Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (715)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Tak tohle mě dostalo snad nejvíce ze všech Lynchových kraťasů. Ztělesněná noční můra. Psychická deprivace, závrať, úzkost... Rychlé střihy a podivné hypnotické obrazy... Tohle vám zaručeně udělá pořádný bordel v hlavě.

plakát

Aberdeen (2000) 

Tak trochu jiná, depresí a severskou melancholií skrz naskr nasáklá road movie. Kaisa neví co se sebou, cynicky přihlíží, jak se její otec upíjí k smrti. Celou rodinu však spojí nevyléčitelná nemoc matky. Najdou k sobě hrdinové nakonec cestu? Naleznou hodnotu svého života, lásku, poznání... Nebo se jen zřítí do propasti životní nudy a beznaděje?

plakát

Absolvent (1967) 

Absolvent, aneb jak si zničit život snadno a rychle. :-) A ten konec, to je dokonalost sama...

plakát

...a bude hůř (2007) 

Jóó, není nad pořádnej undergroundovej život. Mastný, dlouhý vlasy, spanilé děvy a pivo teče proudem! Krásný snímek o tom, jak to tady vypadalo za komunismu, kdy svobodní a "trošku" ujetí lidé nebyli zrovna v kurzu, naopak, kdy se jich státní moc bála jak čert kříže. Parádní amatérské výkony a černobílá kamera dodávají filmu autentičnost. A skvělá muzika undergroundových legend DG 307 vše jen podtrhuje. Proč takových českých filmů nevzniká více!?!

plakát

Adresát neznámý (2001) 

Paradoxně jeden z těch lepších Kim Ki-dukových filmů. A dokonce se v něm i mluví :-) Ale také docela nevyvážený film. Ki-duk rozehrává mnoho dějových linií vedle sebe a žádné se plně nevěnuje a to má za následek, že ani jedna nedosahuje takové intenzity, aby nějak více zapůsobila. V tom bude asi kámen úrazu. A to se jedná o docela závažná témata jako rasizmus, týrání zvířat, nesnášenlivost mezi lidmi z vesnice, šikana... Jediné, co vám utkví v paměti jsou tak ony drastické scény. Spousta věšení, střílení lukem, škrcení, mlácení a pálení... Asi nejlepší je chlapík, co spadne z motorky a zaryje se metr do hlíny a to hlavou! Dost nepatřičně působí také herecké výkony Amerických vojáků, které ruší dojem z filmu a jsou většinou k smíchu.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Jo, řezel jsem se u toho nehorázně, ale na druhou stranu zase taková pecka to nebyla. Prostě mám raději civilnější a uvěřitelnější sitcomy typu How I met your mother... Banda IT troubů je sice fajn, ale já už mám všech těch vtipných, pseudo-intelektuálních hrdinů, přeci jen dost...

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Prvních několik sérií bylo opravdu úchvatných a dá se říci i novátorských. Ale s postupem času se vše začalo řídit do strnulých, šedivých hloubek nudy a stereotypu.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Fuj, něco tak sterilního a chladného, schovaného za nablýskané pozlátko jsem již dlouho neviděl. Burton nehorázně vykrádá sám sebe, však ona Alenka vypadá na chlup stejně jako Karlík. A ani příběh není kdo ví jaké terno. Ve dvou slovech, Švankmajer neporažen!

plakát

Alphaville (1965) 

Další kritika totalitních systémů, která nehýří akcí, výbuchy a všemožnými zvraty, jak je dnes zvykem. Zaměřuje se spíše na pozorování a fungování celého zvráceného režimu, jak vlastně funguje, proč, jak metodicky ničí lidskost, jedinečnost... Škoda, že jde opět jen o jednostranou kritiku...