, a tudíž na nich divákovi ani nezáleží, ale uvidím, co přijde v dalších sériích.

plakát

Agresivní virus - Den předtím (2014) (epizoda) 

První díl teda extrémně poutavý, zejména druhá polovina se rozjela fakt šíleně a dávala jeden solidní twist za druhým, na tenhle seriál se fakt hodně těším...