Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční

Recenze (71)

plakát

Drsný Harry (1971) 

Vychutnal jsem si skvělé hlášky, slušný příběh a především Clinta Eastwooda. Film navíc i částečně konfrontuje moderní přesložitělý soudní systém a nesmyslné zákony, které mnohdy dělají z lidí poslušné ovce neschopné činu. Děj se možná dal udělat ještě pestřejší a zajímavější, ale zábava je to prvotřídní.

plakát

Freud (1962) 

Poutavé dobrodružství Freudovy cesty do nitra psychiky. Obzvlášť mě nadchla ta atmosféra ve stylu příběhů Julesa Vernea. Rozebíraná tematika je pro mě navíc velmi zajímavá, tudíž jsem se do filmu zcela ponořil a vychutnal si ho.

plakát

10 položek a méně (2006) 

Jednoduchý a upřímný film, který je zkrátka o životě. Morgan Freeman hraje s charizmatem a obrovskou chutí, stejně jako ostatní herci. Prostřednictvím vcelku drobných událostí jednoho dne je tu z určitého pohledu ukázána až podstata života. Zní to velkolepě a film se tak taky vůbec netváří (i v tom je jeho síla). Působil na mě každopádně hodně pozitivně a něco mně dal.

plakát

Sherlock - Šest Železných dam (2017) (epizoda) 

Modrou barvu si to nezaslouží, ale pravdou je, že je zde pár nelogičností a nedotažeností. Celkově jsem však rád za tento návrat do světa Sherlocka Holmese, který mi už začínal pomalu chybět.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Nadchla mě animace i například výborně a sympaticky hrající Neel Sethi. Docela často ale jednotliví hrdinové jednali trochu nelogicky a vůbec bych se také nebál o něco ubrat z té ryzí pohádkovosti a dodal bych ještě víc hloubky, pompéznosti a občas i o trochu surovější atmosféru (samozřejmě jen decentně), aby lépe vyzněly všechny emoce a příběh vůbec. Jsou to nicméně jen moje představy a kdybych je sebemíň upozadil, už bych musel hodnotit pěti hvězdami. Pokud máte rádi inteligentní rodinné animáky, tak můžu Knihu džunglí rozhodně doporučit.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Samotné upálení Jana Palacha je velice kontroverzním tématem, na které se dá dívat z několika pohledů. Já se snažím dívat na věc politicky, sociálně, psychologicky a i čistě z pohledu rodiny. To zde ale rozebírat dále nechci. Hlavní je, že film je skutečnou ozdobou české kinematografie a je výjimkou z povětšinou pravdivého tvrzení, že Češi příliš neumí udělat opravdu dobrý vážný film, kde jde humor trochu stranou. No vlastně je to taky z velké části polský film (polská režisérka). :) Moc mě potěšili herci a celkové pojetí příběhu. Doporučuji!

plakát

Transcendence (2014) 

Tento film se mi opravdu hodně těžko hodnotí. Je zde výborné téma a neustále vidíte jakoby náběh na něco velkého, co ale ne a ne přijít. Je mi moc líto, že je to nakonec celé nějaké prázdné a nudné, protože filmy s podobnou tematikou jsou moc důležité a zaslouží si mnohem velkolepější zpracování, ze kterého si člověk sedne na zadek a hodně se taky zamyslí nad světem a důsledky nejrůznějších technologií a lidských vizí. Hodnotil bych někde mezi 3 a 4*. Zdejší hodnocení je ale přehnaně nízké. Alespoň blíž k těm 70% by to mohlo mít.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Vizuální pecka, na kterou budu ještě dlouho vzpomínat. Skvěle zahraný a po všech stránkách vypiplaný film. Často jsem se nachytal, jak se nechávám unášet krásou Iňárrituova umění s otevřenou pusou. Obzvlášť mě zaujaly kontrasty krásné krajiny s tvrdými životy všech postav.

plakát

Mé jméno je Nikdo (1973) 

Kromě úvodní scény byla první půlka slabší a nudnější. Poté ale došlo k rozvinutí děje a dobré scény přibývaly. Za pár z nich v čele s "tou v hospodě" s Terencem Hillem jsem se rozhodl přiklonit ke čtyřem hvězdám. Film však rozhodně mohl být dotaženější. Lehké zklamání, ale takto stráveného času přesto nelituji. Ba naopak...

plakát

Tajnosti (2007) 

Na české poměry velmi kvalitní moderní film s až minimalistickým pojetím a výbornými hereckými výkony jak Rodena tak Bittové. Film obsahuje vcelku jednoduchý děj, ale má přitom evidentně snahu lehce experimentovat a nejít divákovi hned na ruku. Oceňuji také perfektní hudbu.