Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (1 673)

plakát

Z pohádky do pohádky aneb Kreslené pornohrátky (1980) (seriál) 

Legendární série :D Nutno ale říct, že ty nejprofláknutější "pohádky", a tedy Sněhurva a Fikingové, jsou z nich ty nejlepší. Zbytek je takový spíše do počtu a tak nezabaví, nicméně výše zmíněné díly jsou klenoty našeho dětství :D

plakát

Zóna zájmu (2023) odpad!

Ano, chápu, že Glazer chce být odlišný a udělat ohranou látku alespoň nějak zvláštní a ano, chápu, že chce experimentovat, ale proboha za jakou cenu?? Tohle je totiž regulérně totální uspávačka bez JEDINÉ minuty, která by stála za chválu,  a jde bez debat o nejhůře strávených 100 minut v mém životě. Nestalo se zde totiž vůbec, ale vůbec nic a spojení s koncentračním táborem je leda tak na papíře, jelikož se za zdi domu hlavního nácka nepodíváme ani jednou, nenahlídneme na jediný záběr z Osvětimi a jediné, co dostaneme, jsou občasné zvuky a výstřely. Ještě nikdy jsem se v kině tak nenudil a reálně sledování lidí okolo, jak se vrtí, čekají na závěrečné titulky a co pět minut koukají na hodinky, bylo daleko záživnější než samotný film. Tohle je za mne totální odpad a wannabe artový pseudosnímek, ve kterém jsme nedostali prostě vůbec, ale opravdu vůbec nic. Jestli tohle někdo chválí, chci jeho fet, na kterém při sledování frčel, jinak si absolutně nedokážu vysvětlit, pro co by někdo měl opěvovat tenhle sranec. Rozumím, že tady režisér chtěl ukázat pohled na tématiku ze strany nácků jako “běžných lidí”, ale tohle jsem si mohl v jedné větě přečíst a nemusel koukat na 100 minut bez jakékoli technické, filmařské či herecké přidané hodnoty. Protože pokud nám tady někdo naservíruje doslova 8 minut scény, kdy se manželka baví o tom, jak ji rostou kedlubny, a nebo závěrečných 5 minut, kdy uklízečka v táboře zametá podlahu, a považuje to za věc hodnou obdivu na plátně, tak je asi něco opravdu špatně. A teď do mě, slintající kritici.

plakát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Silný, naturalistický a precizně podaný příběh. Z faktického hlediska zajímavá story a kupodivu stejně tak z toho filmařského, jelikož se zde tvůrci neštítí vyzobrazit mnoho drsnějších scén a k nim i skvělé záběry na prostředí zasněžených And, nechybí jim ani dávka napětí při putováních skrze hory a stejně tak emotivní stránka, která zejména v závěru donutí diváky k zamyšlení nad celou událostí. Skvěle natočená katastrofa, která je kvalitní po mnoha stránkách a která divákům přiblíží událost, o které nejspíš neměli ani ponětí.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Kupodivu celkem nápaditá backstory a k ní celý děj hlavní linky, což se dnes už tak moc nevidí. K tomu šikovná herecká dvojka a fajn naturalistické záběry. K vyššímu hodnocení mi však chyběl větší spád, zvraty nebo něco, co by mě uchvátilo více než jen na průměr.

plakát

The Beekeeper (2024) 

Prostá a přímočará klasická Stathamovka, která už tady delší dobu nebyla. Jsou to sice naprosto jednoduché šablony, které vlastně téměř vždy jedou ve stylu "nasraný Statham se mstí všem kolem", ale i přesto mě tyhle věci pokaždé neskutečně baví. Akce je tady nonstop, close combat jede na plné obrátky a celé to krásně odsýpá a jednoduše baví. Mohli bychom filmu vyčítat až přílišnou jednoduchost, průnik hlavního hrdiny skrze desítky padouchů jak nůž máslem nebo místy přitaženost za vlasy, ale na tohle jsme si vlastně v rámci "Statham" subžánru už všichni zvykli, takže nezbývá než přivřít oči a jen se bavit. Ocenil bych možná větší Rko, krev a brutálnější záběry, ale to víc než dobře vynahrazuje dynamičnost všech scén a solidní boje zblízka. Neurážející žánrový přírustek okořeněn o zajímavý motiv Beekeepera.

plakát

Rekonstrukce (2010) 

Boží! Mimoni rekonstruují dům, aby návštěva sociálky souhlasila, že je vhodný pro děti, takže hurá malovat dům na růžovo:D

plakát

Cro Minion (2015) 

Mimoni v pravěku a jejich úkol pohlídat na chvíli neandrtálské dítě. Ideálka pro děti a pro... mě.

plakát

Minion Scouts (2019) 

Mimoni na skautském táboře a jejich honba za odznáčky. Tohle bylo boží!

plakát

Náměsíčník (2023) 

Vector na měsíci. Fajn pětiminutovka, u které se člověk jako vždy zasměje. Vectorův návrat do série by byl pecka.

plakát

Best of Stand-Up 2022 (2022) (pořad) 

Vpohodě standup, který má výhodu v tom, že rychle střídá scény, a tudíž i vtipy a komiky, takže vyloženě nenudí. Na druhou stranu, na to, že jde o compilation, bych si dokázal představit i větší úlet. Průměr.